Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрос за лаптоп
Автор: SDD   
Дата:   27-10-10 08:28

Колеги, я едно бързо въпросче. Може ли лаптоп да се включи към кола? Има ли такъв зах. кабел въобще? Благодаря предварително на знаещите .

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос за лаптоп
Автор: navy   
Дата:   27-10-10 08:36

Лаптопите ползват 18-20 волта, колата дава 20. Трябва претрансформиране, но най-често се използва преминаване към 220 волта и така в лаптопа [smilie18]
Щото тва е прав ток и ... [smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   27-10-10 08:55

"Автор: navy
Дата: 27-10-10 08:36

Лаптопите ползват 18-20 волта, колата дава 20. Трябва претрансформиране, но най-често се използва преминаване към 220 волта и така в лаптопа
Щото тва е прав ток и ..."

Морски, мноо ти специална колата бе [smilie18]

Автор: gpi72   
Дата:   27-10-10 08:55

А джаджата за 12 към 220 волта се продава в Метро за петдесетина лева или в eBay за колкото я намериш.[smilie25]

Автор: CTEHATA   
Дата:   27-10-10 09:03

!!НЕ!! минавай през 220V, ако не ти трябват и за друго! Консумацията на инвертора на празен ход не е нулева, а и КПД-то на системата инвертор-захранване за лаптопа пада много. Аз съм така, но за 3 години 3 пъти сменям греца на динамото...
Има универсални адаптери за лаптопи, които се продават с настройка за напрежението и 10 и повече накрайника за различни лаптопи. Вземи си такъв, дори и да не планираш скорошна подмяна на лаптопа. Има ги в магазините за електронни компоненти, в ebay, dealextreme, etc...

navy: абе, акумулатора ти много остър бе, градски [beer]

П.П. Ето съвсем универсален вариант но не знам как е с консумацията.

Публикацията е редактирана (27-10-10 09:10)

Автор: evelinster   
Дата:   27-10-10 09:13

ей това ти трябва тук цената е 12$, аз си взех от ebay 6$. Мерил съм го, дава си напреженията които пише. Не скапва нито колата, нито батерията на лаптопа. В България се продава за 30-50 лева.

Автор: asahi   
Дата:   27-10-10 09:23

Стената, на динамото не е Грец, а схема Ларионов, и причината едва ли е в инвертора. По-скоро ти пробутват кофти компоненти при ремонта или нещо ти индуктира големи обратни свръхнапрежения. По ток изправителя можеш да го скапеш нарочно и трудно.

Автор: navy   
Дата:   27-10-10 09:23

Бе 12 волта бе...
Иначе към 220 волта е по универсално... за това/онова... но КПД-то му е зле...

Автор: SDD   
Дата:   27-10-10 09:25

Можело значи..Това последното ми се струва е най-удачно.Между другото някой да продава такива джаджи?

Автор: 798099   
Дата:   27-10-10 09:41

Асахи, като поправяш някого, следи за собствените си грешки.
Ако е динамо, не му трябва нито Грец, нито Ларионов, защото в разговорния език "динамо" е генератор за постоянно напрежение. В съвременните автомобили има алтернатор, който генерира променливо напрежение, затова се налага да има схема за "изправянето" му.

Автор: CTEHATA   
Дата:   27-10-10 10:21

Не знаех, че е трифазна гадта!
Иначе да, алтернатор е по-правилно, ама все пак сме във фото, а не авто форум [smilie3]

Автор: samara   
Дата:   27-10-10 12:16

... Краси е на 20 волта [smilie8] , ... все едно, не го знаете [smilie21] ... пак е напред с материала !!! [ezik] [smilie18] [beer]

Автор: bobihot   
Дата:   27-10-10 12:23

Да- и неговият часовник най-бръз! [smilie25]
Виждал съм такива трансфертери по компютърни и електронни магазини за около 30-36лв. Ако не се намерил и още търсиш, кажи да те препратя. [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.