Автор: dashikov
Дата: 20-04-11 11:21
Журналистите пишат това, което са сигурни ще се хареса на голяма част от четящите ги.Ако Бербатов не беше мразен ( да се забележи думичката, не е нехаресван,а мразен ), а обичан от всички фенове на ютд, положението щеше да е различно.Той е мразен и от голяма част и от българите.Защо?Аз лично нямам добро обяснение.Докато в Англия би могло да се приеме, че по принцип харесват друг стил на игра, че в очите на феновете ( а доколко е наистина така, знае само САФ ) той измести и изгони друг любим играч ( Тевез ), високата му цена на придобиване ( най-скъпия трансфер на ютд, да обаче Роналдо беше продаден за 3 пъти повече, Руни ако бъде продаден също струва 3 пъти повече,Нани също, Видич също, Евра в добрите му години също,а пък Обертран,Бебе, Диуф, които бих определил като големи издънки като трансфери на САФ, общата им цена също е толкова - бербо просто случи на такъв период, на факта, че след него ютд не купи скъпи, класни футболисти и прайстага му все още изглежда огромен), то в България няма причина да бъде нехаресван, а за мразен....От друга страна, Бербо е такъв играч, че привлича внимание.Дали ще е с контрола на топката, дали ще е с визията си, ако щеш и ръста му даже се набива пред камерите и се вижда постоянно езика на тялото му, лош или добър, пласирането лошо или добро.Един играч като покаже, че е от по-голяма класа, се иска същото постоянно.
Много мога да изпиша, щото съм му фен, станах фен и на Юнайтед покрай него ( моля не ме обвинявайте ) и следя всеки мач.Много ще се радвам ако напусне сега лятото, но да не отиде в Италия или Испания, а да си остане на острова.Да отиде в Сити или Ливърпул ( да може и малко рижите и пъпчиви селянчета да ги заболи ), да стане голмайстор на лигата и да ги направи шампиони ( да може рижите и пъпчиви селянчета още повече да ги заболи, а пък изкуфялия старец да обясни как тоя човек го закотвяше на пейката и пускаше дурво като Чико ).
|
|