Автор: abyser
Дата: 01-04-11 23:43
Почна се ! Любимият ми месец - Април!
Що любим?
- Край на капризния женски Март, който е пълен с изненади. През Април - дори да паднат температурите - ще е за ден-два максимум.
- Първи наченки на пролетта - 22 март е само една символична дата за началото й, наложена ни от метеоролозите. През Април започва да мирише наистина на пролет .
- Първи валежи, които трудно ще преминат в снеговалежи. Край на зимата, кишата и прочие екстри, които не са ми любими (не че не помня яки снеговалежи по средата на Април, например 97-ма , но това са изключения и не може да се гледа на тях сериозно).
- Месец на зелената залата https://photo-forum.net/joro/emoticons/604.gif! С репички, пресен лук, зехтин, лимонов сок и сол (евентуално и краставица - ако съм я пресолил). Жена ми държи и на риба тон в нея, но за мен това си е лека изгъзица, но пак става. Въпрос на вкус. Консумира се около ракията .
- Почваме да свикваме с лятното време, което ни е наложено през март. Вечер около 20 ч. е още светло - баси кефа, денят е по-дълъг един вид, ракиеното време се удължава .
- Усеща се празничното настроение и почивните дни през месец Май (доста са, няма да ги изброявям). Най-хубавото е, че предстоят и никой не може да ни ги отнеме, независимо коя партия е на власт . Хубавото предстои и е съвсем осезаемо и близо - това не е ли кеф за душата?
- В съвсем близко бъдеще започват летните отпуски и почивки на море, планина, пустини, полюси и т.н. - където решим. През Април се чувстваме господари на предстоящата почивка, щото не сме решили къде и каква точно ще я измислим тази година отпуската, но все пак - бъдещето е пред нас, можем да си мечтаем кво ли не, баси кефа.
- Великден! Една магия и начало на нов живот. Може да се добавят сварени яйца към зелената салата, пасват идеално с общия вкус. Ракията може да се увеличи с 50% като количество и 4-5 градуса, но нека да не е над 55 градуса, щото спомените от вълшебните априлски прохладно-топли вечери намаляват. Велико тайнство .
Ако мислите, че някой друг месец може да ви е любим - please, споделете!
|
|