Автор: J0R0
Дата: 09-01-10 20:12
Един хубав ден и една хубава разходка из Стобските пирамиди, днес завършиха с инцидент.
Изметнах капачка на коляното. Много боли, който не го е изпитвал.
Първо - ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ НА АСАХИ, който хладнокръвно и професионално ми намести ставата. Стегнахме коляното с едно яке и айде в Спешна помощ в Благоевград, като най-близо.
Там някаква дежурна лекарка. Обяснявам и какво ми е. Искам да ми обездвижи ставата и да си ходим за София.
Не можело.
Трябвало ортопед да ми я обездвижи.
Ортопедът обаче си бил вкъщи, трябвало да го извикат.
Обаче за да го извикат, трябвало да ме приемат в болницата... не за много, за няколко дена само...
Хубаво, ама аз не ща да лежа в Благоевградска болница. Искам да ми обездвижат крака за да не ме боли по пътя и да си ходя.
Не можело. Това да не е театър.
Като не ща да лежа при тях, да си ходя в София, ей го къде е, животът ми не бил застрашен от травмата, така че нямало проблеми.
В тая ситуация Асахи не издържа и каза, че като лекарката не ще той ще ми обездвижи крака. Излезе в коридора, взе дръжката на метлата, счупи я на две и сложи тия две подпори от двете страни на крака ми.
Взе бинт от лекарката и стегна крака.
През това време лекарката не спря да мърмори, как сега щяла да си отчита тоя бинт...
Акахи вика - нищо не искаме повече от вас, само да млъкнете за две минути.
Излизаме навън в коридора, докато той отиде за колата, чистачката успя да ми дигне скандал за дръжката на метлата, нямало с какво сега да измете коридора.
Както и да е, прибрахме се в София. Пирогов. Прегледаха ме, снимаха ми крака. Похвалиха Асахи за добре свършената работа и ми казаха, обездвижване за месец.
С два варианта, безплатен с гипсиране при тях или комфортен - да си купя лонгета. Купих си лонгета за 130 лева. Патерица за още 35 и се прибрах.
Не мога да разбера само защо ги плащаме тия здравни осигуровки?
Искам да се откажа от тях и да си плащам сам лечението, когато се налага, както е в "лошите" държави.
ПП. Поне направихме хубави снимки :-)
|
|