Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Масово измиране
Автор: n1x0n   
Дата:   25-01-11 12:29

Не бях осъзнал, че е чак толкова често събитие...

2011 Mass Animal Death Map

Отговори на това съобщение
 Re: Масово измиране
Автор: navy   
Дата:   25-01-11 12:31

В БГ няма... там НИЕ ли мрем [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   25-01-11 12:31

Еми като няма животни - ние...

Автор: krist   
Дата:   25-01-11 12:33

случаите, гледам, са концентрани главно в най-развитите икономически части на света.. това дали се дължи само на факта, че е по-голяма вероятността да бъдат забелязани, и репортнати, или и на нещо друго?

Автор: roussinoff   
Дата:   25-01-11 15:33

Африка също е много засегната, така че не са само развитите страни... Изключително странно разпределение. Не намирам някаква логика

Автор: Amigo   
Дата:   25-01-11 15:53

нещо не ми е ясна тая карта [smilie11] [smilie8] никъде нищо не пише [smilie8]

Автор: ejko   
Дата:   25-01-11 16:05

зареди я пак, не са ти излезали бележките, те са като балончета едни... И на мен не ми се заредиха няколко пъти, но от третия излязоха...

Автор: krist   
Дата:   25-01-11 17:08

абе на картата на Африка няма и едно балонче. за сметка на това над УСА-то (предимно източното крайбрежие) и Европата (предимно западна) са най-много.. и при жълтурите бая има..

Автор: kaiser.soze   
Дата:   25-01-11 17:56

Google е виновен [smilie7] [cool]

Автор: Rebellious   
Дата:   25-01-11 19:30

Преглеждайки хронологично картите от 2005 насам се забелязва огромно нарастване на честотата на това явление. Би могло да е и вследствие на недобра статистика това, но ако не е? Повечето обикновено се хващаме за най-удобното ни обяснение, това си е просто човешка черта. Вие какво мислите по въпроса?

Автор: e-mil   
Дата:   25-01-11 19:56

"от 2005 насам се забелязва огромно нарастване... "

Естествено, че ще се забелязва. Прочети инфото вляво: това е карта подготвена от някой си Саймън, който в свободното си време чете новини. За колкото време е имал, толкова е попълнил. Ако не е попаднал на новини от Африка - съответно нищо не попълнил. И е слагал данни всякакви, включително с изяснена причина.
Например:
"11 януари 2011
Дузини от скорци бяха намерени мъртви в Констанца, малък град на 160 мили източно от Букурещ, Румъния. След изследване на черните им дробове, местните ветеринари открили, че птиците се напили до смърт.
ДОПЪЛНЕНИЕ на 17 януари.
Нищо мистериозно няма в смъртта на птиците от миналата седмица. Според ветеринарите те просто били пияни."

И специално за обезпокоените граждани, човекът е сложил линк към статистиката на National Wildlife Health Center, Като погледнеш данните за 1995... ух, че са много. Тук 300 измрели гъски, там 880 измрели риби, даже и два пъти по 2000 има.

Само че през 1995 много по-малко хора имаха Интернет, затова някак си не витаеше усещането за световно бедствие. Докато сега всеки тайничко се мъчи да намери потвърждение за наближаващия край през 2012. [smilie5]

Автор: elrisha   
Дата:   25-01-11 20:01

Дамм..спокойно..нормално е да си измират,кво ви пука.некви си там животни..[smilie23]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   25-01-11 20:06

[smilie8]

Дата:   25-01-11 20:15

Винаги ми е било смешно, когато на пръв поглед нормални хора прибягват до крайности в дискусия.

Изобщо не съм казвал, че трябва да сме спокойни, а че трябва да внимаваме със случайно попадналата информация. И преди да отчетем нарастване на случаите трябва внимателно да си проверим данните.

Дата:   25-01-11 20:17

Реагирам на всичките несериозни мнения и отношение,не конкретно към теб,е-мил.
Иначе няма лошо да ти е смешно..то обикновено само на хората им е до смях.

Дата:   25-01-11 20:17

Всъщност наистина е страшно, че образовани и самостоятелни хора могат лесно да бъдат манипулирани само чрез една картинка с добре подредена информация. [smilie2]

Дата:   25-01-11 20:20

Абсолютно съм убедена,че картинката не показва и една мъничка част от действителността! Данните със сигурност са много по-фрапиращи,но пак казвам - човека е едно гадно егоистично същество,обичащо да омаловажава живота на останалите живи същества и не на последно място - има потребност да убива просто за удоволствие.

Дали ми се смееш или тъжиш,че съм манипулирана , ми е през...
За мен е по-важно,че скоро измряха ужасно много птици, че сме заличили от Земата вече ужасно много видове и продължаваме да го правим!

Публикацията е редактирана (25-01-11 20:23)

Автор: pmartinov   
Дата:   25-01-11 20:45

elrisha

[thankyou][smilie24][thankyou]

Това е само началото на един дълъг и особено мъчителен процес описан подробно в едни дебели книги преди много години...

Дата:   25-01-11 20:48

Един момент.
Аз затова копирах линка към NWHC - за да не си говорим общи приказки.
Птиците и рибите са организми като нас и са податливи на болести и зарази. Ако си дадеш труд да тръгнеш по статистиката отпреди 15 години ще видиш, че масовата причина за смърт са вируси, ботулизми, салмонели, холери, паразити и прочие гадости. Тоест птиците умират от болести също както и хората през Средновековието - като се заразят един-двама гори почти цялото село.

На всяко тримесечие има по 3-4 случая за които не е установена причина. Както и по няколко случая на смърт от глад. И когато такава статистика върви в продължение на 15 години някак си не върви да кажеш: "скоро измряха ужасно много птици", защото това "скоро" излиза доста дълго.

Затова хората трябва да си дават сметка, че като пишат във форуми могат да повлияят на общественото мнение. Защото като се съберат още двайсетина като теб и започнат да ръсят общи приказки, човек започва да си казва: "Абе тук май има нещо... Страшни работи стават напоследък..."

Ти готова ли си да поемеш отговорност за разпространяване на грешна информация, само защото "скоро" си чела нещо си в новините?

Дата:   25-01-11 20:51

Не ми се водят спорове! Достатъчно е да се огледа човек,ако има очи да види!

Автор: asahi   
Дата:   25-01-11 20:52

Да не повтаряме недоказани или съмнителни твърдения, предлагам.

Свързна новина: Учени: Вулкан е причинил “масовото измиране“

Автор: sunnyshot   
Дата:   25-01-11 20:58

Всъщност наистина е страшно, че образовани и самостоятелни хора могат лесно да бъдат манипулирани само чрез една картинка с добре подредена информация.

e-mil, в единия случай картинките са манипулация, а в другия - не са. Така ли да го разбираме?

[smilie5]

Дата:   25-01-11 21:03

"Достатъчно е да се огледа човек,ако има очи да види!"

Хе-хе! Че ти за картата, която обсъждаме нямаш достатъчно очи, а какво остава за нещо друго...
Като си помисля само, че с подобни думи едни пичове са разпространили най-голямата световна религия чак страшно ми става.

Автор: мара   
Дата:   25-01-11 21:10

ахам. а преди 600 години инквизицията се е разпростирала хем без никви масмедии [smilie18]

Автор: sunnyshot   
Дата:   25-01-11 21:21

маро, тогава обаче е трябвало да се изповядваш на попа всяка седмица. Ако не се изповядваш- инквизиция. Като се изповядаш - попът те праща на инквизиция [smilie5]

та така се разпространила

Публикацията е редактирана (25-01-11 21:41)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.