Автор: sunnyshot
Дата: 20-12-10 19:30
dianеdimov, интересно ми е да прочета мнението ти, нищо че спада към класиката "не съм бил, ама знам"
Аз мисля различно от теб. Да, архитектурата е различна за Вегас, но се завързва напълно със стила на новия Сити Център. Модерна архитектура с корени в Баухауз/Кранбрук, Ludwig Mies van der Rohe, Walter Gropius и Le Corbusier. Всъщност най-"европейското" ми предпочитание в нея са балконите - рядко явление за хотел на стрипа. Какво по-хубаво от това да отвориш прозорец и да подишаш чист въздух, вместо да си затворен като риба в газова камера? Впрочем, аз почти никога не оставам в хотел, на който не се отваря прозореца...
Толкова за екстериора и индустриалната форма.
Интериорът обаче е Джаба - Джаба! Нищо по-добро за Вегас, нищо по-еклектично и нищо по- пищно не може да оформи баровата обстановка на място за развлечение! Направи ми впечатление, че дори 3 етажният бар, опасан в ресни от кристали, е невероятно достъпен и user friendly. Всъщност не само бара и ресторантите, но всички зали и коридори на първите 3 етажа предлагат места за забавления и разговори, пълни с най-дизайнерските столове и форми, и достъпни за всеки като пейки на тротоар. Забелязах също, че тълпата от земни и извънземни се чувства доста удобно и приятно в сградата. И просто приижда.
Та този spectacular интериор е правен от Friedmutter Group и архитектите
David Rockwell, Jeffrey Beers, Adam D. Tihany.
https://photo-forum.net/joro/emoticons/forum_simp0085.gif
|
|