Автор: KuKumicin4e
Дата: 31-01-11 21:09
Вече навсякъде се минава само с лична карта.Дори и в Сърбия и Хърватска.Но въпреки това си носи паспорта.
Аз като пътувах не си мръднах д-то от седалката на нито една граница.Но пък пред мен един наш убавец му извадиха целия багажник да го проверяват.
Обаче в Словения за добре дошъл ме издрусаха 130 Евро,защото бях спрял в аварийната лента...така че си прави сметката как ще караш.Най-добре си спазвай всички правила и ограничения.
Нафтата е с около 10 до 20 цента по-скъпа от колкото у нас.За бензина незнам,не съм гледал.
Знам обаче,че можеш без проблем да стигнеш и с Пропан-бутан.
А от един приятел знам,че никакъв проблем няма и с метана.С едно изключение,че май Хърватска нямат въобще метан,та...там в зависимост от това колко ти харчи колата и колко ти събират бутилките може и да се наложи да караш на бензин.
Пак в Италия има много бензиностанции,които са без персонал въобще.Слагаш банкнотката и колонката ти пуска,колкото пари си сложил.
При всички случаи без валидна ВИЗА и то истинска кредитна по-добре не тръгвай.
И ако си пушач си вземи от тук цигари,че там боли дробчето.Ама от цени!
Допълнение.
Не го слушай колегата,че може да спестиш винетката от Словения.Няма такова нещо!
Полицаите докато ми пишеха акта за спирането ме изчакаха да си купя винетка .И докато не я залепих не ми върнаха документите.А сега си представи колко ще те одрусат,ако те хванат без винетка?
Публикацията е редактирана (31-01-11 21:12)
|
|