Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем с аудио кабел
Автор: Stoychev   
Дата:   17-10-10 11:50

Взех си такъв кабел, понеже старият се повреди:
https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/vrre8855.JPG
http://houseput.com/img/Electronics/cables-unlimited-35mm-50-male-to-fe.jpg

Свързвам си звуковата карта с аудио системата - това е удължителят към другия кабел (http://www.ssis.be/images/type/CABLE+AUDIO.jpg).
Добре, обаче когато свържа всичко и включа аудио системата, се чува силно бучене от тонколоните. Намаля ли звука, и шумът намалява.
Мислех още отначало да пусна тема, но допуснах че е статично електричество и ще се оправи, но не се оправя.
Кабелът ли е некачествен или е друго нещо? [smilie11] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с аудио кабел
Автор: asahi   
Дата:   17-10-10 11:54

Кабелът се проверява с омметър. В конкретния случай за проверка на активните кабелчета ще трябва и един мъжки 3.5мм жак.
Останалото са догадки и в бг-мама ще те затрупат с такива.

Почвай спама!

Автор: boreto   
Дата:   17-10-10 12:51

Не е статично електричество. Индуцирано е и едно време му викаха брум. Получава се обикновено при липса на връзка в масата.

Често женският куплунг на такива кабели е много стегнат. Увери се, че си напъхал жака до край.

Автор: Todd   
Дата:   17-10-10 12:58

Колкото повече снадки и връзки толкоз повече проблеми !!!

Дата:   17-10-10 13:00

Да живее уаъйрлеса във всичките му форми и измерения.

Дата:   17-10-10 13:37

Не знам, освен да си търся нов.
Дали това не се получава, защото кабелът е по-дълъг от предишния - 5 метра е? Съпротивления, ала-бала...

boreto - добре е свързан. Местих го на различни места в стаята, свързвам и разкачвам, спирам и пускам устройствата - едно и също.
Ето сега например се чува много слабо.
Но свържа ли го към iPod-а,откъдето най-често пускам музика, бученето ("брум", както каза) е непоносимо.

Автор: Mec   
Дата:   17-10-10 14:02

нещо ми се бяха оплели кабелите с българския...

Публикацията е редактирана (17-10-10 17:31)

Автор: boreto   
Дата:   17-10-10 14:03

Може да е нещо дефектен. Например грешно да са споени жиците му. Еднакъв ли е брумът и в двата канала (двете колони)?

Ако вържеш през него не усилвател, ами слушалки, бръмчат ли?

Автор: spacewalker   
Дата:   17-10-10 19:01

Виж си настройките по аудиото на компа. Имаше там едни отметки за микрофоните (което често няма връзка с изходния сигнал но се получава). Та имаше едно "boost microfone" мисля , при мен така от това се получаваше.

Аз съм свързал картата с ресивер с ей такъв кабел:
https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/iqkt2586.JPG
http://fl1.shopmania.org/files/snimki/1456/audio-kabiel-2-chincha-3-5mm-zhak-stierieo-2m~1455652.jpg

Автор: IvanTrifonov   
Дата:   18-10-10 09:35

Ако звука ти е от PC,пробвай да изключиш микрофона

Автор: NeDDRaG   
Дата:   18-10-10 09:38

Най-вероятно кабелът си е нормално свързан, но е некачествен, т.е. няма оплетка, а само жило. Ако струва от порядъка на 2-3 лева, това му е проблема. Имах същия ефект с един, но от двете страни с мъжки.

Дата:   18-10-10 09:44

Ако струва от порядъка на 2-3 лева, това му е проблема.
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: burningice   
Дата:   18-10-10 10:01

Най-вероятно има прекъсване на масата. Изключи от щепселите двете устройства и провери дали има връзка между корпусите им.

Автор: navy   
Дата:   18-10-10 11:05

Ужас... това не са кабели... [smilie8]

Дата:   18-10-10 11:13

А какви кабели имаше...

Автор: navy   
Дата:   18-10-10 11:27

Такива недоразумения отдавна не купувам... но проблема може да е от две причини... бръм по масата или индуциране в тия 5 метра... ужас...
ПС и музика... втори ужас...
[smilie8]

Дата:   18-10-10 23:57

Може да е нещо дефектен. Например грешно да са споени жиците му. Еднакъв ли е брумът и в двата канала (двете колони)?
Еднакъв е.

Ако вържеш през него не усилвател, ами слушалки, бръмчат ли?
В момента в слушалките няма абсолютно никакъв шум. Но предполагам, че е временно, утре пак ще проверя.

Виж си настройките по аудиото на компа. Имаше там едни отметки за микрофоните (което често няма връзка с изходния сигнал но се получава). Та имаше едно "boost microfone" мисля , при мен така от това се получаваше.
Сещам се за какво говориш, но не го намирам. Май беше в Windows 98. [smilie5] А и нямам микрофон.

Най-вероятно има прекъсване на масата. Изключи от щепселите двете устройства и провери дали има връзка между корпусите им.
В смисъл дали пак ще има брум при изключени устройства??

Някъде четох, че брумът може да изчезне ако включа компютъра и аудио системата на един разклонител. Гарантирано ли е или няма смисъл да купувам нов разклонител?

Или да търся нов кабел?

4-5 лева беше. [smilie8]

Автор: abyser   
Дата:   19-10-10 00:47

Stoychev написа:

> Най-вероятно има прекъсване на масата. Изключи от щепселите
> двете устройства и провери дали има връзка между корпусите им.
>

> В смисъл дали пак ще има брум при изключени устройства??
>

Не, човека искаше друго да каже. Ако има брум при изключени устройства ... положението става страшно [smilie5]

-----------------------
От първия магазин/будка/РЕП купуваш най-евтиния мултицет (между 5-10 лв.) Колкото по-евтин - толкова по-добре[smilie6]. Не е зле в една къща да има винаги нещо подобно, както и фазомер.

Изглежда така:
https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/ppbe2880.JPG

-----------------------
Хубаво е (в смисъл: по-удобно за твоя проблем) да има този знак ("зумер"):

https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/ronc6134.JPG

-----------------------
Пъхаш кабелите в мултицета, включваш го и поставяш врътката на позиция "зумер". Допираш свободните краища на кабелите и чуваш едно "пищене". Това за проба дали всичко е ок с уреда (мултицета).

-----------------------
Вземаш кабела и допираш свободните краища на кабелите на мултицета на означените места:

https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/sbiq8701.JPG

-----------------------
Ако от мултицета не се чуе характерното "пищене" от предната точка, тогава:
а) хвърляш кабела и купуваш нов, по-качествен;
б) режеш буксите от кабела, купуваш нови качествени и ги запояваш на мястото на старите.

Ако има "пищене" от мултицета, проблемът най-вероятно е от ПЦ-то (кофти маса, кофти soundcard, кофти нещо друго). Тогава бих пробвал (само за проба дали ще изчезне брумЪТ) с добавяне на обикновен кабел м/у корпуса на ПЦ-то и корпуса на уредбата (към нещо метално, най-вероятно на задния панел).

(снимки: Интернет [smilie5] )

Автор: danvan16   
Дата:   19-10-10 00:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: NeDDRaG   
Дата:   19-10-10 08:59

abyser, не вкарвай човека в грешни разходи. Най-верочтно ще излезе, че масата е ОК като електрическа връзка. Но не е оплетка, а е или няколко тънки жички или отделно жило. Патил съм го с такъв кабел, само че от двете страни жак, купих нов, хама за 12 лв и нещата заспаха. А оня просто го обелих и видях гореописаната картинка - 2 изолирани жила за активните и същото, неизолирано за маса. По-добре вместо мултицет, да даде парите за свестен кабел.

Автор: klez   
Дата:   19-10-10 09:35

Абе те колегите са ти отговорили на повечето въпроси... Или е кофти връзка в масата, може да е кофти заземени контакти.
Аз примерно имах сериозни ядове с монитора, страхотно трептене на монитора (закачен към лаптоп) като оставя лаптопа на батерия (извадя кабела) и изчезва трептенето... Оказа се че разклонителите ми нямат вързана земя а са само с 2 жици. Като забия лаптопа директно в контакта се оправя. Също освен трептенето в монитора имах и шум в колонките :)
Като закачих единия край на аудио кабела към осцилоскопа и Воала... индуцира се напрежение в него с честота 50херца (ха познай от къде) и това същото като влезе в усилвателя и се усилва и става чудо.

Ако имаш как пробвай без удължителя директно да забиеш в компютъра звука, Ако имаш лаптоп пробвай с него на батерия да подаваш сигнал към усилвателя, Ако имаш забити устройства на USB порта на компютъра (флашки, външни хардове, телефони) изключи ги, при мен не знам по каква причина но и след оправянето на разклонителя продължават да вкарват брум в колонките.

Публикацията е редактирана (19-10-10 09:49)

Дата:   19-10-10 19:09

Много полезни и изчерпателни мнения!
Благодаря на всички!
Сега мога да се оправя по много начини. [smilie5]

Автор: krist   
Дата:   19-10-10 19:34

брума в колонките може и да е ако те не са екранирани каквито са евтините пц-колонки

Дата:   19-10-10 19:46

Не знам ,лично при мен спирането на микрофона помогна

Автор: klez   
Дата:   19-10-10 20:02

krist колонките няма кво да им екранираш...
Кабелите е важно да са екранирани и екранировката да е заЗЕМЕНА особено кабелите между източника на звука и усилвателя, където нивата на звука са малки и дори малки смущения оказват влияние щото минават през усилвателя

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.