Автор: Lalinda
Дата: 15-02-10 17:59
Хаха, ще настъпи бой и пред контейнерите за боклук и изведнъж ще стане чисто навсякъде!
Имаше един период, ако помните, по времето на Жан Виденов, в който никой не смееше да яде на улицата... от страх някой, не някой гларус, да не му грабне сандвича, баницата, вафлата, кафето или киселото мляко...
В Ленинград по време на блокадата, а и до ден днешен, държат много масло, цели буци, в хладилниците си... Супи са варили и от кожените обувки и колани...
Но това за маслото не го забравяйте.
То и без това доста поскъпна, но го купувайте редовно!
Без вода може да се издържи и два дни - нали помните режима на водата по времето на Янчулев?
Докато бях в Косово, имаше режим и на водата, и на тока... Но магазините и дори интернет клубовете работеха на ток от бензинови генератори. Такива бях виждала дотогава само в работата ми, като ходехме на експерименти в горите и на полето... С тях захранвахме радарите и радиометрите.
Та не е зле да имате и акумулираща печка - в Косово бях с такава. Батериите за фотоапарата държах нощно време под възглавницата си, да не измръзват!
Не е зле да имате и кожух - в Ленинград, при една авария на топлоподаването през януари 1985 г., се събудих в стаята си и установих, че водата в чайника е замръзнала. Добре, че си мятах кожуха отгоре нощно време...
Въпросът обаче е не колко време ще сте оцелял, а за какво ще ви е да оцелявате в такива условия?
Вчера чух жената на Кофе Бабоне да казва, че в Гана не видяла пушачи...
|
|