Автор: юнга
Дата: 16-05-10 09:39
Най - малко искам да споря с теб аверче.
Но както и да ми обясняваш, срочен договор, без клауза за предоговаряне и без настъпили форсмажори се предоговаря- как?
Много просто.
Едната страна идва и казва, или правим нов договор или този в канала, пък ти ни гони. И това с правото на слона.
И това, на което се е крепило всчико в стара България - рухва. Честната дума на търговеца, на предприемача - умря.
Защо? Защото седнал някакъв охранител от Банкя, който има затруднения с българския, да измисля ново облигационно право.
Извинявай приятелю. Не мога да се съглася.
Знам, че цените на договорите за които той говори са завишени. Знам, че предоговарянето е от полза на -бюджета. Но на обществото едва ли, защото се популяризират и използват едни норми които са в страни от добрата практика и нрави и които насаждат мнение, че всичко е възможно, ако си по-голям и мускулест.
Такъв тип отношения може да са желателни и да работят в Азия например, но в Европа не.
Хайде да отиде Биби и да предоговори за хеликоптери и самолети, тоест външни договори.
Да се обезсмисля по този начин целият процес на договаряне и да се измислят нови, улични облигационни отношения и да се насаждат на обществото като благодеяние не е за поощрение.
Утре това може да се стовари на всяка глава, а и може да се ползва от всички следващи.
Не е задължително порядките в Банкя или на улицата, да ставата национални.
П.С. А за новите заменки които се задават, ще обясниш ли какво благо за народа са?
Публикацията е редактирана (16-05-10 09:48)
|
|