Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 лечение в Чужбина или в България
Автор: PuertoVaras   
Дата:   31-03-11 01:58

ако сте на умирачка,
в чужбина ли ще се лекувате или в България?

Отговори на това съобщение
 Re: лечение в Чужбина или в България
Автор: asahi   
Дата:   31-03-11 02:01

То кат си на умирачка има ли значение?

Автор: nsirakov   
Дата:   31-03-11 07:18

моя колежка, майка на две деца преди 6 месеца разви рядка форма на рак... тук и казаха - Ай'м сори... тя не се предаде, отиде във франция, от където се върна преди 3 дена... оздравяла...

Автор: tnt   
Дата:   31-03-11 07:21

кой и е казал "ай'м сори"?

Дата:   31-03-11 07:22

нашите специалисти.. според тях беше нелечимо

Автор: Diandimov   
Дата:   31-03-11 07:23

Но зависи.

Навсякъде лекарите и автомонтьорите са ЗАДНИЦИ.

Дата:   31-03-11 07:25

диане, след тази словестна диария олекна ли ти?

Дата:   31-03-11 07:26

не му се връзвай, евтини провокации.

радвам се, че твоята позната е оздравяла... останалото няма да коментирам.

Автор: sunnyshot   
Дата:   31-03-11 07:28

Diandimov [smilie10]

Това щото гледаш на тялото като механична система [smilie5]

Дата:   31-03-11 07:29

тинто - специалистите ни не са лоши

но тук лечението на онкоболните е "безплатно", поради което държавата, която плаща за лечението дава пари за остарели морално лекарста и химии.... а там тя плати 200к в зелено.... но пък е здрава

Дата:   31-03-11 07:31

Сираков, знам много неща от първа ръка, които няма да кажа.
Освен това имам поне ТРИ много лоши интервенции или немарливости върху моето тяло от страна на лекари.

Също не съм очарован от някои щатски лекари.

А ти като си рентгенолог доктор ли се водиш, или просто imaging?

Дата:   31-03-11 07:36

Съни, приемам личносттта като неделимо цяло - тяло, идея и вдъхновение.

Аз съм повече от това което си мислиш ТИ за мен.

Дата:   31-03-11 07:37

nsirakov, всяко лято на един едноседмичен служебен купон на плаж в някой Риц-Карлтън се срещам с Мари. Мари пие яко и трудно се напива. Мисли, че всичко и е позволено, защото преди години е имала рак, сменили са и целия костен мозък и е оцеляла... и няма вече рак. Не всеки оцелява, обаче.

Дата:   31-03-11 07:41

Сираков, сигурна съм, че си прав. тоест...знам го.
Това, което ме дразни и възмущава и не приемам, че системата, която са изкопирали оттук-оттам нашите законодатели е превърнала всички специалисти в търгаши.
Пример : ако имаш луксозен пакет към някой здравноосигурителен фонд, ще ти назначат и ядрено магнитен резонанс за убодено пръстче, само щото фондът го покрива, а и ще направят всичко възможно да те убедят, че това убождане ще те гътне ако не си направиш изследването.
та така. Според мен това обяснява и често демонстрираното недоверие и лошо отношение към лекарите.

Дата:   31-03-11 07:44

Diandimov [smilie10]

От къде знаеш, че аз си мисля това, което ти мислиш, че мисля? [smilie5]

Просто поставянето на монтьори и лекари в един кюп ме трогна [cool]

Дата:   31-03-11 07:45

или умили?

Дата:   31-03-11 08:17

лекар съм диане, при това добър... и си гледам съвестно работата... с морално остаряла техника...а в моята област техниката е жизнено важна, ако искаш да ти свърша работа на европейско ниво... имам познанията, имам уменията, но как да видя находка, която е 5мм с техника, която ми показва срезове от 1 см...защото е на 20 години...

тинто... много лекари също се дразнят от системата.... защото ние сме най-потърпевши от нея... но системата е държавата... срещу нея не можеш да се бориш... в БГ лекарите нямаме право дори да стачкуваме...не лекарите определят правилата...

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   31-03-11 08:39

Понякога дори да смениш града става, баща ми е от месец по болниците, след два пъти лежане в Бургас са го изписали с думите , ами прибирай се пък докъдето изкараш. За радост сестра ми има връзки в медицинските среди, за съжаление връзки имат малко хора... Уреди да го приемат в болницата на доктор Сираков, след 20 дневно леченеие баща ми си върна тонуса за живот и в петък го изписват стабилизиран, ще трябва дълго възстановяване , но поне му се живее...

Автор: ejko   
Дата:   31-03-11 08:45

Зависи от какво съм болен. Като имаш диагноза, тогава почваш да търсиш варианти. Факт е, че накрая човек ще отиде там, където му дават надежда за нещо, защото както е случая от познатата на Сираков, ако някъде ти кажат "край", то какво има да ходиш при тях.
Иначе грешки се правят навсякъде..., никога не си застрахован- нито лекарят е робот, нито медицината е математика. Кофтито тук понякога е не че ще те объркат нещо (защото това винаги и навсякъде съществува като риск), а че може да те претупат... Но предполагам, че и това го има навсякъде.
Макар че в Щатите май има някакъв последващ контрол (въпреки, че им е зле здравната система, не е като в Канада), защото на моето момиче му се наложи да се лекува, беше на легло, в болницата изследвания, прегледи, ала-бала. Предписаха нещо, почна да го пие, но не се чувстваше по-добре. Аз и казах, че сигурно не става за един ден, да си се лекува, но на следващия ден се обадиха от болницата по телефона и казаха, че има грешка в диагнозата и трябва да се смени лечението. Донесоха някакви други рецепти и за 3 дни момичето пак си беше на крака...
Така че грешки стават навсякъде... Но пък на някой места се опитват да ги предотвратяват и поправят сами, предполагам под натиска на заплахата от наказания и присъди..., а не че са изпълнени с чуждоземско чувство за отговорност...

Дата:   31-03-11 08:58

PuertoVaras, ще се опитам да отговоря на въпроса ти: Зависи на какъв лекар ще попаднеш.

Дата:   31-03-11 09:00

Сираков, знам че си лекар.

Но понеже тук това твойто се води просто radiography technician, би ли ми казал КАКВА ти е докторската специалност извън рентгенологията?

Дата:   31-03-11 09:07

Макар че в Щатите май има някакъв последващ контрол (въпреки, че им е зле здравната система, не е като в Канада),

ejko, с това изказване можеш да разсмееш много хора [smilie5]

Знаеш ли, че всички канадци тичат в УСА когато имат нужда от наистина добър доктор и важна процедура?

Автор: ejko   
Дата:   31-03-11 09:22

Може и да ходят, може и да тичат, не знам! В щатите има много частни клиники с изключително добри специалисти, предполагам че ако си онкоболен и Андерсън Център в Тексас е едно от най-добрите места, където можеш да се лекуваш, но аз говорех за официалната здравна система. Под това имам предвид социалност и достъпност.
Аз реално не съм бил в Канада, освен да видя Ниагара, така че не им знам здравната система, но се води една от най-добрите в света, заедно със Сингапур и разни такива...
Но отново казвам, когато се казва здравна система не се разбира нивото на докторите, а кой има достъп до тези доктори... Защото в Щатите преди да приемат моето момиче, хем беше по спешност чакаше в една приемна и докато не написахме застраховки и глупости и не дойде лекар... Не че нещо лошо, но е факт... Предполагам нямаше да я оставят, но все пак, не ми се видя много социално, докато за Канада съм чувал..., повтарям "чувал" обратното.
Иначе и ти вярвам че тичат в УСА, ти май беше живяла и на двете места, със сигурност знаеш по-добре...

Дата:   31-03-11 09:24

диане radiography technician правят снимките - тук им викаме рентгенови лаборанти, те са среден медицински персонал (като медицинските сестри)

аз разчитам снимките и поставям диагнозата и съм лекар специалист по образна диагностика.

6 години съм учил обща медицина, 4 години съм учил образна диагностика, което си е дял в медицината. Отделно имам положени курсове и изпити по ехография, компютърна томография, а скоро започвам (ако намеря пари че е скъпо) и курс по магнитен резонанс...

ако искаш повече инфо гугълни го :)

на бързо от мен толкова

Дата:   31-03-11 09:25

Социално винаги значи мизерно.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.