Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Още едни лампи спряха :(
Автор: chicken   
Дата:   02-09-10 09:54

Другата година, когато ще спират и 60 ватовите крушки ще трябва вече да се запася сериозно. Нямам нищо против енергийната ефективност, ама не мога да понасям светлината от енергоспестяващите. Десет минути в пошещение с такива и издивявам. Надявам се за няколко години да доразвият положението макар че се съмнявам. На народа явно му харесва, а само заради мен никой няма да си направи труда [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Още едни лампи спряха :(
Дата:   02-09-10 09:56

Забавното е, че вчера ги спряха от производство за ЕС а днес (тоест вчера) вестник Телеграф се възмущава, че още ги има по рафтовете. [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   02-09-10 09:57

Енер4госпестяващите са шит. Мигат, т.е. имат стробоскопичен ефект.

Автор: divaneto_   
Дата:   02-09-10 09:59

само аз ли имам енергоспестяващи със цвета на нормална крушка ? [smilie10]

Автор: boreto   
Дата:   02-09-10 10:00

Кофти енергоспестяващи взимаш.
Вземи си светодиодни.
Няма да мигат и ще имат широк спектър.
Само че истинските още са скъпи, а и у нас май ги няма...

Автор: asahi   
Дата:   02-09-10 10:00

Спрял съм ги отдавна.

Дата:   02-09-10 10:01

Впрочем и обикновените мигат.

Дата:   02-09-10 10:03

Само изключените не мигат.[smilie7]

Дата:   02-09-10 10:05

divaneto, тези, с цвета на нормалната крушка нямат нищо общо с цвета на нормалната крушка.
Борето, моите обикновенни пък не мигат [ezik]

Дата:   02-09-10 10:05

boreto написа:

> Кофти енергоспестяващи взимаш.
> Вземи си светодиодни.
> Няма да мигат и ще имат широк спектър.
> Само че истинските още са скъпи, а и у нас май ги няма...
>

Борето, всички мигат. Кои с по-малка, кои с по-голяма честота.

Дата:   02-09-10 10:07

Ми ше мигат ми. Ако бяха с нажежаема жичка нямаше да мигат

Автор: 798099   
Дата:   02-09-10 10:19

А свещите? Ще поскъпват ли? Или ще има помощи "в натура"от ЕС?

Автор: d256h   
Дата:   02-09-10 10:27

Мигат енергоспестяващите от 2,50лв! Аз имам Осрам с 2400K цветна температура и светят точно, като крушка с нажижаема жичка, същия цвят! При палене и гасене, електрониката в тях, плавно гаси и плавно включва (не знам как го прави), но определено това ще удължи живота им спрямо други модели, които рязко светват и изгасват...

Публикацията е редактирана (02-09-10 10:33)

Автор: slivenski   
Дата:   02-09-10 10:30

Всичко е конспирация. Новите крушки влияят на мозъка и карат човек да бъде по-податлив и послушен. Спряха истинските крушки и сега ни облъчват с разни тайни оръжия, във вид на крушки, измислени в подземните лаборатории на илюминатите и рептилите.
Когато новите крушки навлязат масово в домовете ни, тогава вече няма да има никакви тайни за световното правителство, защото чрез крушките ще могат да виждат какво правим и да чуват какво говорим. Но това не е всичко - чрез специални мозъчни скенери, вградени в новите крушки, ТЕ ще могат да научават и какво мислим.
Спасението е в газените лампи, но ТЕ контролират и производството на горива и газта за горене, поради дефицита и свръхвисоките си цени, ще се превърне в непосилно бреме за онези, които искат да бъдат свободни.
Само лоените свещи ще останат достъпен източник на светлина. Но ТЕ затова измислиха и свинския грип и овчата треска, както и нови породи свини и овце - безлойни, за да няма от какво да правим свещи.
Всичко е конспирация... [smilie21] [smilie21]

Публикацията е редактирана (02-09-10 10:34)

Дата:   02-09-10 10:32

Бааааах го! Пък аз само казах че не ме кефят [smilie10]

Дата:   02-09-10 10:33

Точно с нажежаемата жичка мигат, нищо че не го виждаш. Ако имаше грамофон със стробоскопна лента на маховика, щеше да видиш стробоскопния ефект (говоря за простите стробоскопни, не тези със специална лампа в грамофона).

Автор: riddick   
Дата:   02-09-10 11:09

Изръсих се преди време за една Филипс, с формата на крушка, нищо че вътре си личи спиралата като се пуска и спира[smilie18] Свети си прекрасно с топла светлина, не нагрява излишно плафона. Единствен недостатък е, че загрява 1-2 минути докато светне нормално, но си свети като старите жици, без да ти изсветлява лентата като я погледнеш директно[smilie25]

Автор: El_Fuego   
Дата:   02-09-10 11:13

slivenski, откога Amigo пише и от твоя ник?
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik]

Дата:   02-09-10 11:28

boreto написа:

> Точно с нажежаемата жичка мигат, нищо че не го виждаш. Ако
> имаше грамофон със стробоскопна лента на маховика, щеше да
> видиш стробоскопния ефект (говоря за простите стробоскопни, не
> тези със специална лампа в грамофона).
>

Борето, ми вземи един вентилатор. Сложи го на енергоспестяваща и го гледай. Сложи го ня обикновена и го гледай. С нажежаената жичка не е същото мигане, там светлината намалява плавно, с изстиването на жичката, а това е инертен процес. А при енергоспестяващите - гасне пт веднъж, защото газовият разряд гасне, няма какво да облъчва луминофора и и той спира да свети, пали се пак едва след достигане на прага. Едно време в учебниците по проектиране пишеше: Луминесцентно осветление, кавото е и енергоспестяващата, само в неотговорни производствени помещения, като се ползват тела с повече от една тръба и за захранването им се ползва трифазен ток с цел намаляване на сторбоскопичния ефект.

Дата:   02-09-10 11:38

А, NeDDRaG се е включил. Та колко ли може да мига. А мен не ме интересуват някакво опитни постановки и още по-малко, както съм казвал и в други теми, торетизирането на проблема. Интересува ме, че НА ПРАКТИКА енергоспестяващите ме дразнят. Не само с мигането а основно със светлината като спектър. И не е лигавене и капризничене. наистина се чувствам дискомфортно и без да изпадам в подробности, не мога да стоя дълго време на такава светлина.

Автор: promis   
Дата:   02-09-10 11:39

Ще свикнеш [smilie24] [smilie5]

Автор: danvan16   
Дата:   02-09-10 11:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   02-09-10 11:49

кажи модела и цветната температура. обещавам да пробвам. Защото, в интерес на истината, само чужди ламБи съм виждал. И не знам народа какво е купувал

Автор: terminator   
Дата:   02-09-10 15:20

Само да си кажа моето лично мнение и да споделя опит. Ползвам в къщи навсякъде изключително енергоспестяващи крушки още от 1991г. - помня в началото купувах дори някакви "български", поне ги сглобяваха в ДЗУ Стара Загора и си бяха сериозна цифра за времето си. Но пък изкараха по 3-4 години. После минах през марковите Philips, Osram ... пак си бяха сериозна цифра, но пък не издържаха повече от 1,5-2 години. Напоследък купувам разни турски (или китайски в краен случай) за по 7-8лв./25Вата и съм доволен - държат по 2-2.5години. Та така сме свикнали у нас да е светло и то с бяла, а не жълта светлина, че като идем някъде на гости където са все още с нажежаеми крушки, направо ме заболяват очите. А като се сметне че са накичили по разни полилеи по 4-5 100W-ви крушки навряни в непрозрачни затворени стъклени буркани ... просто не ми се и сравнява колко ток плащат само за осветление. Всеки може сам да сметне колко W консумира осветлението само в една стая, колко ток тече през фасунгите, колко често прегарят (а доста често и се запалват чак)... А като резултат - осветеността и комфорта в помещението с горепосочените ел. крушки аз у нас я постигам (а дори и надвишавам) с една до две 25W-ви енергоспестяващи лампи. Специално за "мигането" им - има калпави модели дето наистина "мигат", но тези от по 7-8лв. и по-скъпите изобщо го нямат този проблем.
Та с две думи: за почти 20 години ползване на енергоспестяващи лампи (по около 7-8бр. в цялото жилище) съм изразходвал такива (сменил с нови поради изгарянв/счупване) не повече от 30-35бр. - в тази бройка са и сегашните работещи в момента 7 лампи. Средно се падат по 1,75 лапми на година разход, нека ми е зле :)

Дата:   02-09-10 15:25

Само така!

За някои локални нужди съм предвидил ЛЕД, но още не съм го навързал.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.