Автор: Lalinda
Дата: 21-10-10 10:33
https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/tjae2122.JPG
Под Гложенския манастир.
Съжалявам, че нямам тук кадри, направени и от скалата зад къщата. В момента е есенно меко и шарено наоколо, и дори скалата се покри с алпийска растителност...
Хризантемите, обаче, тази година не потръгнаха, но пък засадихме три нови лози.
Доматите и ягодите също не са лоши.
Удължихме водостоците досами земята, иначе по местните привички водата се лее от височина поне шест метра...
Миналата седмица наоколо имаше доста ловджии, ама какво да правят у дома, да седят пред компа на лаф с други ловджии ли?
Съседът има бретон шпаньол и брак, съседката - две чудесни мъничета, които много ни се радват... Понякога в двора идва и рижото куче на другия съсед.
И в Дружба не е зле - ако ви покажа колко чисти са зелените площи наоколо благодарение на моя милост, ще се изненадате...
Впрочем, в Гугъла има необичайно зелени кадри от квартала, докато в същото време в съседния Младост е сиво.
Но и на мен вчера ми се щеше да питам дали тези, които мечтаят за Нова Зеландия или Канада или пък Вануату някога са стъпвали там?
Бях цитирала само места, чиято, ха-ха, инфраструктура, гастрономия, комуникация, здравеопазване и култура, най-общо казано, познавам от личен опит.
Под Гложенския манастир е хубаво, но инфраструктурата не я бива никак, нито комуникациите, или пък гастрономията, канализацията, здравеопазването и културата... Въпреки всичко, една моричка с тетевенска сливова и агнешко печено си заслужава един детур седмично.
Пък съседът ни, който идва да си говори с нас и хвърля по едно око на лъскавото острие на брадвата или на кордата на тримера, пита, като ни гледа: "Вие тая къща по снимка ли я купувахте?" По снимка, я, за какво ли служи фотографията? Ама на живо изглежда и по-добре.
Впрочем, имаме и съседи (там, на ската/скалата), които прекарват шест месеца там и шест месеца в Австралия...
|
|