Автор: boni
Дата: 22-11-10 17:39
Имаме едно Ситроенче Саксо, за градско каране предимно, та се наложи да му сменям предни накладки. Карам го в един сервиз, който съм ползвал и преди, викам на майстора - виж там вземи някакви свястни накладки и ми ги смени . Отивам да си върша работа и следобяд прибирам Ситроена, плащам 50лв накладки + смяна и си заминавам.
Да ама не. Карам известно време - няма инерция, като загреят и дам на заден от едната страна се усеща задържане и се чува едно глухо тракане все едно накладката запива по диска, изобщо кофти.
Отивам след 2-3 дни пак до сервиза - викам така и така, кофти.
Ок, вика майстора, щото са нови покарай малко ще отпуснат.
Карам още 500км, не става. По-кофти даже работата.
Отивам пак, вика дай да смажем водачите. Смазва ги, взема ми 10лв и вика - карай сега.
Карам ама пак същото.
Отивам пак, вика - маркучите явно са за смяна, сигурно от времето са се раздули вътре и пропускат слабо. ОК, викам, сменяй ги. 30лв маркучи, 20лв смяна.
Карам - никаква разлика.
Ядосвам се. Отивам е Косер и купувам други накладки за 22лв.
Сменям си ги сам.
Всичко е 6. Колата върви яко. Инерция бол. Разхода от 9-10 газ на градско, пада на 8, че и надолу.
Вземам предишните накладки и ги показвам на мой познат от друг сервиз. Оня ги гледа и се пули. Вика тва не е накладка а паве бе, не съм виждал по-твърдо нещо.
Утре отивам и ... с накладките по кратуната ....
|
|