Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Транспорт на техника в EU
Автор: piskunin   
Дата:   02-11-09 13:28

Здравейте, проблема е следния. Налага ми се да пренасям 2 лаптопа през летище, как е най-добре и двата в ръчния багаж. Единия е служебен, другия личния, като няма проблем да го сложа служебния в обикновенния багаж, да очаквам ли някакви проблеми.
Също ако има възможност и ми кажете, че няма проблем бих пренесъм в куфара и един монитор, като го окомплектован добре. Как стоят нещата с митниците ще има ли проблеми, изключително съм зает тези дни за да търся в интернет дори, разчитам да ми дадете добри съвети как е най-добре да пренеса 2 лаптопа и монитор през летище от страна в EU към България.
Мерси предварително!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   02-11-09 13:33

Всичко в ръчния, че изчезва или става на попара после...

Re:
Дата:   02-11-09 13:35

2-та лаптопа в ръчния това е ясно, но монитора? Мога добре да го окомплектовам за куфара не ми е проблем, а и на това малко летище не пипат много въпреки, че не е гаранция.

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   02-11-09 13:37

Автор: piskunin
Дата: 02-11-09 13:35

2-та лаптопа в ръчния това е ясно, но монитора? Мога добре да го окомплектовам за куфара не ми е проблем, а и на това малко летище не пипат много въпреки, че не е гаранция.

Да, ама куфарирте често се хвърлят.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   02-11-09 13:51

Всичко в ръчния. Внимавай да не превишиш максималните размери, определени от авиокомпанията и тежестта, над която ще плащаш свръхбагаж.

Re:
Дата:   02-11-09 13:57

Определено с монитор който е 22" и с кутията му ще се превишат размерите, за съжаление ще се наложи да го сложа в куфара увит прилежно...

Re:
Автор: asahi   
Дата:   02-11-09 14:00

Сложи му отпред един картон. Отзад няма какво да го мислиш.

Re:
Автор: neuromancer   
Дата:   02-11-09 14:07

Щом се налага слагай, ама да знаеш, че рискуваш.
Последно ми бяха счупили ключалката на куфара, нищо не беше взето. Общо взето не е минавал полет без да имам повреди по куфара, нещата вътре по-рядко, зависи как са опаковани.

Re:
Автор: neuromancer   
Дата:   02-11-09 14:09

И да знаеш, че изчезнал багаж се плаща от компанията или застрахователи на килограм, без значение какво е имало вътре

Re:
Автор: djogata   
Дата:   02-11-09 14:59

Монитора предполагам е възможно (ако е лоу-кост компания - срещу известно доплащане, ако е нормална компания може и да минеш без пари) да го дадеш като "odd size luggage", който го карат ръчно до самолета - без да минава през конвейри. Примерно така се карат колела, ски, китари и т.н джаджи, които не се събират в куфар. Ако го пратиш по тая линия и го сложиш в кашон с надписи "чупливо" - примерно оригиналният кашон, може и маааалко да се позамислят преди да го подхвърлят. Така няма и шанс да ти го откраднат, щото самият монитор си е даден като парче багаж.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.