Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна
 Оръжието
Автор: netLady   
Дата:   04-10-10 13:27

Хиляди българи са потенциални убийци? [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Оръжието
Автор: ARGO   
Дата:   04-10-10 13:28

НЕ НА БЕЗСМИСЛЕНИТЕ ЗАГЛАВИЯ! [smilie21]

Автор: CanoniO   
Дата:   04-10-10 13:29

Българинът стреля по кучета в парковете и по сервитьори в кръчмите. Не му трябва пистолет. Трябва да се разрешава само пушка. Да си пази дома.

Автор: victory13   
Дата:   04-10-10 13:34

глупости на търкалета и тук... много отдавна съм на мнение, че в плод-зеленчука трябва да се продава свободно оръжие... а на олигофрена и камък в ръка да му дадеш, пак може да убие някой...

Автор: autosvet   
Дата:   04-10-10 13:43

Всички хора са потенциални убийци.
Нет Лейди мога да ти прекърша врата с голи ръце. А пък домакините имат много опит с едно страховито оръжие отнемащо много животи - кухненският нож.

Автор: slivenski   
Дата:   04-10-10 13:45

ако някой поиска, може да ви убие и с клечка за уши...

но с огнестрелно оръжие може да ви убие много по-лесно, както и да убие много повече хора, отколкото с клечка за уши...

[smilie21]

Дата:   04-10-10 13:48

autosvet написа:

> Всички хора са потенциални убийци.
> Нет Лейди мога да ти прекърша врата с голи ръце.

Вероятно можеш, но е опасно да се хвалиш с това. [smilie21]

Автор: CanoniO   
Дата:   04-10-10 13:49

Адреналинът и паническият страх действат много зле на способността да се прицелиш добре. Не е като на стрелбището... А не е като да хвърляш чакъл, клечки за уши или да душиш безразборно. Парчето олово си влиза като пич в (в доста случаи) невинни глави...

Публикацията е редактирана (04-10-10 13:50)

Автор: 798099   
Дата:   04-10-10 13:51

Склонен съм да се съглася с АРГО по повод заглавието.

Лейди, не убиват оръжията, хората го правят!!!

Виждала ли си какви ножове се продават по магазините, че и по сергиите? Не човек, мечка ще тръшнат! Боксове, шурикени, метателни пластини, палки с метални топчета - страхотии!!!

Редовна гледка е по морето чужденците да питат: "Ама това разрешено ли е?"

Дата:   04-10-10 13:56

Оцелял си след панаира [smilie3]
Статията третира само огнестрелното оръжие, а заглавието е изобщо за оръжията. Като се замислиш и тиганът е оръжие.

Автор: tofo   
Дата:   04-10-10 14:01

Аз и за изнасилване имам необходимия инструмент. Значи ли, че съм опасен потенциален изнасилвач?[smilie8]

Автор: ecobo   
Дата:   04-10-10 14:14

По добре да имаш пищов когато не ти трябва, отколкото да нямаш, когато ти потрябва.

Поговорка от Западния бряг.

Автор: jekopj   
Дата:   04-10-10 14:30

Определено нивото на престъпноста щеше да е много по-ниска,ако се спазваше това,което пише в конституцията за неприкосновеноста на дома и имота.
Мнението ми е,че всяко лице влязло в чужд имот след 22ч без покана да е на ясно,че животът му зависи от милоста на собственика на имота.
Доказано е,че с оръжие и добра дума се постига повече,отколкото само с добра дума...[smilie25]

Дата:   04-10-10 14:30

Аз преди бях за притежаването на оръжие... Но на тоя луд народ оръжия не му трябват... Ще настане масово клане... [smilie21] [smilie21]

Дата:   04-10-10 14:41

О, аз съм старо панаирно куче. За пръв път се "изложих" през далечната 1984 година...

А и ме трепят с течно оръжие, та не боли особено, освен ако не случиш на менте!!![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: COMMANDER_KEEN   
Дата:   04-10-10 14:46

Аз пък съм за оръжието... Не може някой да реши да влиза в къщи, и така или иначе да е прекрачил закона, да си има незаконното оръжие и да ме заплашва с него, а аз да не мога да го дръмна. И си мисля че това би ограничило престъпността - доата повече народ ще се замисли хубаво преди да влиза в чужда къща...

Автор: Todd   
Дата:   04-10-10 14:49

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gitd2780.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/rilg5204.JPG

А питате ли ме как я карам с мойта кака ....

Спя с каска и бронежилетка .[smilie18]

Автор: мара   
Дата:   04-10-10 14:52

е, то колко кретени кола карат...

Дата:   04-10-10 14:59

Тоде, аз пък си мислех, че спиш с каката...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Исках да кажа "при каката".

Дата:   04-10-10 15:02

Когато престъпникът знае, че в къщата, която е тръгнал да граби има оръжие, той няма да се откаже да я ограби. Просто няма да влезе въоръжен с отверка, а с пистолет.

Колко от вас могат да скочат от леглото, да намерят оръжието си, да го заредят, да се прицелят, да възпроизведат изстрел и да уцелят там, където искат, в рамките на 5-10 секунди след като са се събудили.

Повечето хора трудно уцелват дори тоалетната чиния с пишката си, когато стават да пикаят в 3 посред нощ. Да не говорим за точна стрелба по движеща се мишена при пълна тъмнина в полубудно състояние... [smilie21] [smilie21]

Автор: Todd   
Дата:   04-10-10 15:04

Да но у някой немаш шанс да влезнеш без да са те чули от 300 метра !!!

Пушките са после !!!

[smilie5]

Автор: Amigo   
Дата:   04-10-10 15:20

Пак неква малоумна статия и некви съмнителни еди-кви си се правят на загрижени... [smilie8] Последните поне 10 години в БГ използвалите късо нарезно оръжие за нападение са изключително бивши и настоящи полицаи, военни и охранители. [cool] В някои случаи е използвано и преправено газово оръжие. Това нещо не ви ли говори?! [cool] Няма да споменавам десетките избити и ранени мутри и всякаква гнусна мутренска сган, която си ходи добре воъръжена, въпреки че би тлябвало да бъде в панделата. [cool] Това са лицата, от които оръжието трябва да бъде категорично и безапелационно иззето, а те - вкарани там, където им е мястото. [cool] Имаше и няколко случая на простреляни с ловни пушки по време на лов или инцидентно, както и 2 случая, толкова знам, за защита на собствеността с ловна пушка. [cool] И понеже законът в БГ защитава престъпниците, тръгнаха да съдят дядото, който се бил защитил от някакъв дегенерат, който тръгнал да го обира посред нощите... [cool] [smilie23] Категорично смятам, че държава, която в лицето на своите институции и лицата, които ги представляват, се обявява за максимално ограничаване на свободата на притежаването и носенето на оръжие от нормални граждани, очевидно се страхува от живеещите в нея. [cool] Я си спомнете само няколко случки напоследък с кухненски ножове: внучка наръга баба си, майка закла сина си, баща наръга съна си и т.н. [cool] От кретенията спасение няма, но кретените трябва да бъдат максимално ограничени, а нормалните хора - максимално освободени. [smilie5] [smilie24]

Публикацията е редактирана (04-10-10 15:21)

Дата:   04-10-10 15:27

Амиго, макар и не толкова емоционално, бях започнал да пиша нещо подобно. Защо поредният журналист - отворко не даде статистически данни за състава на притежателите на "законно" оръжие, изключая ловците? Не знам дали и 5% ще са "обикновените" граждани, които са си купили пищов за самозащита, след като са били потърпевши от нападение или грабеж...

Дата:   04-10-10 15:38

Не забравяйте, че в закона има и положение, че не трябва да се превишават пределите на неизбежната сабоотбрана и тя трябва да бъде с еднакво по сила средство или нещо подобно, сега не ми се рови точно да цитирам - т. е. ако някой ви напада с отверка, вие не може да го гърмите с топ.

Много закони трябва да се преправят, за да се позволи притежаването на оръжие. А това не виждам как ще стане.

Автор: мара   
Дата:   04-10-10 15:42

амиго, на вратата, дет дават разрешителните за пуцалата кретеномер ли ще има?
щото не знам инак как я виждаш [smilie18]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.