Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Остров Белене (Персин)
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   02-08-10 13:55

Знае ли някой дали може да се ходи там свободно с автомобил?

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Остров Белене
Автор: Dobria_Starec   
Дата:   02-08-10 13:56

едната част е гранична зона и трябва разрешително от гранична полиция. Или поне така беше преди три години[beer]

Автор: iPonche   
Дата:   02-08-10 14:02

Скоро влизаме в Шенген, защо не поизчакаш, ако е сложно в момента

Дата:   02-08-10 14:04

Какво означава разрешително? Като това от пунктовете по Родопите, на които те спират за проверка на лична карта, и казват "минавай" или е някаква тапия?

Автор: netLady   
Дата:   02-08-10 14:11

Не може. Дори ако се пускаш по Дунава, на няколко км. преди острова те предупреждават да не влизаш в канала. Има едни големи предупредителни табели на самия остров да не доближаваш, спираш, че гърмят без предупреждение. Ако случайно не си ги прочел и си се забол в канала идва един катер, връзват ти лодката и те изтеглят обратно до средата на реката. Некои по-отворени преспиват в ареста. Информацията е от по-миналото лято.
Не ти требе.

Дата:   02-08-10 14:12

ми пишеш писмо до централата на м. луиза и ти дават разрешителното в което пише че ти разрешават достъп за определен период за определена раута. И като се появят граничарите им го вадиш и те пускат. Иначе не знам какво става ако нямаш. Може да се пробваш[beer]

Дата:   02-08-10 14:13

Абе тя моята раЛта... Колкото да кажа, че съм бил там. ;)

Автор: mun4o   
Дата:   02-08-10 14:17

Може да се ходи само с писмено разрешително, издадено от Министрество на правосъдието, Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията",София бул. „Н.Столетов” №21
Изпрати писмо,с което искаш разрешение за посещение на остров, в което пиши примерно, че си любител-орнитолог и фотограф или нещо такова. Трите имена, адрес по лична карта и ЕГН, дата - от кога до кога. Ако ще бъдеш с автомобил - марка, модел и рег.номер на автомобила. Разрешението -отговор е писмено и пристига за около 10 работни дни на посочения адрес. На острова се влиза само в светлата част на денонощието, примерно от 8.00 до 17.00 часа. Ако закъснееш само 5 минути ще имаш много голям проблем. Името на острова не е Белене, а Персина.Успех![smilie24]

Дата:   02-08-10 14:19

на мен са ми издавали от гранична полиция, но може да са се сменили нещата или пък и от двете места да могат да издават[smilie11]

Автор: danvan16   
Дата:   02-08-10 14:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: 12356joro   
Дата:   02-08-10 14:40

Dani_Koev_BG - В Белене можеш да ходиш колкото си искаш и където поискаш.За остров Пресин обаче ще ти е нужно позволение от местната полиция тс. От шефовете на затвора.Аз всеки месец обикалям от Оряхово до Свищов и никой до сега не мее питал какво правя там и защо съм там. Ако успееш да вземеш позволение от затвора, на остров Персин ще можеш да правиш снимки на най - различни местни и прелетни птици, също така има безкрайно много билки и цветя за макро. Можеш да навлезеш близо 20 километра на вътре. Целият остров е 19 000 декара площ, но не на всекъде можеш да идеш.
Около острова също има прекрасни места за риболов и снимане на воля, без никакви опасения. Желая ти приятно изкарване по дунавският бряг на гр.Белене!!!
[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]
Нека все пак да уточним, че става на въпрос с лека кола до града,през него и около него няма проблем.Проблема е само за остров Персин.Мястото където се нарича затвор!!!

Публикацията е редактирана (02-08-10 14:45)

Re: Остров Белене (Персин)
Автор: netLady   
Дата:   02-08-10 14:57

прав е 12356joro - в града можеш да си ходиш когато си искаш. На острова - не съвсем.

Публикацията е редактирана (02-08-10 15:01)

Автор: ivodam   
Дата:   02-08-10 15:41

Dani_Koev_BG: Освен затвора, самият остров е защитена зона, има много птици, редки и застрашени видове, и т.н. Като се има предвид фашизоидния екофундаментализъм и радикализъм, обзел некои "природозащитници" напоследък, и тенденцията ообено на абсурдното екоминистерство да издава разни противоконституционни но действащи заповеди, провери дали не са лепнали скоропостижно и некоя и друга екологична забрана, изобщо не бих се учудил.

Дата:   02-08-10 20:30

няма. Аз закачих проекта за възстановяване на влажните зони Персина и Калимок-Бръшлен при приключването и в плановете за управление няма забрани. Друг основен участник в проекта от самото начало - Иво Зафиров. Неговата дирекция тогава и той в частност са идеолозите на цялата раута. Та може да се обръщате към него за повече инфо.

Автор: wildheart   
Дата:   02-08-10 21:29

абе колко му е да отидеш на гости на
Митко Оченцата [smilie18] [smilie18] [smilie18] от Несебър
ако не са го преместили или са го пуснали в отпуск[shtrak]

Дата:   02-08-10 21:30

е все пак е в затвор с ограда. Дай да не ходим в центъра защото централния софийски затвор е в Банишора

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.