Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво ни дебне в гората?
Автор: djfroggy   
Дата:   01-09-10 21:46

Моля,не се заливайте от смях! Питането е сериозно и касае хора,бродили по българските гори нощем-ловджии и разни екстремни природолюбители.Реших да възстановя едно от старите си хобите-събиране на бръмбари /не се смейте,Ел Фуего ще ме разбере/.Бръмбарите от семейство Сечковци се събират привечер и нощем в стари дъбови и букови гори, от 0 до около 800м. н. в.Ходи се из гората с мощен фенер, осветяват се дънерите на дърветата.Разпъва се и бял чаршаф за през ноща,който се осветява с прожектор или петромакс.Мога ли по този начин да привлека агресивни глигани,вълци,чакали или мечки? Преди време съм го правил,ама бяхме 7-8 човека и спахме в един москвич и една лада-нива.А сега ще сме двама в палатка.

Отговори на това съобщение
 Re: Какво ни дебне в гората?
Автор: mantara   
Дата:   01-09-10 21:49

[smilie18] [smilie24]

Дата:   01-09-10 21:53

Може да се смеете,ама питането е сериозно.Е,а ко твърде много пък се смеете ще го отнеса към ловния форум.

Автор: tofo   
Дата:   01-09-10 21:53

Това да не са риби бре! Да се събират...[smilie5] Я помисли, ако се събираха животните така... тия от ловния форум, а? [smilie24]

Публикацията е редактирана (01-09-10 21:55)

Автор: nbg   
Дата:   01-09-10 21:57

Веднъж реших да зарежа приятелите в кръчмата и се качих в планината над Тетевен, където една полудива каракачанка щеше направо да ми откъсне топките. От тогава имам стрес :)
С дивите животни едва ли ще имаш проблем, но се оглеждай да не дойдат цигани :)

Иначе за бръмбарите - за какво са ти, остави ги там, нека си живеят..

Публикацията е редактирана (01-09-10 22:07)

Автор: georgi969   
Дата:   01-09-10 22:02

В гората
Гледай нещо такова да не те срещне по нощите.

Дата:   01-09-10 22:04

Преди 10-12 години ми дойдоха цигани и ми свиха Зенита 12хп,а преди 6 години-същото гнусно племе ми дигна Канон А85 и Нокия 7110 техната леля.Ама вече за такива имам някакво въоръжение, макар и газово.

Автор: rw   
Дата:   01-09-10 22:05

Често се срещат лисици. Без майтап. Сравнително безобидни са и търсят да отмъкнат нещо за ядене.

Дата:   01-09-10 22:05

само гледай да не си срещу вятъра.

Дата:   01-09-10 22:20

Автор: georgi969
Дата: 01-09-10 22:05

само гледай да не си срещу вятъра.

?
?
?
То няма как да си по посока на вятъра.

Дата:   01-09-10 22:23

Като стреляш с газовия.

Дата:   01-09-10 22:27

Абе то най-добре пъхни първите два да са халосни да гръмне колкото ..

Дата:   01-09-10 22:28

А,това ясно.Но наистина не съм запознат с нравите на хищните едри бозайници нощем.Едно пише по книгите, друго е някой с опит да разкаже.Това лято ме предупредиха на едно място да се пазя от мечки.Нямаше мечки,но ме ужилиха наведнъж 3 стършела.Късмет,че нямам алергии.

Автор: HP   
Дата:   01-09-10 22:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tonal   
Дата:   01-09-10 22:30

всички диви животинки се плашат от човека и бягат, включително глигани лисици , вълци и т.н.. Изключение са случаите когато са ранени или защитават малките си.
За мечките не е сигурно , но легендите расказват за случай , когато идват за да донесат мед на по-упоритите търсачи на екстремни изживявания.[smilie5]
Човеците са най-големите хищници по нашите гори.

Автор: alba_luna   
Дата:   01-09-10 22:30

Не се плаши. Може пък да срещнеш самодиви [smile]

Дата:   01-09-10 22:38

Мда,от самодиви обещавам да не се плаша.Но за дивите животни не зная колко са безопасни.Стар колекционер разказваше как през 1986г. били на гара Оплетня,близо до Лакатник.Горе в гората разпънали два чаршафа,осветени с петромакс,оставили багажа и слезли в селската кръчма да пийнат по едно (!).Като се върнали,багажа бил разхвърлян,сандвичите унищожени,чаршафите свалени на земята кални и по тях имало стъпки от глиган???????

Публикацията е редактирана (01-09-10 22:39)

Автор: trace74   
Дата:   01-09-10 23:06

Срещал съм зимата на Витоша 4-5 диви прасета. Отивах от Златните мостове към хижа Планинец, почти се 6еше стъмнило. Когато ги до6лижих на около 50-60 метра из6ягаха.
Лисиците не ги 6роя вече.
Вълк - поне предполагам 6еше. Лятото, пак на Витоша,от страната от където се вижда яз.Студена, доста далеч от пътеките. 6ях се за6ил в една гъста гора, когато на около 15-20м от мен го видях. Не ми о6ърна никакво внимание, дори не погледна към мен, просто си продължи 6авно да си ходи.

Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   01-09-10 23:12

trаce, ако и мене ме беше подминал мимоходум щях да ходя да му искам обяснение как така ме е пренебрегнал [smilie3]

Дата:   01-09-10 23:21

абе вълк на 15-20м .. не ти обърнал никакво внимание .. някое куче ще да е било :)

Автор: asahi   
Дата:   02-09-10 00:28

djfroggy, в гората ни дебнат само нашите страхове, породени от незнание. Иди и опознай гората, а страховете сами ще си тръгнат.

Автор: likeduh   
Дата:   02-09-10 07:46

асахи говори като стар горски цар....

в гората за съжаление най-опасни си остават ..двукраките животни

Автор: mladenov   
Дата:   02-09-10 07:50

djfroggy Нямаше мечки,но ме ужилиха наведнъж 3 стършела.Късмет,че нямам алергии.

Ти внимавай сега,първият път обикновено никой не дава алергична реакция от ужилване.Страшното може да стане при второ,трето ужилване!

Автор: El_Fuego   
Дата:   02-09-10 08:59

За мечките няма страшно, има древна изпитана рецепта - лягаш на земята и се мажеш с л@йна.
А откъде л@йна ли?! Ще има, ще има...

Автор: livinginchaos   
Дата:   02-09-10 09:44

Бе освен някое изпуснато домашно куче няма какво друго да те притеснява. Дивите животни обикновенно са доста плашливи от хората. Глиган може, ако е хранен на хранилки и е свикнал, където му мирише на човек да има и храна. Обикновенно бягат като видят и човека. В гората всичко може да те намери. Най-хубаво си запалете огън, но гледайте да не запалите цялата гора. Гледайте и горския да не ви намери, че не се знае колко е пиян и колко обича туристчета на забранени за бивакуване места. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.