Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За справка на шофиращите ...
Автор: Todd   
Дата:   17-09-10 16:51

Глобите в Гърция

За всички които ще пътувате това лято до Гърция, карайте внимателно, че глобите са страшнички...

Нарушение на скоростта до 20 км - 40 евро.
Нарушение на скоростта над 20 км - 100 евро.
Нарушение на скоростта над 30 км - 350 евро и вземат книжката за 60 дни.
Алкохол от 0,5 до 0,8 гр/литър - 200 евро.
Алкохол от 0,8 до 1,1 - 700 евро и книжката за 90 дни.
Алкохол повече от 1,1 - 1200 евро, вземат книжката за 180 дни и затвор поне 2 месеца.
Повторно нарушение алкохол повече от 1,1 - 2000 евро, 5 години книжката и затвор поне 6 месеца.
Неизползване на предпазен колан или каска за мотоциклетистите - 350 евро и отнемане на книжката за 10 дни.
Неправилно изпреварване - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Преминаване на червен светофар - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Неспазване на знак СТОП - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Състезания на пътя и спиране на платното за движение - 700 евро, 30 дни отнемане на книжката и 30 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Опасно шофиране - на зиг заг - 700 евро , 30 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Преминаване при спусната мантинела на влака - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера.
Обратен завой на непозволено място - 700 евро, 20дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Шофиране по тротоара или неспиране пред пешеходна пътека, когато има пешеходец - 200 евро и отнемане на талона и регистрационните номера на колата за 10 дни.
Спиране на непозволено място - 80 евро, 10 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на регистрационните номера
Непозволено спиране на местата за инвалиди - 150 евро, 10 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на регистрационните номера.
Използване на радио или мобилен телефон от мотоциклетисти - 150 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
Използване на мобилен телефон или телевизор от шофьори на автомобили (забранено е и използването на handsfree, може да се говори само с bluethooth) - 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
Непоставяне на пътни обозначения от фирми извършващи ремонти по пътя - 1500 евро глоба и затвор поне 6 месеца.
Нарушение шофиране в еднопосочен път - 200 евро и отнемане на регистрационните номера и контролния талон на колата за 20 дни.
Спиране на кръстопът - 350 евро, отнемане на книжката за 20 дни и отнемане на контролния талон и регистрационните номера за 20 дни.
Използване на устройства като анти-радар - 2 000 евро, 30 дни книжката и отнемане на регистрационните номера и талон на колата за 60 дни.

Ако все пак ви глобят, знайте че ако си платите паричната глоба до 10 дни, плащате наполовина!
---------------------------------------- ------------------------------------------------------------------- --------------------------------

Това е копи-пейст от хора живеещи там ...

Е това им аресвам на византииците .... нема 5-6 .

Отговори на това съобщение
 Re: За справка на шофиращите ...
Автор: CanoniO   
Дата:   17-09-10 16:55

Използване на устройства като анти-радар - 2 000 евро, 30 дни книжката и отнемане на регистрационните номера и талон на колата за 60 дни.

Не, дори устройства приличащи на анти радар, както и прости регистратори на радар са проблем. И не е важно дали са в купето, дали са включени, дали са в чанта и т.н.. Намерят ли го - сори.

Автор: otkata   
Дата:   17-09-10 16:57

нема 5-6, но като се пуснеш до атина чак никъде не се крият като плъхове. има ги рядко и на места, където има нужда от тях. пешеходни пътеки при лудница и пр.

Автор: slivenski   
Дата:   17-09-10 17:02

абе, тия 700 евро за нищо ги нямат... [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Автор: Kanonir   
Дата:   17-09-10 17:07

Автор: CanoniO
Дата: 17-09-10 16:55

Не, дори устройства приличащи на анти радар, както и прости регистратори на радар са проблем. И не е важно дали са в купето, дали са включени, дали са в чанта и т.н.. Намерят ли го - сори.

абе и аз бях писал такива нещa преди във форума кога ставаше дума за антирадари, ама веднага се намери някой да ми обясни как нямало начин това да се случи, щото нямало как да ти го намерят и kak нямало да ти разглобяват колата и т.н.... очаквам и на теб да ти обяснят....[smilie5]

Автор: otkata   
Дата:   17-09-10 17:11

шофирайте внимателно!

https://photo-forum.net/static/forum/2010-09/vqia4921.JPG

Автор: Todd   
Дата:   17-09-10 17:49

Аз участвувах в едно произшествие - като искаш да платиш веднага и се обади ченгето след 20 мин пристига един бус с две каки - с касови апарати вътре , с компютри ... направо ти дават фактура и касова бележка !!!

"Веднага" е 50% цената от наказанието . [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   17-09-10 17:56

Това са глобите да и не се свенят да ти ги треснат ако те хванат в нарушение. Има обачè и един друг елемент - нарича се балкански мурафети. Първо полицаите са доста нарядко и само на места където нарушенията са чести и могат да доведат до сериозни проблеми и второ правят се на ударени и много-много не си дават зор.

Гърците масово пият и карат. това не го пиша щото съм го чул някъде, а от собствен опит. Имам приятели гърци, които не се притесняват да пият и карат, ходил съм на гръцки празненства, където всички пият и после на колите и обратно.
От друга страна гърците карат бързо, но го няма тоя селски манталитет на нашенеца да "пре*бе" другия и няма засичания, опасни изпреварвания и въобще синдрома "малка пишка" дето у наше село е навсякъде.

Естествено за чужденци и особенно за вулгари и романяски тези правила ги прилагат с цялата им строгост. Така, че в гръцко кротко, а не като на село на мегдана.

[smilie21]

Автор: diandimov   
Дата:   17-09-10 22:53

Е какво им пречи радар-детектора на тези гърци?!
Че и най- високата глоба е за такова устройство!
Има далеееч по- опасни провинения от това!

Много несъобразителни.
На практика датекторите на радар са полезни за движението като цяло - ограничават и регулират скоростта.

Как?

Аз и в двете коли имам по един такъв детектор.
Това е легално, и ченгетата нищо не казват.
Обаче са се изхитрили, и на определени места са сложили излъчватели на сигнал. Няма патрулка, само излъчвател.
И както си караш, радар детектора почва да пищи, и намаляваш.

Поставени са на различни места, и не излъчват постоянно. Редуват се по някакъв начин. Едни спират, други почват.
И винаги имаш усещането, че може да е патрул.

Резултата - на едно разстояние от 20 километра ти пищи поне 5-6 пъти, ти чукаш спирачки влизаш в разрешената скорост.

Автор: danvan16   
Дата:   17-09-10 23:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vinse   
Дата:   17-09-10 23:16

Криза голема - санкции дебели [smilie21]

Автор: victory13   
Дата:   17-09-10 23:24

дияне, и за какво ти е тоя детектор като постоянно писка залудо... то по-добре да го нямаш това, и да си караш по правилата...
иначе тука няма такива 10 дена [smilie18] в буса комп, нет, принтер, и ми вика как ще платите, с карта, или кеш[smilie18] ... иначе оставаш без книжка...

Дата:   18-09-10 01:26

Тоя детектор доста пъти ми е спестявал кинти.
Особено на извънградско.
Затова го имам.

Иначе тук положението с глобите е доста по- цивилизовано: пише ти глоба ченгето, имаш един до три месеца време, и обикновено ги носим на адвокат.

Адвоката ги прави на глоби за неправилно паркиране, което не ти отнема точки. Пак даваш пари, но поне е без точки.
Виж, ако глобата е в друг град или щат, отиваш и на 5- часово опреснително училище по шофиране.

Ако работата е дебела, можеш да отидеш на съд. Взимаш си и адвокат. Идва и ченгето което ти е написало глобата, и на съда се решава дали наистина си виновен или не.
Можеш и свидетели да домъкнеш.

Ако съдията реши че си виновен, може и доста по- голяма глоба да ти сложи.
Но може и да ти се размине.

Доколкото знам единствените нарушения които ти остават в досието завинаги и не можеш да ги махнеш дори със съд са за реклес драйвинг.
Ако примерно има оранджеви конуси заради пътни работи, и ти се промъкнеш между тях за да избегнеш трафика.

Автор: Amigo   
Дата:   18-09-10 01:32

абе нали преди време се писа за това в една тема, а пък някои коментираха, че били поръчкови материали, за да се стряскат и да не ходят българите по Гърция на почивка, ами да си летуват у нашенско [smilie3] [smilie5] [smilie5] иначе някои от глобите и наказанията изглеждат направо ненормални [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Дата:   18-09-10 02:31

Мен ако не дай си боже ме глобят в Гърция, плащам веднага, с кредитна карта.

След което въртя на банката и казвам че съм загубил картата или са ми я откраднали. И им казвам, че не разпознавам това плащане.

Банката анулира плащанията по картата, и ченгетата го духат.

Автор: mladenov   
Дата:   18-09-10 05:04

diandimov ,абе не е толкова лесно.Тия в банката да не са тъпанари.Нали като ти анулират картата,глобата остава за тяхна сметка! Защо не пробваш да го направиш това в САЩ и да видиш какво точно ще стане.Мога да ти дам телефона на един приятел който направи същото.Освен глобата го му изпратиха призовка от съда, за измама,плати $500 глоба (отделно от глобата за превишена скорост) ,а и 40 часа събира боклук около магистралите докато си изкара часовете "обществено полезен труд"![smile]

Дата:   18-09-10 06:56

Не е лесно, но ако се случи извън щатите би трябвало да е по- достоверно.

Освен това на някои от картите си имам иншурънс, едно от условията на който е, че при загуба или кражба на картата не си отговорен вече за баланса вътре в картата.

Автор: imitev   
Дата:   18-09-10 08:02

Dian-e явно ще си останеш българин завинаги [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Как може да те глобят за превишена скорост и да правиш селски тарикатлъци?

Дата:   18-09-10 08:11

Аз НЕ ПРАВЯ селски тарикатлъци.

Винаги си плащам глобите.

Прости ми хрумна като вариант.

Автор: orakk   
Дата:   18-09-10 10:41

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: djogata   
Дата:   18-09-10 11:09

Неправилно изпреварване - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.

Е това ако го ги хващаха всеки път като го правят, досега трябваше пътищата в Гърция да за напълно пусти [smilie18]

Дата:   18-09-10 14:58

Джога бая булгаристанци изгореха. [smilie21]

Иначе като научиш тамошните мурафети се кара без проблеми.
Ама то ако караш нормално няма да имаш проблеми никъде. да ме прощават тия дето твърдят, че в БГ не можело да се спазват правила. Аз карам много и съм постоянно в движение, но актовете ми за последните 10 години са само 2 и то за дребни градски нарушения.

Ей на астрата за няма още 3 месеца от как я взех и врътнах 10 0000 [smilie5] Както е тръгнало догодина лятоска ще трябва да я сменям.

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   18-09-10 16:37

Това е част от тайния задкулисен еврейски конспиративен заговор за унищожаване на нацията ни!!!

Автор: danvan16   
Дата:   18-09-10 16:49

Дата:   18-09-10 16:51

Кое бе??? Тва, че постоянно пътувам ли? Напротиииив!!!!
Това ми отваря нови възможности за срещи с локал чикс [smilie5]
Демек шансовете за увеличение на нацията се увеличават [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.