Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 СЪБОТА - ПРОТЕСТ - ОТ НДК ДО ПАМЕТНИКА НА НЕЗНАЙНИЯ ВОИН
Автор: 2metraninja   
Дата:   29-07-10 10:24

Това е линка на събитието във фейсбук. за тези, които не ползват фейсбук, отдолу съм изкопирал описанието на събитието.

Елате вие. От нас зависи да променим нашата родина и нашата съдба. Разпространете съобщението и в други форуми, в които участвате. Вземете приятели с вас, елате заедно. Нека бъдем НАРОД, а не мърша.

http://www.facebook.com/event.php?eid=146756868670434&ref=mf

събота · 12:00
Място ОТ НДК ДО ПАМЕТНИКА НА НЕЗНАЙНИЯ ВОИН

Допълнителна информация
ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ НА ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ ЗА РАВНИ ПРАВА В БЪЛГАРИЯ ;ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ; ЗА РАВНИ ПРАВА; ЗА ЕВРОПЕЙСКО ГРАЖДАНСТВО
На 4 юли, 2010г., 3 години след членството ни в Европейския съюз, ден преди празника на МВР, ГЛУТНИЦА РОМИ убиха по изключително жесток начин едно младо момче - 25 годишния Борислав Райнов. Той беше един от нас....гражданите на ЕС. Даде си живота за приятел, в неравностойна битка с N-та на брой 'врагове... от ромски произход', пред очите на полицайте, умря в кръвта си чакайки 50 минути линейката в неделя......ТАЗИ ИСТОРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ И ВАШАТА ИСТОРИЯ.Тази история е сегашната история на България. Това е историята на семейството му. Това е и моята история. НЕКА НЕ СЕ ПОВТАРЯ тази история. Нека това остане в историята. Нека променим ДНЕС, СЕГА, УТРЕ, НЕКА бъдем съпричастни с трагедията и сложим край веднъж завинаги на такъв вид нелепи инциденти. Ние сме граждани на България и граждани на ЕС - ВСИЧКИ НИЕ имаме права. НЕКА ПРИПОМНИМ за тези права - ТЕ НИ СЕ ПОЛАГАТ. ЕТО ЗАЩО:
НИЕ от Инициативния комитет за равни права в България ви приканваме да се присъедините в протестното шествие на 31 юли. То ще бъде шествие ако всички ние го направим такова. Аз сама не мога да направя шествие, но заедно със семейството на Боби, приятелите му и всички граждани на България в ЕС - ЗАЕДНО МОЖЕМ! Съединението прави силата.
В памет на Боби...той беше българин!

Отговори на това съобщение
 Re: СЪБОТА - ПРОТЕСТ - ОТ НДК ДО ПАМЕТНИКА НА НЕЗНАЙНИЯ ВОИН
Автор: adash   
Дата:   29-07-10 10:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   29-07-10 10:38

Да де, това е идеята на протеста - да се привлече общественото мнение върху това, че държавата не си изпълнява задълженията - няма справедливост и обикновените граждани живеят в страх.

Стига страх, стига мълчание. Елате!

Автор: GYPSY   
Дата:   29-07-10 11:18

Елате ! Елате ! И ние ще дойдем- с [smilie18] брадви и колове . Та ще те видим дали си 2 или 3 метра нинджа.[smilie18]

....Изплаших ли ви ,а ?

Дата:   29-07-10 11:21

Ако само това е което можете да предложите - елате.

Дата:   29-07-10 11:23

Ти сега на мъж ли ще се прайш ?! Знайш ли колко луди цигани има ? Ще ти резнат главата за нищо....

Дата:   29-07-10 11:27

Точно защото има луди цигани ще сме там.

Дата:   29-07-10 11:28

Сега по-същество....Може да съм циганин, но съм ЗА подобен протест. Защо ще има двойни стандарти ? Защо едни ще плащат, а други -не ?

Автор: lillia   
Дата:   29-07-10 11:29

suck[smilie23]

Дата:   29-07-10 11:30

....абе много ми е интересно за онова клане. Как полицайте са позволили това да стане ?! Доколкото знам е имало полиция на мястото...

Дата:   29-07-10 11:32

Аз нямам нищо против нормалните цигани, както нямам и срещу нормалните арменци, англичани, иранци, поляци, българи или каквито други националности се сетиш. Както и съм нетърпим спрямо всички анти социални и анти цивилизовани прояви.

Става въпрос за гражданска позиция, ако искаме да живеем в европейска страна с гарантирани човешки права, не трябва да чакаме.

Дата:   29-07-10 11:35

Да, имало е полиция, която е накарала четиримата българи да хвърлят оръжията, с които са се опитвали да се защитят срещу 50 въоръжени цигани. След това пред очите на полицаите са смлели вече обезоръжените българи.

Протеста е срещу бездействието на държавата, от която зависи всички да си спазват задълженията и да си получават правата.

Дата:   29-07-10 11:35

Съгласен съм теб ! Само, че някои май не искат положението на циганите да се промени.

Дата:   29-07-10 11:40

Абе тези полицаи са били много тъпи. Защо не са извикали подкрепления ? Те са за уволнение.Или сигурно са се изплашили за живота си . Как ще стоят и ще гледат ?! Нещо не е така май . Я някой да хвърли светлина. Аз не мога да го проумея - как циганите са били допуснати да заколят момчето пред полицайте ?!

Публикацията е редактирана (29-07-10 11:41)

Дата:   29-07-10 11:43

Никой не може насила да бъде цивилизован.

Ти как си станал/а нормален човек? По свой избор, нали? Никой не те е цивилизовал насила, нали? Както и никой не те е спрял от училище, никой не ти е отказал здравеопазване.

Държавата дава, но в кошара не вкарва.

Дата:   29-07-10 11:44

Това каза майката на момчето.

Дата:   29-07-10 11:50

Няма да се учудя, ако се окаже, че убиецът е неизвестен...

Автор: asahi   
Дата:   29-07-10 11:52

Ще се завторя за кой ли път, че проблемът с циганите може да бъде решен само с образование и религия. Без тази основа нито закон можеш да приложиш ефективно, нито да социализираш и приобщиш малцинството. Отделно, както съм казвал неведнъж, световната история е пълна с примери за успешно интегрирани общности точно по тези начини.

В момента образователното министерство иска да вкара 5 годишните деца в учебната схема. Това е една конкретна и правилна стъпка, която трябва да бъде подкрепена.

В борбата с престъпността пък трябва да подкрепяме полицията. Дори и да греши понякога само тя е органа, който стои между нас и престъпниците. Можем да я подкрепяме като:
-информираме;
-изискваме;
-не пречим.
Помислете кое от тези неща не правите достатъчно добре и там насочете усилията си.

В борбата за българизиране на нацията раждането на деца е основен фактор. Нераждането е най-пагубно. Косовските албанци дадоха ярък пример на света как с раждаемост отхапаха законно Косово от Сърбия. По-сериозно от това - здраве му кажи.

Та за какво и с кого ще си приказвате на протеста? Ако ще спестявате общи приказки предлагам да ги замените с горните ми разсъждения.

Дата:   29-07-10 12:01

Асахи- пак си в грешка. Знаеш ли колко хамериканци се опитват да проповядват на цигани ? И знаеш ли защо циганите ходят на "беседи"......защото след това получават дребни подаръци. Затова ходят ! Иначе си остават същите мизерници. Мой близък искаше да стане пастор, но видя , че българи крадат от това, което се заделя за циганите и го продават в магазините си. Отказа се !

Автор: krist   
Дата:   29-07-10 12:16

За какво ми е да раждам деца в държава, която не иска да ги защити, а защитава циганите?

Образованието по принцип е правилна стъпка, но вкарването на 5-годишни деца, които са още почти сукалчета в училище е поредното безумие на властта. Дайте тогава, за да са още по-наред нещата още на 3 годинки направо в университети да ги пращаме или направо при учЕните в БАН - те знаят как да се справят с тях[smilie18]

Публикацията е редактирана (29-07-10 12:29)

Дата:   29-07-10 15:37

Толкова ли сме патриотите?

Автор: tofo   
Дата:   29-07-10 15:41

Манго: Защо трябва да плащаме ние ток? Ай са да разберем.

Автор: asahi   
Дата:   29-07-10 16:23

Нинджа, то твоето стана "Кой не скача е червен". Малко крайно, да не кажа обидно.

Дата:   29-07-10 16:31

На мен ми е обидно, за другите не знам.

Автор: Императорът.   
Дата:   29-07-10 17:20

За злочестина няма да мога да дойда - затава бъдете и заради мен.

Днес дадохме пресконференция в БТА по случаят... страшно беше да гледаш мъката на тази майка изгубила синът си !!!

Боби не е убит от случаен удар. По тялото му е имало десетки, да не кажа стотици кръвонасядания и няколко сериозни прободни рани - той е бил клан и трепан поне 10 минути, пред апатическите погледи на боклуците в униформи, които никак не мога да си изкълча езикът и да нарека "полицаи" !!!

За да не бъда само емоционален и голословен - според Наказателният кодекс:

Чл. 163. (1) (Доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Лицата, които участвуват в тълпа, събрана за нападение на групи от населението, отделни граждани или техни имоти във връзка с националната, етническата или расовата им принадлежност, се наказват:

1. подбудителите и предводителите - с лишаване от свобода до пет години;

2. всички други - с лишаване от свобода до една година или с пробация.

(2) Ако тълпата или някои от участниците са въоръжени, наказанието е:

1. за подбудителите и предводителите - лишаване от свобода от една до шест години;

2. за всички други - лишаване от свобода до три години.

(3) Ако е извършено нападение и от него е последвала тежка телесна повреда или смърт, подбудителите и предводителите се наказват с лишаване от свобода от три до петнадесет години, а всички останали - с лишаване от свобода до пет години, когато не подлежат на по-тежко наказание.

Чл. 282. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си... и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години..

(2) Ако от деянието са настъпили значителни вредни последици или е извършено от лице, което заема отговорно служебно положение, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години...

(3)За особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е лишаване от свобода от три до десет години...

Ето ви нужните текстове от НК, според които ВСИЧКИ мургави и ушеви, участвали в инцидентът, би трябвало да влязат в панделата !!! А вместо това т.нар. "министър" пратил на убитата от мъка майка на Боби писмо, в което казва, че "полицаите" са действали "адекватно и тактически правилно" (цитирам дословно) ?!?!?!? Това ли е "адекватно действие" отстрана на полицията - да стоят и да гледат как пред тях пребиват човек с железа и тояги, а после го секат с лопати, ножове и брадви?

ХОРА - ВЪРВЕТЕ НА ПРОТЕСТЪТ - СТИГА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СА СЕ ГАВРИЛИ С НАС !!!!

Междувременно - ето ви едно занимателно четиво - с очите си да се убедите, че ако ДЕЙСТВАЩИТЕ закони в тая държава се спазваха, над половината т.нар. "роми" трябваше да са по затворите !!!

Апропо - бях решил да не пиша повече във ФФ, но направиш изключение заради този жизнено важен за обществото и бъдещето на страната ни въпрос. Проследете и международните новини по темата - ние сме ЕДИНСТВЕНАТА идиотска нация на светът, която търпи безропотно цигански терор !!!

Джипси - като изказваш такава позиция - върви на протестът - ти си нужен, за да видят всички, че той не е расистки - искаме единствено ЗАКОНИТЕ ДА СЕ ПРИЛАГАТ И ДА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ В ТАЯ ДЪРЖАВА !!!

ЗАЩОТО КОГАТО ЗАКОНИТЕ СЕ ИЗРОДЯТ В БЕЗЗАКОНИЕ, СЪПРОТИВАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.

Публикацията е редактирана (29-07-10 17:23)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.