Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20  21  22     всички  напред  последна
 БГ здравеопазване!
Автор: J0R0   
Дата:   09-01-10 20:12

Един хубав ден и една хубава разходка из Стобските пирамиди, днес завършиха с инцидент.
Изметнах капачка на коляното. Много боли, който не го е изпитвал.

Първо - ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ НА АСАХИ, който хладнокръвно и професионално ми намести ставата. Стегнахме коляното с едно яке и айде в Спешна помощ в Благоевград, като най-близо.

Там някаква дежурна лекарка. Обяснявам и какво ми е. Искам да ми обездвижи ставата и да си ходим за София.
Не можело.
Трябвало ортопед да ми я обездвижи.
Ортопедът обаче си бил вкъщи, трябвало да го извикат.
Обаче за да го извикат, трябвало да ме приемат в болницата... не за много, за няколко дена само...

Хубаво, ама аз не ща да лежа в Благоевградска болница. Искам да ми обездвижат крака за да не ме боли по пътя и да си ходя.

Не можело. Това да не е театър.
Като не ща да лежа при тях, да си ходя в София, ей го къде е, животът ми не бил застрашен от травмата, така че нямало проблеми.

В тая ситуация Асахи не издържа и каза, че като лекарката не ще той ще ми обездвижи крака. Излезе в коридора, взе дръжката на метлата, счупи я на две и сложи тия две подпори от двете страни на крака ми.
Взе бинт от лекарката и стегна крака.

През това време лекарката не спря да мърмори, как сега щяла да си отчита тоя бинт...
Акахи вика - нищо не искаме повече от вас, само да млъкнете за две минути.

Излизаме навън в коридора, докато той отиде за колата, чистачката успя да ми дигне скандал за дръжката на метлата, нямало с какво сега да измете коридора.

Както и да е, прибрахме се в София. Пирогов. Прегледаха ме, снимаха ми крака. Похвалиха Асахи за добре свършената работа и ми казаха, обездвижване за месец.

С два варианта, безплатен с гипсиране при тях или комфортен - да си купя лонгета. Купих си лонгета за 130 лева. Патерица за още 35 и се прибрах.

Не мога да разбера само защо ги плащаме тия здравни осигуровки?
Искам да се откажа от тях и да си плащам сам лечението, когато се налага, както е в "лошите" държави.

ПП. Поне направихме хубави снимки :-)

Отговори на това съобщение
 Re: БГ здравеопазване!
Автор: тьма   
Дата:   09-01-10 20:15

ами да си влязъл в болницата, кой ти е крив, то софиянци едва като излезете извън София, разбирате как живеят останалите, хайде, молим ви се, глезльовци[smilie23]

Автор: мара   
Дата:   09-01-10 20:19

тьма...мисленето?

Автор: georgi969   
Дата:   09-01-10 20:21

Въпроса не е в това дали някой е глезльо,или не.Въпроса е в това ,че няма адекватна помощ.И за това не е виновна докторката в Благоевград,а държавата и ония паразити в народното събрание.

Автор: Nushenceto   
Дата:   09-01-10 20:23

Жоро,защо не с обаждате като ходите по снимки [smilie2] ... ние тея пирамиди не сме ги виждали...
успех с крака и оздравяването [smilie3]

Автор: exo99   
Дата:   09-01-10 20:23

Жоро, съболезнования, но ще се оправиш.
Но ще е дълго, ти като гледам си ми набор, та ще те наболява около 2 - 3 месеца, а после от време на време.

[beer]

Публикацията е редактирана (09-01-10 23:11)

Автор: asahi   
Дата:   09-01-10 20:30

Сгоден случай да се понадуя [thankyou]

В конкретната ситуация държавата си беше свършила работата - беше оборудвала кабинет за неотложна помощ, беше платила на д-р Михайлова да дежури, беше я обезпечила с материали. Бързата помощ не е на бюджета на болницата и всякакви задължителни препратки към ортопеда от болницата са неуместни. Обездвижване на коляно може да направи всеки мъж, изкарал казарма, щото влиза в задължителната подготовка.

Жоро, от същите здравни осигуровки се издържа и Института Пирогов. Просто там хората си вършат работата, а д-р Михайлова в Благоевградската Окръжна болница гледа да си избута дежурството.

Дата:   09-01-10 20:37

Тъма, не виждам причина да лежа в болница, след като там нищо друго няма да направят, освен да ми гипсират крака.

Защо трябва да ме хранят и да си изписват пари от Здравната каса за лечението ми, след като спокойно мога да си лежа и вкъщи с гипсирания крак.

Автор: tnt   
Дата:   09-01-10 20:37

Асахи [smilie24]

Автор: ALBIREO   
Дата:   09-01-10 20:38

Да, това е разликата. Едните намират начин, а другите се чудят как да се оправдаят.

Браво на Асахи. [smilie24]

Жоро - бързо и безболезнено оздравяване. [smilie24]

Автор: юнга   
Дата:   09-01-10 20:39

Асахи [smilie24][beer] [beer] [beer]

Автор: wildheart   
Дата:   09-01-10 20:46

Асахи [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: dimi2007   
Дата:   09-01-10 21:08

Лоша родилка! Марш в ъгъла!

Автор: Императорът.   
Дата:   09-01-10 21:22

Жоро - успешно оздравяване [smile] Защо плащаме осигуровки (които не отиват в индивидуални сметки), можеш да си отговориш и сам, ако аз ти отговоря, ще ме обвиняваш пак в крайности, расизъм и дявол знае какво.
Браво и на Асахи за докторската проява. [smilie24]

Автор: ALBIREO   
Дата:   09-01-10 21:26

"Определящи са годините робска психика и натрупани комплекси в нещастната душица на българина."

Ей т'ва отдавна го повтарям. Крайно тъпа нация сме.
Статията е ужасяваща... [smilie9]

Дата:   09-01-10 21:29

статията е само едната страна на нещата. аз съм видяла и другата. няма само черно бяло.
асахи[smilie24] жоро, ако си скиор направо си дюшеш, че ти се е случило в безснежна година[smilie5] [smilie24] стискам палци бързо да се оправяш.

Автор: dranosov   
Дата:   09-01-10 21:31

asahi при нас търсим още един ортопед. Мисля че си готов. Заповядай[smilie24] [smilie5] [smilie5]
Жоро бързо оздравяване и без усложнения

А знаете ли девиза на ортопедите-"Счупеното носи щастие", а на кардиолозите е - " Умри веднъж, но от сърце"[smilie18] [smilie18]

Автор: Императорът.   
Дата:   09-01-10 21:33

Влади - [smilie24]

Дими - ужас [smilie10] Тая жена мъж нямала ли е, да изкърти зъбите на доктора? Не е ли чувала също, че в тая държава има едно нещо, което се казва "съд", в който може да заведе дело за унизително отношение и тормоз? Ако някой ден имам дете и докторите се държат така с майка му, ще съжаляват, че не са си счупили краката на път за болницата [smilie22] [smilie22] [smilie22] [smilie22] [smilie22] [smilie22]

Публикацията е редактирана (09-01-10 21:35)

Автор: atrifonov   
Дата:   09-01-10 21:35

Asahi браво, ти си готов ортопед, при това хладнокръвен[smilie5]
Жоро бързо оздравяване[smilie24]

Автор: GM   
Дата:   09-01-10 21:37

що не отидохте в частната клиника ...на 20м е от бърза помощ.там са най-добрите ортопеди...нямаше да ви върнат....Пулс се казва..[beer]

Дата:   09-01-10 21:37

Е, бързо, бързо... колко да е бързо.
1 месец - обездвижване.
После още 2-3 докато се науча да ходя отново, щото мускулите ще са атрофирали.

Да му мислят сега спамерите, ще имам доста време да вися във форума.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   09-01-10 21:39

ще имаме свежо спамерско попълнение.[smilie24] току виж и стоев се появил[smilie5]

Автор: тьма   
Дата:   09-01-10 21:54

ясно, ще очаквам поредното банване[smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   09-01-10 22:00

Благодаря на колегите за любезните предложения. Тази година ще завърша специализацията си, после малко стаж в задокеански клиники и ако не ме дръпнат в БАН съм на ваше разположение.

Обръщам се към колегите шофьори. Момчета, погледнете какво имате в аптечките. Със стандартното оборудване може да се превърже пръстчето на малко дете и нищо повече.

Автор: alsash   
Дата:   09-01-10 22:03

....абе някога учихме оказване на първа помощ на няколко нива....пионерската организация, БЧК-курсове, военно обучение и не помня още къде...та да не дава Господ, ама човек никога не знае....

първа  назад  1  2 ..  10 ..  20  21  22     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.