Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Пирин (към планинарите)
Автор: tomchev   
Дата:   06-08-10 15:37

Имам обикаляне из Пирин за около седмица след няколко дни. Ще ми се да направя х. Демяница - х.Безбог през Стражишки езера и Полежаните, та въпроса ми е пътеката видима ли е отдолу-нагоре?[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Пирин (към планинарите)
Автор: djogata   
Дата:   06-08-10 15:53

"Пътеката" минава през резерват Юлен. Там не е разрешено да се ходи [smilie6]

Иначе да - пътеката е видима. Зорът да я качиш е голям обаче.

Автор: promis   
Дата:   06-08-10 15:55

То толкова неща не са разрешени амааа... [smilie18]

Автор: Vladimir666   
Дата:   06-08-10 15:59

Пътека е ок. Поне беше. Само, че времето е хипер нестабилно. Ако ходите тръгвайте към 6 -7 сутринта иначе горе по плежан, ако ви хванат мълнии сте чао!

Автор: tofo   
Дата:   06-08-10 15:59

Аз съм ходил. Не знам да е било забранено. [smilie11] Иде реч за Газейския циркус, а не за Юлен, ако не се лъжа.[beer]

Дата:   06-08-10 16:02

Газейският циркус е вътре в резервата Юлен. Краят на резервата е чак на Дженгалската порта.

Резерватите в България не са оградени с мрежи, но това не значи, че е разрешено да се ходи там! [smilie7]

Правилото за резерватите гласи "Забранено е навлизането на хора в резервата". За буферната зона гласи "забранено е навлизането на хора, с изключение на маркирани туристически пътеки".

Пътеката Демяница - Безбог през Газейския циркус не е маркирана туристическа пътека, тоест минаването по нея през резервата е незаконно.

Автор: fpor   
Дата:   06-08-10 16:46

За коя пътека става на въпрос - пътеката извеждаща от Демяница до под Голяма Стража ли?

Дата:   06-08-10 16:50

Да

Дата:   06-08-10 17:01

Джогата е прав относно границите на резервата. Друг е въпроса че на картата има отбелязяна пътека (немаркирана), и че Полежаните са си Полежани и би било редно да са достъпни. Владо, аз ходя сам, и да винаги тръгвам много рано. Сега уикенда на Вихрен се убедих че времето е доста нестабилно, определено не бих рискувал по немаркирана пътека ако ме хване лошо време още от сутрина, а иначе бурите по билата са си въпрос на чист късмет понякога....

Дата:   06-08-10 17:08

Абе то убаво ама как по-точно ше стигне от под Г. Стража до Полежаните?

По спомен има едно място точно след Малка Стража по посока Голямата дето е малко стръмно и се слиза малко "рисково". Особено с голяма раница може да си е направо опасно. Мисля че с малко внимание може да се подсече, но човек трябва да е минавал оттам, че да знае къде минава и да не се вкара в приключения.

Иначе другия вариант предполагам през долния Гъзейски циркус и оттам към горния ли ще да се има предвид?

Автор: fonnayden   
Дата:   06-08-10 17:12

Такак и така си отворил темата. Смятам да ходя след 13 14 Август. Къде дават най точните метеопрогнози... Кой сайт?

Дата:   06-08-10 17:15

Аз не знам, не съм минавал и затова питам как е, какво е, що е...

За прогнози не знам, при мен е кофти че не мога да синхронизирам отпуската с метеоролозите, а пусто го обичам този Пирин

Публикацията е редактирана (06-08-10 17:17)

Дата:   06-08-10 17:15

http://www.gismeteo.ru/

http://www.wunderground.com

Може и на сайта на ПСС (http://www.pss.bg/prognoza.html) да гледаш; те доскоро ползваха 2рия сайт, а от скоро първия.

Публикацията е редактирана (06-08-10 17:16)

Дата:   06-08-10 17:22

fpor, в случая под "под" се има предвид доста под стражите - пътеката минава долу по дъното на Газейския циркус

Дата:   06-08-10 17:25

За другата пътека, поне в началото на юли т. г., слизането от Горно Газейско надолу към долния циркус беше на практика невъзможно поради стръмни снежни преспи и водопади. В момента сигурно е по-добре, но в какво състояние е пътеката по очевидни причини нямам идея. Там особено добре маркирана пътека май никога не е и имало ако трябва да сме честни.

Ако пък толкова имаш мерак за тоя район, качи се по стандартната пътека от Демяница за Безбог и от Дженгалска порта забий наляво по билото към Малък Полежан. Оттам можеш и до Гъзея да стигнеш ако имаш мерак и сили и после през Големия Полежан до Безбог. На места е малко стръмно но опасни места няма.

По дълго е, но пък риска да се затриеш някъде е много по-малък.

А за проклетото време това лято no comment ...

Публикацията е редактирана (06-08-10 17:27)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.