Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Масив Триглав - маршрути?!
Автор: apollo   
Дата:   12-10-10 12:45

Следващата седмица при хубаво време искам да направя един преход по билото на балкана с изходна и крайна точка в населени места, находящи се по протежението на подбалканския път/поради транспортни съображения/!

Първо бих искал да изкача вр. Голям Кадемлия и през х. Тъжа на запад преминавайки от Марагидик до Ботев... натам ми е познато[smile]

Въпросът ми е как да подходя към Кадемлията от гледна точка на удобен за придвижване терен/ще рече пътека а не глиганица[smilie10] /, както и разбира се от фотографско естество.

Единият вариант е от с. Тъжа нагоре до х. Русалка/дано работи/, преспиване и покрай Бабското пръскало здраво ходене през върха та до х. Тъжа.

Вторият е подход от изток с по-дълъг билен преход до х. Мазалат и на следващия ден от хижата през Кадемлията до х. Тъжа.
Имено тук не знам доколко е удобна връзката от подбалканския път до х. Мазалат.

Ще се радвам на всякакви съвети разбира се и с други идеи за маршрут [smile] [beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Масив Триглав - маршрути?!
Автор: serjy   
Дата:   12-10-10 14:03

[smilie24] [shtrak]

Автор: didesignbg   
Дата:   12-10-10 14:26

Единият вариант е от с. Тъжа нагоре до х. Русалка/дано работи/, преспиване и покрай Бабското пръскало здраво ходене през върха та до х. Тъжа.
Не е тежък, даже е приятен, само дето не минава директно през в. Триглав, трябва да се отделиш малко. В голямата си част е коларски път.

За да влезем и във фотографската част
Това е Триглав и хижата/бунгалата
https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/ufly0668.JPG

А това е малко по на север от хижа Тъжа, но в един малко по-друг сезон
https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/lbrx7719.JPG

Автор: tonitka   
Дата:   12-10-10 15:50

От с. Гъбарево до х. Соколна.
От х. Соколна през Триглав до х. Тъжа, но прехода е дълъг, не по-малко от 7 часа без почивките.

Автор: tonitka   
Дата:   12-10-10 15:56

Другия вариант е х. Соколна - х.Мазалат - 7 часа /от с. Гъбарево ако се върви пеш/.
На другия ден от х. Мазалат през връх Росоватец до х. Тъжа - за 3,30 часа, но ще трябва да се отклониш до Триглав.

Дата:   13-10-10 09:31

Благодаря ви[smile]

Вероятно ще е варианта през с. Тъжа и слизане през резерват Стара река та до гр. Карлово [smile]

Сметката е готова само "кръчмарят" да разреши [smilie18] [beer]

Автор: didesignbg   
Дата:   13-10-10 10:13

Има много приятен маршрут от западния край на с. Тъжа, покрай едно водосборно басейнче и мъничко ждрело на реката, по много красив рид и излизаш точно след хижа Русалка. Проблема е че не е маркиран и ако не му намериш трак по-добре да караш по коларския път. Все пак времето ще ти е ограничено, а искаш да го вземеш за ден, лутането не е добра идея.

Автор: vladimir666   
Дата:   13-10-10 10:37

От село Тъжа до Карлово може да го разделиш така.
Село Тъжа - Хижа Тъжа
Хижа Тъжа - Заслон Ботев
Заслон Ботев - Карлово

Дано да хубаво времето. Аз също мисля да пребивавам в района

Дата:   13-10-10 10:53

Владо точно така и съм го планирал с уточнението че първия ден ще е от с. Тъжа до х. Русалка, просто защото ще е необходимо време и за превоза[smile]

Всъщност независимо от времето или ще съм горе или ако е облачно и мъгливо някъде по пътеката между х. Рай и хижа Левски... та дано се засечем [smilie3] [shtrak] [beer]

Автор: toc   
Дата:   13-10-10 12:40

Ако минеш от с.Габарево /до Габарево с влак/ през х.Соколна /с преспиване на хижата/ ще можеш да направиш траверс на целия масив Триглав и да слезеш на х.Тъжа. От там вече към Ботев...

Публикацията е редактирана (13-10-10 12:41)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.