Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблеми със застраховател
Автор: leus   
Дата:   18-03-11 12:03

Здравейте на всички,
искам да споделя с вас един проблем, който възникна със застраховател за изплащане на застрахователно обезщетение.
Преди нова година се връщахме от клуб с няколко приятели. Пътувахме по бул. Христо Смирненски и колата ни беше ударена челно от пиян военен. Удара беше страшно силен и всички пострадахме тежко. Шофьорът ни беше със счупени крака, момчето до него имаше рани по главата и рамото а аз бях с пукната челюст и други рани.
Пуснахме щета до застрахователя на военния, който беше виновен но застрахователя ни мотае вече четири месеца. Моля за съвет какво да правя защото не разполагам със средства за продължаване на лечението ми и разчитам на парите от застраховката но имам чувството, че застрахователя се опитва да ни изиграе.[smilie22] [smilie22] [smilie22]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблеми със застраховател
Автор: n1x0n   
Дата:   18-03-11 12:07

но имам чувството, че застрахователя се опитва да ни изиграе

Защото...?

Дата:   18-03-11 12:12

ами защото когато завеждах щетата ми казаха, че това е всичко и документите са достатъчни като ще ми отговорят след 15 дни ....
Обадих се след месец на посочените телефони и след като ме препращаха десетки пъти накрая ме свързаха с експерта, който "отговаря за щетата".
Той ми каза, че забавянето не е заради него и ми каза, че ще ми отговорят писмено до 2, 3 седмици...
Оттогава нищо, обаждах се още няколко пъти и само ме мотаят, щетата ту е при шефа на Отдел "Ликвидация", ту е в "правен отдел"...
Минаха вече 4 месеца и никакъв отговор ...

Автор: babag   
Дата:   18-03-11 12:12

Просто идеи:

- Комисия за финансов надзор
- Асоциация за защита на застраховани и пострадали при ПТП
- Адвокат /вероятно е неприложимо, предвид споменатата липса на средства за лечение/

Надявам се да е от полза.
Бързо оздравяване!

Дата:   18-03-11 12:14

babag,
вече ходих в БАЗК -Българска асоциация на застраховани и пострадали но само общи приказки и имам чувството, че тези асоциации само се опитват да излъжат хората повече от застрахователите...
Адвокат не мога да си позволя.

Автор: asahi   
Дата:   18-03-11 12:18

- Комисия за финансов надзор -безплатно
- Асоциация за защита на застраховани и пострадали при ПТП - срещу процент от обезщетението
- Адвокат /вероятно е неприложимо, предвид споменатата липса на средства за лечение - като горното, но сам си го организираш
- Омбудсмана на Републиката - безплатно, в разумен срок, дано стане.
- Граждански иск без адвокат - ако имаш познания и правно основание.

Автор: lansky   
Дата:   18-03-11 12:18

Асоциация за защита на застраховани и пострадали при ПТП

а тези пък е странно защо си искат парите на ръка и като им кажеш, че ще им дадеш дължимото по банка, чак почват да ти говорят за фактура с ДДС отгоре... преди време ги проверявах оказа се естествено, че не са регнати по ДДС - та са ми силно съмнителни.

дали някой следи договора, който сключвате дали не отива в кошчето за боклук след като им платиш на ръка??? а сумата, която уж асоциацията трябва да получи, дали не се разпределя под масата между няколко човека?

Автор: Todd   
Дата:   18-03-11 12:20

Lupara !!! [cool] [cool] [cool]

Автор: diandimov   
Дата:   18-03-11 12:24

Ти наистина ли не знаеш, че адвокат се взима веднага след катастрофата?

Застрахователите не са на ничия страна.
Те дори не се интересуват кой е виновен и кой- не.
Те просто гледат да събират пари, и да плащат възможно по- малко.

Обикновения ред е катастрофа - ченгета/ протокол - адвокат - лекари - кинти.

Не може да няма в БГ адвокати специализирани в тази област.

Аз като катастрофирах и наех адвокат, адвоката нищо не иска отначало. Просто като се вземат парите (тогава бяха 15 000 долара, и отделно платиха 10 000 за колата) и се разделят на 3 - една трета за мен, една трета за адвоката, и една трета за лекаря.

Така само както си сте - има мноооого да чакате да ви се обадят застрахователите и да ви дадат паричките [smilie18]

Автор: slivenski   
Дата:   18-03-11 12:24

Може да минат години.

Първо държавата завежда дело срещу виновния.

После вие завеждате граждански иск за изплащане на щетите.

Съдът определя сумите.

После всички обжалват.

Моят съвет - извънсъдебно споразумение... Късмет. [beer] [beer]

Дата:   18-03-11 12:25

Благодаря ти asahi,
Момчето което се возеше на предната седалка е пускало Желба до КФН, по-скоро неговия адвокат де, и от там му отговориха, че от застрахователната компания са в правото си ако сметнат, че случая не е изяснен да не спазят срока от 15 дни ....
Наясно съм, че всеки адвокат или асоциация ще ми поискат процент но този за които ми намекнаха от асоциацията, която е уж в обществена услуга ме шокира...
Ако има във форума адвокати за съвет или консултация, ще съм благодарен.

Автор: dashikov   
Дата:   18-03-11 12:33

Бързо оздравяване и от мен.
Не мога да ти помогна, но лично при мен винаги действа в такива ситуации писмена жалба или искане за писмено обяснение.Спри да звъниш по телефоните.Пиши мейли с препратки до няколко човека.Внеси лично жалба като си искаш и входящ номер.Не коренспондирай само с 1 човек.

Дата:   18-03-11 12:33

Има юристи - ще помогнат.

Автор: vuzhy   
Дата:   18-03-11 12:40

Моето мнение е, че застрахователя ще откаже изплащане на обезщетение на базата на: "колата ни беше ударена челно от пиян военен". Ако се докаже че шофьора причинил катастрофата е употребил алкохол, то застраховката му ГО не е в сила, което означава, че той трябва да ви обезщети, а не ЗК. [smilie2]
Поздрави и бързо оздравяване!

Автор: diandimov   
Дата:   18-03-11 12:46

Как така нещо може "да се окаже" [smilie11]

Нямаше ли полицейски протокол на случката?

То затова първото нещо е да вземеш адвокат.
Защото нито го знаеш има ли застраховка, нито колко е.
Ако вие сте 4 човека и пострадате сериозно, и колата ви струва 50 000, а оня има застраховка 20 000 или по- малко какво правим?

Адвоката трябва да преследва виновния за парите дори след неговата застраховка.
Продават се къщи, апартаменти...

Автор: mce   
Дата:   18-03-11 12:49

"колата ни беше ударена челно от пиян военен"

тук - пиян военен, там - НСО, и все невинни накрая..

успех, дано си вземеш парите и да оздравееш!

Автор: fizo   
Дата:   18-03-11 12:57

Жалби му е майката до КЗП до господари на ефира до където се сетиш. Вдигаш им един скандал заплашваш ги че ще пуснеш жалби на всякъде (и наистина го правиш) и ще видиш как бързо бързо ще се оправят нещата.
За съжаление само със скандали става работата в БГ и аз като теб винаги се надявам и все чакам и ги оправдавам. Имали работа, трябва това да се изчака и тн. Но последния път като направих луд скандал след това те се свързваха с мен и ме уведомяваха до къде са стигнали с моя случай.

Не съм такъв човек и много се дразня, че ме принуждават да стана такъв.

Автор: djogata   
Дата:   18-03-11 13:02

По принцип гражданската отговорност не би ли трябвало да важи в абсолютно всички случаи?

Ако е бил пиян, не би ли трябвало застрахователната компания да откаже да му изплати щетите върху неговата кола (ако е имал каско) но да трябва да изплати щетите по гражданска отговорност? Нямам си на идея, питам просто

Автор: tnt   
Дата:   18-03-11 13:05

при ГО не знам, но в класическите застраховки има процедури при случаи, когато виновният е трето лице /в случая пияният военен/. Тогава застрахователят на МПС-то се разправя със застрахователя на военния.

Това обаче за колата. За пострадалия, ако той има застраховка злополука, тогава евентуално може да я има същата процедура.

Успех и бързо оздравяване [smilie24]

Ако с нищо друго не успееш, насъскай Господарите. Като се вдигне медиен шум обикновено се задействат нещата.

Дата:   18-03-11 13:49

Не е ли време да разберем кой е готиния застраховател?

Автор: Ivo55   
Дата:   18-03-11 13:50

Мисля, че след като виновният шофьор е военен,трябва да има задължително жалба и до военна прокуратура! Но и други са писали вече - адвокат с опит, хонорарът му се изчислява според размера на обезщетението /пример при иск 10 000 пв. - 600 лв./ посочен е в таблица! Успех!

Автор: aleksi77   
Дата:   18-03-11 15:27

Привет Leus,
повече от 10г. се занимавам преимуществено със застрахователно право и за съжаление последните години случаите на неправомерно поведение от застрахователните компании и откази за изплащане на застрахователни обезщетения зачестиха твърде много.
От оскъдната информация за произшествието може да се извлече важното и то е:
- вината за ПТП е на другия водач;
- освен имуществени има и неимуществени вреди;
- виновния водач е имал застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите;
- виновния водач е употребил алкохол;
- изтекли са повече от 3 мес. и застрахователя не се е произнесал по образуваната щета.
Първо това, че виновния водач е употребил алкохол няма никакво значение за изплащане на обезщетение от неговия застраховател по ГО. То има значение дотолкова, че след като плати на пострадалия, застрахователя има право на регрес към застрахования, който е употребил алкохол т.е. може да иска платеното на пострадалия от него.Но той не може да ти откаже да плати застрахователно обезщетение поради обстоятелството, че застрахования при него водач е бил с алкохол.
Второ, срока за произнасяне по заведената от теб претенция за неимуществени вреди е 15 дни от получаване на всички документи но не повече от ТРИ МЕСЕЦА. Т.е. застрахователя може да иска допълнителни документи по случая но в рамките на този 3 мес. срок за произнасяне по щетата.
В случая, застрахователя е нарушил този задължителен срок и подлежи на санкция от Комисията за финансов надзор, Управление "Застрахователен надзор".
Мога да поема ангажимент да ти дам подробна безплатна юридическа консултация но за целта ще ми е необходима подробна информация за случая и ако искаш може да ми пишеш на лични.
[beer]

Дата:   18-03-11 22:20

Благодаря aleksi77, ще ти пиша на л.с.
[thankyou] [thankyou] [thankyou]

Дата:   19-03-11 18:56

Мисля, че намерих точния човек - aleksi77, много конкретен и компетентен. Вчера и днес говорихме надълго и нашироко за проблема ми. Оказа се, че колегата е застрахователен адвокат с доста публикации, които бегло прегледах и ми се изясниха доста неща. Явно застрахователите действат по този начин, имайки срещу себе си човек, който няма познания в материята а и няма средства да се бори срещу огромните им ресурси.
В понеделник ще се видим с колегата да му покажа всички документи и се надявам да се съгласи да ме представлява пред мошениците от Евро инс. Ще пиша за развитието на нещата, благодаря ви [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Дата:   19-03-11 19:01

Само така! Нема се оставяш! [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.