Автор: n1x0n
Дата: 12-05-10 17:05
Понеже съм от семейство, в което никое поколение не е натрапвало религиозните си и политически възгледи на следващото - се оказах в един вид "небрано лозе". Неква мешавица от капиталисти, анархисти, социалисти, протестанти, православни... никой в това семейство едно рамо не ми удари - да ме упъти в "правилната посока".
И понеже религията много я дъвчем тези дни - си спомних за тази моя драма.
Пробвах се да си избирам религия:
- християнство вярно, че е много популярно, ама както знаем от чалгата - голямата фенска база изобщо не е гаранция за качество. Тоест, мога да спечеля или да се набутам.
- бахайците - много приятни хора, ама някак си е обидно като те питат за религиозните ти убеждения - всеки път да трябва да отговаряш на въпроса "Тва па кво е?!"
- мюсулмаството - мнооооого лош имидж последно време, просто ужас. Ще вземат да ми откажат виза американците. От друга страна, това е следващата най-голяма религия.. хмм..
- будизъм, шинто... много приятни алтернативи, любов, себеусъвършенстване - никой с нищо не те плаши ако не слушкаш и папкаш. Ама и те малко като ФК "Розова Долина" - и да стигнат в А-група - никога не играят за първо място.
Абе с две думи - обърках се!
Как се избира религия? Ако има момент на избор...
п.п.
Макар да иронизирам и да ползвам шеговит тон - темата не е съвсем несериозна
|
|