Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Универсално ДУ за аудио-видео техника
Автор: abyser   
Дата:   17-04-11 20:29

Здравейте,
Купих си един AV ресивър втора ръка, но без дистанционно. Дистанционното от стария ресивър е същото, с изключение на 2 бутона, които липсват, но и без тях е ОК.
Кофтито е, че стария ресивър най-вероятно ще искам да го продам, а е тъпо да е без ДУ.[smilie8] Част от настройките стават - както пише в manual-a и на новия, и на стария ресивър - "by remote control only". [smilie22]

Оригинално - кудето и да питам, ми казват да забравя.[smilie9]
Куча марка универсално не върши работа за специфичните функции - става за on/off, усилване и тем подобни елементаризми.

В нета попаднах на инфо за Logitech Harmony, звучи обнадеждаващо. С USB, софтуер за връзка към "constantly updated device database", много марки и модели и т.н.

Обаче... не мога да разбера колко добре е реализирана тази идея? В смисъл - дали в края на краищата ще се получи 100% еквивалент на оригиналното ДУ, с всички бутони и функционалности?

Принципно съм се спрял на Logitech Harmony 300 за 70 кинта, че другите модели ми се виждат малко несериозно скъпи.[smilie25] А точно този модел, в reviews на сайта на Logitech, юзърите яко са го оплюли... [smilie8]

Ако някой е ползвал подобно "умно" универсално ДУ с онлайн обучение, нека каже дали е постигнал 100% от очакваното.
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Универсално ДУ за аудио-видео техника
Автор: vankostrong   
Дата:   17-04-11 20:35

Познавам хора които ползват съпругите си за УД
[cool]
Пасват към всичко

Автор: abyser   
Дата:   17-04-11 20:39

vankostrong, не става - нЕкои копчета липсват по панела и са ги набили само в ДУ-то, мамка им, иначе и сам бих се разхождал напред-назад, не ми е проблем, и ще свърша по-добра работа от съпругата [smilie5]
[beer]

Автор: navy   
Дата:   17-04-11 21:14

Новият си приемник го управлявам понякога от айфона. Най-якото е, че всичко е по уайрлес и не е необходимо да го сочиш постоянно [smilie18]
Не, че е по темата де...
Универсалните ДУ са дразнещи... няма идеални [smilie8]

Автор: svi25   
Дата:   17-04-11 21:20

Аз бих потърсил в ebay. За 70 кинта (вероятно и по-малко) би трябвало да се намери оригиналното, но може да се наложи да изчакаш известно време докато се появи.

Автор: cnupy   
Дата:   20-04-11 16:34

Аз ползвам Harmony 300 ... дистанционното е добро, настройва се за 10 мин. - ползвам го с Receiver Yamaha. Единственият недостатък е че е универсално :) - можеш да си настройваш всяко копче какво да прави, но не и какво да пише на него :) Аз например съм си настроил цветните бутони за различните входове и си ги помня, но жена ми така и не можа да се научи че синьо е Радио :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.