Автор: Lalinda
Дата: 22-04-10 23:33
Е, и за Пито Гули ми завидяхте!
Да ви кажа само, че планината ражда революционери, а полето - ТИКВИ!
Крушево или Крушово е най-високият град на Балканския полуостров!
Мога да разкажа и още неща за роднините си, разбира се!
Баба ми май е първата българка, летяла на самолет... от селскостопанската авиация!
Просто ужасно настоявала пред баща ми да види БЪЛГАРИЯ отгоре.
По онези времена просто не е имало граждански полети у нас..., та баща ми издействал да я качат на селскостопански!
А, да, баба имаше страховито чувство за хумор. Разказваше веднъж как паднала на стълбите пред дома си и започнала да "рове" (да реве), пък се усетила, че няма кой да я чуе, захилила се и престанала.
Казваше, че старостта не е страшна (почина на 94 г.), но трябвало да се пазиш да не се срещнеш с голямо огледало.
Баба ми имаше сукман от копринено кадифе. Внуците й казваха, че напролет го обличала, сядала под ябълките в градината, с перлената си огърлица, и започвала да им пее. Такава и я запомних. Такава е в последния филм, на който баща ми я засне... Иначе, на всички ни викаше "сине". Лежеше на кревата в стаята си, а под него имаше куфар с небет шекер, та отидехме ли й на гости, се пресягаше под кревата и вадеше от небет шекера... Куфарът й бе цяло съкровище и наистина бе пълен догоре с тези чудеса...
Когато почина, реката бе придошла, та я откараха, през Лета, с камион... Нас, опечалените - също, реката бучеше отдолу ни, а дъждът - отгоре, и сякаш всички плачеха...
Лека й пръст!
Хехе, сещам се сега, че казвала на баща ми - ожени се за каквато и да е, стига да е ПОНЕ инженер или лекарка!
Имала е право!
Днес подреждах стари снимки у дома и попаднах и на една позабравена нейна...
Ух, тоя КанониО пък колко е грозен!
С ония ми ти очила.
|
|