Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с превод от английски
Автор: PolarBear   
Дата:   05-12-09 20:27

Нуждая се от много спешен превод от английски. Става дума за много малко работа, но наистина е спешно. Текстът е субелементарен и аз мога да го преведа(и съм го направил за себе си) за минути, но имам нужда от превод на заклет преводач, удостоверен със съответния печат и подпис. В София съм. Ако няма човек от София, става и от провинцията, ако може да ми изпрати скан бързо. Заплащането не е проблем, ще се разберем със сигурност. Ако някой има възможност да помогне, нека пише тук или на ЛС.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi   
Дата:   05-12-09 20:28

Call to Tralalinda.[smilie5]
Не я търси - тя сама ще се появи.

Re:
Дата:   05-12-09 20:32

Асахи, бих се радвал. Дано да си прав.

Re:
Автор: plamenp   
Дата:   05-12-09 20:33

С удоволствие бих помогнал, но не мога да пратя сканиран превод - с подпис и печат, защото фирмата, за която работя, по разбираеми причини не работи - преди понеделник до към 10:00.
Ако те устройва - ЛС!

Re:
Дата:   05-12-09 20:40

Благодаря много. Малко късно ще е, дали някой не си държи печата вкъщи?

Re:
Дата:   05-12-09 21:23

Хайде, преводачите от София, ударете едно рамо на колегата!
[smilie24]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   05-12-09 21:49

Ако наистина ти трябва преводът да е от заклет преводач, ще трябва и да се легализира в Консулския отдел, където има спесимени на подписите на заклетите преводачи.

Не е толкова просто.

Консулският не работи в събота и неделя...

Собствениците на фирми рядко са и преводачи, а печатите са при тях...

То и легализацията не става суперспешно...

Да не би просто да ти трябва заверен превод? Има разлика.
В този случай преводачът може и да не е заклет, но така или иначе преводът трябва да се завери от агенцията.

Re:
Дата:   05-12-09 21:55

Лалинда, заверката от Консулски отдел е за легализиран превод.
А човекът иска превод от заклет преводач.
Което ще рече, че иска подпис от заклет преводач и печат от лицензирана в Консулски отдел за съответната дейност фирма.
То, ако ставаше въпрос за легализация, особено на диплома, всеки знае, че ще отнеме най-малко няколко работни дни.
Подпис от заклет преводач и лицензирана фирма - това е максимума, който може да се желае до понеделник сутрин.

Re:
Дата:   05-12-09 22:34

Явно има объркване на понятията. Работя непрекъснато с подобни документи и съм наясно кога Консулският отдел има работа с нас...Не ми е необходима легализация.

Между другото, макар и на английски оригиналът е от Франция, а според чл. 23 на Договора за правна помощ между двете страни от 1989 г. за официални документи на едната страна, които ще се използват в другата, не се изисква легализация въобще. Същият член съдържа изчерпателно изброяване на документите, които се считат за официални.

Случаят при мен е по-прост - едно сведение само - 2 таблички със по една-две думи в първата колонка...

Re:
Автор: asahi   
Дата:   05-12-09 22:39

Е бива ли за 2 часа да не се намери преводач?

Re:
Дата:   05-12-09 22:47

А бе зависи от двата часа, в събота вечерта срещу неделя...едва ли много народ си е в офиса като мен...но понякога стават и такива работи...

[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.