Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За просяците
Автор: NeDDRaG   
Дата:   05-10-10 13:21

Смях се от сърце.
Ето тук:
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: За просяците
Автор: kaiser.soze   
Дата:   05-10-10 13:26

ами аз съм правил подобно нещо. дръпнах един в магазина да му купя хляб и салам, той се измуши като... виж, ако беше за бутилка ракия..[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: krist   
Дата:   05-10-10 13:44

и аз един дето ми искаше уж за детето да нахрани, го заведох и му купих кофичка кисело мляко, а той гледаше много злобно през цялото време..

Автор: elrisha   
Дата:   05-10-10 13:52

Ох,просяците....!
Скоро имах спор с роднините си по този въпрос.
Има и такава,но има и онакива!
Понеже обичам да говоря от личен опит,ето малко примери:
Когато бях младо и зелено,токущо завършило гимназия невинно създание,започнах работа в едно заведение на Солунска. На тази улица се случваха чудеса ви казвам!Беше пълно с просяци от цигански произход,които в определен час на деня им поникваха ръце и крака."Майки" с бебета,които никога не мърдаха и не ревяха,явно и не поемаха никаква храна,малки циганенца,които отказваха хотдог,но искаха стотинки и т.н.
НО,в заведението всяка седмица идваше една възрастна жена с по две чанти книги.Продаваше ги за по лев-два и ако някой си купи,нареждаше се на опашката за да си вземе сандвич.Винаги взимах от нея книжки.Не само,че ми беше жал,но и обичам да чета.Шефката ми ме гледаше лошо,но не ми дремеше особено,а когато на жената й идваше ред питаше кое е най-евтино за да си купи да яде. Аз й маркирах сандвич с люспа кашкавал,но и го пълнех и с месо и салати,а тя се разплакваше.
Има и друг случай - всеки ден влизаше един мъж,облечен в мръсни(някога бели) ленени риза и панталон,бос,брадясал,мръсен..беше ужасно студена зима,а той заставаше зад вратата около 10 мин,колкото да се стопли и си тръгваше. Шефката ми все го гонеше и викаше "Тоя ще открадне,знам аз!". Един ден нарочно се скрихме отзад за да видиме какво ще стане(защото аз все настоявах,че този човек не е крадец),нямаше никой,само той зад вратата. Постоя,постоя,гледаше жадно към кошницата с пресни хлебчета на щанда и в един момент се пресегна и взе едно. Избяга и никога,ама наистина никога повече не се върна.
Животът е странно нещо - днес може да тънеш в разкош,а утре да се озовеш на улицата. Човек никога не може да бъде сигурен за нищо. За това давам! Но давам на хора,които някак вътрешно усещам,че не ме мамят.Предимно възрастни хора..
На циганин не давам! Но пък те си взимат сами - от мазето ми,от коридора,от колата ми..

Автор: danvan16   
Дата:   05-10-10 14:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: elrisha   
Дата:   05-10-10 14:05

Знаеш ли, замисляла съм се какво щеше да прави баба ми,ако нямаше мен и майка ми,които да се грижим за нея? С Пенсия 112лв?
Каквито и сметки да си прави - или трябва да проси,или да се хвърли от балкона.
Някои старци избраха второто...

Автор: IvoZafirov   
Дата:   05-10-10 14:16

Като кака Ел... [beer]

Вчера имах странна случка. Сутринта прибирайки се към Сф малко след Кърджали забелязах мъж и жена на годините на майка ми и баща ми да ходят пеша край пътя. А навън вали и е студено, няма и кьорава кола наоколо.. Чуха , че приближавам и вдигнаха ръка. Спрях..
Добър ден, добър ден. За къде сте? Ами за София, но до където може. Усмихнах се и казах качвайте се ще ви карам до софия.
Разприказвах ме се и се оказаха наивни българи ограбени по най-безскрупулен начин от някакви Пловдивски цигани на пазара в Ксанти - отмъкнали им чантата с паспортите и парите. От Ксанти до границата стигнали пеша, което е около 40 км. на границата едвам ги пуснали, но минали все пак. Това от което наистина бяха учудени и благодарни е от колко хора са получили разбиране. Явно нямаха на кого да се обадят да дойде да ги вземе и бяха тръгнали пеша..

Автор: langel   
Дата:   05-10-10 14:30

Когато просяк ми поиска пари за храна, винаги му подавам, каквото имам - кроасан, вафла, шоколад, ябълка, банан. И винаги просякът се извръща с ясно изразена погнуса. Така и не разбрах с какво се хранят тези хора.
Виж, към тези, дето ровят из кофите, винаги се отнасям с уважение. Макар и паднали на дъното, тези хора все още са запазили някакво чувство за достойнство, което ги възпира да просят. Затова, ако имам какво да им предложа, го оставям до кофата, а не в нея.

Автор: NeDDRaG   

elrisha написа:

> Знаеш ли, замисляла съм се какво щеше да прави баба ми,ако
> нямаше мен и майка ми,които да се грижим за нея? С Пенсия
> 112лв?
> Каквито и сметки да си прави - или трябва да проси,или да се
> хвърли от балкона.
> Някои старци избраха второто...
>

Ами майка ми е със 120. Отскоро. На 64 години е. Диабетик, с кръвно и т.н. Направи си фирмичка, върти там някаква търговийка. Не е тръгнала да проси. За ежедневните раходи и сметките се оправя. Брат ми е при нея, ама и той е даскал, с неговата заплата... Виж за по-големи суми... Та и аз се чудя например, как щяха да се топлят, ако не бях купил и монтирал нов котел. Иначе за другите неща справят се някак си. Аз като се прибера, заредя нещо в хладилника, да имат.

Автор: Lalinda   

Kak mogat da te pusnat na granicata bez passport?

Ne mi se struva veroiatno, pyk i mai si natopil s toia posting tochno granicharite!

Автор: boink   
Дата:   05-10-10 14:48

mozhe da sa im ostanali lichnite karti?

Автор: chill   
Дата:   05-10-10 14:55

Иво:

https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/kuvo0339.JPG
http://chzsomuchpun.files.wordpress.com/2010/08/b69b46ec-3fa9-40df-bf67-fae1f2851bb8.jpg

Особено ме кефи как знаят кой ги е обрал, че са цигани, и че са Пловдивски цигани.

Автор: Vinsent   
Дата:   05-10-10 14:55

Моя близка спира на кръстовище, приближава цигане: како, дай 50 стотинки!

Тя: дай ми ти! [smilie6]
То: ето! И и оставя 50 ст. в колата. [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: gogi69006   
Дата:   05-10-10 15:17

Наскоро четох една теория. Не казвам че я застъпвам, просто споделям. Та теорията се базира на библейското:" ... пускай хляба си по водите,и един ден пак ще го намериш...". В смисъл, че когато даваш милостиня не бива да избираш най-дребната монета в портмонето - един вид и ти ще получаваш само "стотинки, и никога левчета". Ако даваш, дай го от сърце, без много да ровиш. Така и ти ще получаваш в живота - от сърце... Както казах - само теория. Все се каня да опитам, но нещо не ми се отдава. Тук, по френско просяците са предимно източно-европейски цигани, или тотално изпаднали алкохолици които не би искал да доближиш. И все пак, някой ден може и да опитам.
В неделя пък станах свидетел на странна случка, накара ме да преосмисля някои неща. Седя си аз с една мацка в едно бисто привечер. Хората наоколо хапват, но има и такива като нас - излезли да пийнем по едно на въздух. Всички сме на улицата, направо на тротоара, хората си минават... На масата до нас има двойка местни франсета - мъж на около 35, бачкатор, с мацка. Личеше има че не са имотни, просто са решили да хапнат навън, да се почустват и те малко хора. Абе нормална евтино бистро, с нормални клиенти. Та приближава се един просяк, от тия -алкохолните типове, с червен нос, дрипав и мръсен; проси цигари, не се и надява на повече. Та стигна и до тяхната маса, тихо и скромно помоли за цигара. Мъжът тъкмо да го отпрати, с една кофти отегчена физиономия, и се приближи келнера. Доста грубо наруга и пропъди просяка - "Aз колко пъти ти казах да се махаш, разкарай се..." Изведнъж клинта като скочи - Как може така да се отнасяте с човека, на всеки може да се случи да закъса, каква е тази грубост, естествено че ще дам! Почакайте господине! и се бръкна, извади му 10 евро, даде му и 2-3 цигари... Келнерчето остана като посран, останалите клиенти като цяло закимаха одобрително... Не можело току-така да обиждаш човека, не е хуманно, той човешки е помолил...
По-късно, прибирайки се към къщи си зададох някои въпроси...

Сори за дългия постинг, и [beer]

Автор: gogi69006   
Дата:   05-10-10 15:29

И относно постнатия линк на NeDDRaG:
Така недолюбваните от много хора евреи имат една поговорка - Ако ти трябват пари, истинския приятел няма да ти даде, а ще ти посочи начин как да ги изкараш. [smilie7]

Автор: feliz   
Дата:   05-10-10 15:47

по едно време редовно някакви деца искаха да ми върнат количката /от Била/, за да вземат монетата вътре. Аз без да се замислям много им я давах. После като зацепих, че тия деца бяха добре облечени и не изглеждаха бедни, спрях. Сигурно са си купували цигари...или кой знае какво.[smilie8]
Винаги помагам на възрастни хора. Те не могат да си изработят парите...

Автор: Императорът.   
Дата:   05-10-10 16:07

Лангелов - в моят квартал е ужасно - във всяка кофа рови по един кафяв. НИКОЙ от тях не е сакат или кьоравм - всички са здрави и напълно годни да работят !!! Как да се отнасям с уважение към същества, които предпочитат да ровят в боклуците, но не и да се трудят?

Хич не ги съжалявайте - просяците са мафия, мнозина от тях изкарват повече пари от вас. Давам само на бедни стари хора. Срам и резил - цял живот работили бабки и старци, получават мизерна пенсия, защото прокажената държава предпочита да храни паразити !!!

Автор: dikimee   
Дата:   05-10-10 16:15

Аз на подобни съмнителни типове като ми поискат пари им казвам "Имам само 20 лева, върни ресто и ще ти дам". И те се отказват, странно.

Автор: Todd   
Дата:   05-10-10 16:16

Пари давам на хора които вършат нещо - свирят , пеят танцуват ....

Заради черни очи - Ц .

Бях тук в едно заведение където на глухонемият де просеше между масите му звънна GSM-а ...

От тогава и те си изядоха ляба.

[smilie19]

Автор: johnny_fx   
Дата:   05-10-10 16:25

Баща ми разправяше преди време как срещнал "глухоням" предлагащ запалки /или химикалки, забравих/. Та баща ми го попитал няма ли друг цвят, че тази не му харесва. И той отговорил че има и извадил. [smilie5]

Та така с "глухонемите".

Автор: kadieva_r   
Дата:   05-10-10 16:38

На възрастни и/или с увреждания винаги давам. Ако някой е успял да ме "метне" с недъг, не моята съвест ще бъде гузна.
Не обичам да давам на богатите просяци като - инструктор за обучение на шофьори, разни кадри от университети, таксиметрови шофьори и т.н., които също могат да положат труд, но някак не искат [smilie5]

Автор: vladomatev   
Дата:   05-10-10 19:00

Аз пробвах да прося една нощ,като социален експеримент на централна улица в европейска столица, не ми дадоха нищо...явно не бях с под_одяща униформа.
Полвин час след като започнах дойдоха две яки румнъски момчета сводници да ми заявят че това място не е за мен и че е тяхно ама ги пратих на майната си ...

Друг случай който имах е с едно младо момче от Карибите, здраво и нормално ама със доста сложна лична история, много начетен тип така и не можах да си обясня как се е прегънал до толкова и е стигнал до тази ситуация...ама живота се върти всеки от нас може да стигне до такава ситуация...бре излезе ми като на Лалито постовете...

Автор: мара   
Дата:   05-10-10 19:05

харесаха ми няколко поста тук...заедно с първия. на ел, на зафиров, на gogi69006
аз докато разнасях банички познавах всички дечурлига по кръстовищата. давах им по нещо за ядене, ама пари - не. така или иначе парите им ги взимат босовете. те си знаеха. миеха ми стъклата, че понякога и цялата кола. и досега давам по някоя стотинка като ми измият стъклата. ако нямам дребни, казвам им че нямам и че 5 кинта няма да дам. те се хилят, ама пак са доволни. щото си им го казал кат човек.
е, те все пак не са просяци...

Автор: promis   
Дата:   05-10-10 19:13

Наскоро влизам с един приятел в Макдоналдс, но той като трябваше да плаща видя, че си е забравил парите. Дадох му назаем и му върнаха ресто 7 лв. После се заприказвахме какво ли щяхме да правим ако тези 7 лв бяха последните пари? Голямо предизвикателство за ума и съобразителността е една такава хипотетична ситуация.[smilie3]

Автор: Блясък   
Дата:   05-10-10 19:19

Един такъв стотинкаджия го видях, как идва 'на работа' със такси [cool]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.