Автор: abyser
Дата: 17-04-11 20:29
Здравейте,
Купих си един AV ресивър втора ръка, но без дистанционно. Дистанционното от стария ресивър е същото, с изключение на 2 бутона, които липсват, но и без тях е ОК.
Кофтито е, че стария ресивър най-вероятно ще искам да го продам, а е тъпо да е без ДУ. Част от настройките стават - както пише в manual-a и на новия, и на стария ресивър - "by remote control only".
Оригинално - кудето и да питам, ми казват да забравя.
Куча марка универсално не върши работа за специфичните функции - става за on/off, усилване и тем подобни елементаризми.
В нета попаднах на инфо за Logitech Harmony, звучи обнадеждаващо. С USB, софтуер за връзка към "constantly updated device database", много марки и модели и т.н.
Обаче... не мога да разбера колко добре е реализирана тази идея? В смисъл - дали в края на краищата ще се получи 100% еквивалент на оригиналното ДУ, с всички бутони и функционалности?
Принципно съм се спрял на Logitech Harmony 300 за 70 кинта, че другите модели ми се виждат малко несериозно скъпи. А точно този модел, в reviews на сайта на Logitech, юзърите яко са го оплюли...
Ако някой е ползвал подобно "умно" универсално ДУ с онлайн обучение, нека каже дали е постигнал 100% от очакваното.
|
|