Автор: iliansky
Дата: 29-03-10 16:30
Ето ви нещо от Сеткомския форум - подобно е,но при Глобул......
ivd_bg
Setcom novice
Неактивен
Публикации: 7
Re:Новата схема на измама на Глобул !
« Отговор #27 -: 15.12.2009, 14:31 »
Нека и аз да разкажа една класика за въпросния оператор.
Родителското тяло отива и си харесва някаква малоумна Нокиа. Разбира се набълбукват я с някакъв безумен договор , но то къде ли не го правят ? Всичко хубаво , но изведнъж сметките набъбват сериозно. Поглеждам аз разпечатката и какво да видя ? Масата разговори с някакъв номер в Германия ! Разбира се , дръпвам една лекция , как не трябва да се говори в чужбина и т.н, и т.н, но се оказва , че номерът е един и същ. Шок ! Втора лекция - в стил "Не си давай телефона на никого", защото вярвам , че наистина някой е навъртял въпросните минути с Германия. Пореден месец - сметка в трицифровия диапазон. Отиваме в магазина и се консултираме от какво може да е това . Отговорът : "Системата е безгрешна тези минути наистина са изговорени от този телефон, нищо не можем да направим". Така или иначе , съм технически грамотен и решавам да разчовъркам въпросната Low-cost тояга. Какво да видя ? Фабричните настройки (може би на всички телефони) определят бутона на "1" (единицата) за бързо набиране на гласовата пощенска кутия, опция, която на въпросният модел не може да се премахне/забрани. До тук - пак добре , къде идва голямата шашма - вместо номера за гласовата поща на Глобул , въведен номер +44.......... Т.е всеки път когато натиснеш единицата малко по-продължително (а това се случва често в дамска чанта) си говориш с някакъв бот в Германия. Отивам лично в магазина и вдигам грандиозен скандал. Обясняват ми , че вината си е на клиента. Питам : "Вие какви хора сте да продавате телефон с вградени номера за избиране в чужбина?" Такъв бил модела.Трябвало да си сменя въпросният номер от 1 (единицата). Обясняват ми , че съм малоумен накратко , но аз им връчвам държалката в ръцете и им казвам , че ако успеят да го сменят , ще си тръгна тихо и мирно. Шок отново ! Номерът не може да се промени , защото е фабрично закодиран на тази позиция. Обясних им , че съм цивилизован човек и няма да ги избия до 9-то коляно за наглостта им, нервите и времето , което ми загубиха, при условие , че възстановат взетите за "международните разговори" суми , дори като безплатни минути в тяхната мрежа. Ама не.....не можело. Ок прекратявам договра - не можело , как така не може да ви ... майката , плащам вноските до края на договора . Пак ли не може ? Ами може.....айде тогава .....ЧАО !
Ще ходя без мобилен телефон , ако трябва , но няма да се върна там.
|
|