Автор: Lalinda
Дата: 28-03-10 13:57
Ако излезете навън и почистите малко пред домовете си, ще ви се стори по-малко шибана.
Не е шибана държавата, шибани са поданиците й.
Ето, дори асахи и амиго не смеят да мръднат пръста си, за да почистят. Асахи е от село и сигурно чисти поне в Казанлък, ама за Амиго няма надежда... освен и ако той не е от село.
Вчера една дама ме гледа от балкона как чистя пред блока им и ме пита, понеже знае, че не съм от техния блок, от кой съм. Казвам й, а тя ме пита искам ли да слезе и тя и с едно гребло да почистим и зелените площи, след като събера боклука от тях, а междувременно ми сочи някакъв плик високо над салкъма над мен и под нея, и ми казва да го сваля... Търся наоколо дълъг клон, понеже салкъмът е висок, и продължаваме разговора. Казвам й, иска ли да работи с гребло, просто да слезе и я питам СРАМУВА ли се да работи сама, та трябва да й правя компания? Не казва нищо. Свалих плика, а в него, какво мислите - кучешки изпражнения, хвърлени от балкона...! Е, продължих със събирането още два часа, а дамата не слезе. От балкона обаче ми подметна, че вероятно съм от провинцията, софиянци не чистели. Питах я дали е от село, но не ми отговори, и й казах, че съм чужденка. То и без това тук чистят само разни руснаци и гърци, установили се в квартала...
Там, където чистих вчера, отпадъците не бяха събирани сигурно от паметната 1968 г., годината на Фестивала, поставила началото на обитаването на тези бивши поля... Тревата бе прорасла на всеки дециметър през найлони, шперплати, дунапрени, десетки бутилки...
Мда... докато само мрънкате, така ще е.
Какво ме задържа тук ли? За бизнеса на спътника ми е по-изгодно единият от нас да живее тук.
Целият свят е по-близо до Париж, не до, ъъъ, София.
Тук и до Лисабон не можеш да стигнеш БЕЗ ПРЕКАЧВАНЕ. Дори до Прищина пътувам през Виена, а тръгне ли самолетът от Прищина, десетина минути по-късно прелита над Витоша и виждам езерото в Дружба.
|
|