Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 AVI, което да тръгне на ДВД-то DVI - HDMI
Автор: hristov2256   
Дата:   17-08-10 12:45

Пиша тук, защото преди време гледах, че имаше подобна тема, но така и не я открих.
Въпроса ми е:

Взех си DVI - HDMI кабел, с който да си гледам филми от компютъра на плазмата (ПАНАСОНИК 37 инча). Проблема е, че сега като го пускам, от всички страни се "реже" доста. Тоест, не се вижда дори СТАРТ менюто. Пробвах да сменя резолюцията от компютъра, но без никакъв резултат. Най-добре се вижда на 800х600, обаче маже. Пробвах да сменя и на телевизора аспекта на 16:9, 14:3 Auto, пак без резултат.

Имате ли някакви идеи как да го оправя да си е нормално, без да реже ?

Тенк ю

Отговори на това съобщение
 Re: DVI-HDMI резолюция
Автор: navy   
Дата:   17-08-10 12:47

1. панасоника ти фул хдтв ли е?

Автор: chicken   
Дата:   17-08-10 12:49

не

Дата:   17-08-10 12:49

Не

Дата:   17-08-10 12:50

твърдят, че е 1024х768, на някой места 720, ама няма как да е 16:9 с тази резолюция [smilie5]

Сори, само помагам [smilie5]

Дата:   17-08-10 12:52

Малко по-добре е на 1024x768, но пак си реже, почти по сантим от всички страни. От кабела ли е или от кабела и от това, че не е фулл HD

Дата:   17-08-10 12:52

тогава ще гледаш в резолюция 1280х720 или нещо подобно, не си спомням [smilie7]
От ТВ трябва да имаш освен аспекта 16:9 и други опции като - фуул, пан&скан и подобни

Също се иска и пипане в настройките на видеокартата, тя трябва да познае ТВ [smilie7]
При нея може да има опция овърскан, която трябва да изклюìш най вероятно...

Дата:   17-08-10 12:56

През DVI може и да не познава телевизора [smilie11] Пусни го като втори монитор (дето го играе допълнение на първия)и виж плеъра дали ше си прихване сам нещата

Автор: stingray   
Дата:   17-08-10 13:00

орпави си резолюциите както е казал чикън...

Дата:   17-08-10 13:03

А, нищо не съм казал за резолюцията [smilie10]

Дата:   17-08-10 13:05

[smilie18] спокоо... лаф да става

овърскан - това трябва да се види.

и изобщо идеята за филми и видео през ПС е [smilie23]

гняс, ужас, проблеми, бучене, не оптимално качество и куп други гадории...
минах през този етап, няма да се върна никога[smilie7]

Дата:   17-08-10 13:08

Menu-Setup-Other Settings и изключих Overscan. После дадох от компютъра точно 1920х1080 и тръгна перфектно.

Тенк ю

Дата:   17-08-10 13:15

Той ТВ ако е ХДТВ реди поема тази рез. и си я намаля на 1300 някъде [smilie24]
Успех и приятно гледане [smilie24]

Дата:   17-08-10 13:26

navy, лекинко се изхвърляш. За филми, дръпнати от торентите какво му е? Аз си ги дърпам на 720 и си е бонбон. Заглавията, които ме интересуват ги няма на блу рей, пък и няма начин заради единия филм дето се гледа за два часа и това му е да купувам плеър. В къщи звука е през телевизора, бучене няма. картината е квато са я нагласили тия, дето са го нагласяли филма, а проблеми няма. Гняс, ужас и куп други гадории...не ми говорят нищо [smilie5]

Дата:   17-08-10 13:34

Ей, недей така... на мен бученето ми идва от ПС-то, защото като му пуснеш ХДТВ и му идва зор и вентилатора на видеокартата литва на високи честоти, както и тоя на процесора и т.н.
За да не бучи ПС-то, то трябва ... абе водни охлаждания, скъпи видеокарти и пак не е гаранция. Е, моята карта е от 350 лева, средна хубост но пак бучи...

Тук таме като ти се обнови антивирусната, или излезе ъпдейт на джавата, или кой знае още каква щуротия на уинбозата и филма почва да насича и какво ли не.

За качеството на картинката... при мен на 50 инча плазма има видима разлика при ХДТВ филм пуснат от ПС през ХДМИ и хубава видеокарта и специализиран мултимедиен плеър със сигма видеочип. Поне аз виждам разликата, жена ми я вижда и мръщи вежди след като е свикнала на картинката от плеъра. Няма за какво да си кривя душата...
Иначе ако не ги сравняваш... и от ПС може да ти харесва - гледай си го и към друго не поглеждай [beer]

Дата:   17-08-10 13:49

Да де, за разликата съм съгласен. Ама аз съзнателно взех 37 плазма, нищо че не е фул ХД. И не пускам 1080 от компа щото моя тотално ще свърши [smilie5] Плазмата не мога да я гледам от кой знае колко близо, щото почвам да и забелязвам точките, а това наистина дразни.
Мисълта ми е, че на фона на качеството, с което сме гледали до сега...
А, да не забравя да благодаря за съвета да си купя ЛЦД за кафето. Не мога да го понасям откакто имам плазма в къщи, но плазмата в кафето щеше да е умряла до сега

Автор: mariana88   
Дата:   18-08-10 04:24

navy изтествах всички марки плеъри в един МОЛ и никой не подкара Planet.Earth.01.From.Pole.to.Pole.2006.1080p.HDDVD.x264-AJP.mkv . Даже и плеъри ,които пишеше ,че плейват MKV. Всъщност с някои mkv-се справиха ,но не и с това точно.Или няма никаква картина или го плейват на квадратчета или забиват след 3-тата минута.Не ми се конвертира ,а на ПС -то нямам никакви ядове.Гледа се перфектно.Не шуми ,не забива ,няма проблем със звука,няма квадратчета в картината.
Вообще има ли плеър ,който да се справи с тази задача?

Публикацията е редактирана (18-08-10 04:27)

Автор: didesignbg   
Дата:   18-08-10 08:44

Кви са тея скапани телевизори дето нямат вграден плеър?
А към питащия, дето пита за нещо и не си е направил труда да напише поне модел на телевизора, версия на уиндоуса и видеокартата, да се упражнява в четене, като не му се пише - http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35398.0.html

Дата:   18-08-10 09:07

Ти се упражнявай, защото вече ми е отговорено.
+ това знам как да си свържа компютъра с ТВ-то, питах отделен въпрос, от това, което се говори в темата, която си ми линкнал.

Дата:   18-08-10 09:57

Тоа пък. Телевизора му с вграден плеър. Айде нема нужда. Нали се сещаш що.
Човека си е казал телевизора. За запознатите това е предостатъчно. Пък и кво значение има телевизора или Уина? Пък за видеокартата хич. Ако ти ги беше казал какво по-различно щеше да му отговориш?

Автор: didesignbg   
Дата:   18-08-10 11:01

панасоник 37, ли бе пиле?
Отговорите са доста различни, ама и бобеца върши работа изглежда. Жив и здрав.

Дата:   18-08-10 11:05

mariana88, хубавите плеъри не се продават по МОЛовете, технополисите и техномаркетите [smilie18]
Моя плеър плейва не само тоя филм, който си показала [smilie7]

Автор: danvan16   
Дата:   18-08-10 11:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-08-10 11:13

Добре де. Ето ти TX-P37X20 и TX-P37X10 Двата модела, които общо взето си струват купуването. Единия от близкото минало, другия сегашния модел. Наесен сигурно ше е Х30.
Колко различни са отговорите?
Питам съвсем сериозно. И на мен ми стана интересно какво пропускам

Автор: mariana88   
Дата:   18-08-10 11:14

navy марка и модел?

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.