Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 КАТ отново на лов
Автор: Amigo   
Дата:   30-10-09 14:24

КАТ глобява за гуми и чистачки в акция ”Светлина”

30 октомври 2009 / News.dir.bg
Започва традиционната акция „Светлина”, по време на която КАТ засилва контрола над техническата изправност на автомобилите – светлини, гуми, чистачки и оборудване.
От 1 до 8 ноември ще премине предупредителният период на акцията, през който пътните полицаи няма да санкционират водачите, а ще насочат вниманието за отстраняването на техническите неизправности по автомобилите им. От 9 до 20 ноември и през целия зимен период ще се извършва засилен контрол с налагане на санкции по Закона за движението по пътищата, предупредиха от КАТ, съобщи "Фокус".
За износени гуми шофьорите ще заплащат глоба от 50 лв. За неизправни светлини, в зависимост от това дали създават опасност за движението, водачите ще плащат от 20 до 150 лв. За неизправни чистачки санкцията е 20 лева, за липса на светлоотразителна сигнализация – 50 лева, за липса на вериги против буксуване на обозначени от КАТ места - също 20 лева. Глобата за липсата на вериги, когато има изрично полицейско разпореждане, пък е от 100 до 200 лева и е възможно лишаване от право на управление до шест месеца.
По време на акцията ще продължи активният контрол за сключена застраховка „Гражданска отговорност”, а катаджиите ще изготвят предписание към общините и кметствата за подобряване на уличното осветление.
В техническите центрове на Съюза на българските автомобилисти водачите могат да получат безплатни консултации по подготовката на автомобилите за движение през зимата.

[smilie8] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   30-10-09 14:27

За други МПС освен автомобили нищо не се казва [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Автор: nastradin2   
Дата:   30-10-09 14:27

Всъщност задължително ли е да караме на фарове вече?

Re:
Дата:   30-10-09 14:28

OrLIndraGanOv
Дата: 30-10-09 14:27

За други МПС освен автомобили нищо не се казва

то се подразбира - велосипедистите ще ги скъсат от проверки [ezik] [ezik] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: Todd   
Дата:   30-10-09 14:28

Аз карам отдавна на фарове...

Re:
Дата:   30-10-09 14:29

Автор: Amigo
Дата: 30-10-09 14:28

OrLIndraGanOv
Дата: 30-10-09 14:27

За други МПС освен автомобили нищо не се казва

то се подразбира - велосипедистите ще ги скъсат от проверки

Верига имам. Ще се постарая нон-стоп да ми светят очите. Чистачки немам :(

Re:
Дата:   30-10-09 14:30

[smilie5] [smilie5] е, ще те глобят ку нямаш чистачка на каската обаче [smilie18] [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik] [ezik]

Re:
Дата:   30-10-09 14:32

Аз и каска нямам, ама не това е темата на акцията...

Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   30-10-09 14:34

Ако направя снимка на полицейска кола, дето е с един фар и лицата вътре са без колани, мога ли да я продам някъде? Или да ги изнудвам за пари?[smilie11]

Публикацията е редактирана (30-10-09 14:34)

Re:
Дата:   30-10-09 14:38

CanoniO
Дата: 30-10-09 14:34

Ако направя снимка на полицейска кола, дето е с един фар и лицата вътре са без колани, мога ли да я продам някъде? Или да ги изнудвам за пари?

ми освен на някой вестник и да я пуснеш в нета [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: nastradin2   
Дата:   30-10-09 14:39

Да дааа...Ша ги изнудваш, ама друг път. Най-много да те нападнат случайно "хулиганстващи елементи" и да те пребият...[smilie7]

Re:
Автор: bobihot   
Дата:   30-10-09 16:24

Ако е жив дотогава...

Re:
Автор: asahi   
Дата:   30-10-09 16:35

Правилата не са, за да угаждаме на КАТ, а за безопасност. Оправете си фаровете, сменете си гумите и умната!

Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   30-10-09 16:37

asahi,
случва се крушка да изгори... Денем няма как да разбереш, ако това се случи. Що трябва да те глобят?

Re:
Автор: chicken   
Дата:   30-10-09 18:31

То и не би трябвало. Обаче по закон (или поне начина по който ще го интерпретират) не можеш да продължиш, без да отстраниш повредата. Аз за това винаги си имам разни ЛамБи в колата, сменя се за 5 минути ако се запънат нещо.
А asahi е прав, ако не за нас заради тях ли?

Re:
Автор: elrisha   
Дата:   30-10-09 18:44

аз преди време открих къде стои аптечката!!!отварям - вътре две избледнели лепенки и апарат за обдишване!!![thankyou] [thankyou] [thankyou]

Re:
Автор: Marillion   
Дата:   30-10-09 18:46

Автор: CanoniO
Дата: 30-10-09 16:37

asahi,
случва се крушка да изгори... Денем няма как да разбереш, ако това се случи. Що трябва да те глобят?

Канонио, моята кола ми показва, ако имам изгорели крушки. Всичко си пише :)

Re:
Автор: elrisha   
Дата:   30-10-09 18:49

Много си е гот да караш кола като моята - нищо никъде не ти светка,не ти титка..караш си и не се тормозиш за глупости ![smilie5]

Re:
Дата:   30-10-09 19:16

Така и така ще те глобяват. По-добре си купи нови крушки и ги смени всичките.

Веднъж през зимата ми изгоря крушка. Двама човека ми присветнаха. Спрях, огледах, констатирах и на следващата бензиностанция си смених крушката.

Re:
Автор: chill   
Дата:   30-10-09 19:19

Вече два месеца карам на фарове за мъгла, че ми изгоря една крушка на късите ... [smilie18]

Re:
Дата:   30-10-09 19:27

Освен да взема аз да ти я сменя? На бензиностанцията момчетата ще ти я сменят за 2 лева почерпка ако не ти се цапа. Освен ако колата не ти е от ония, дето им се сваля гума, калник, двигател и кой знае още какво заради една крушка.

Re:
Автор: Kanonir   
Дата:   30-10-09 19:37

мдам блондинките, като ги спре катаджия в нарушение - на въпроса:
- И сега какъв акт да Ви направя?
спокойно отговарят:
- Най добре полов г-н полицай....

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: martinis   
Дата:   30-10-09 20:26

Ми да ловуват, и тях ги удря кризата... Пари на ръка не давам! Мен като ме спрат, сам им предлагам да пишат акт... бил съм с по 3 акта един върху друг карал съм една година само с актове,един след друг... накрая ми изгубиха талона в софийското КАТ и ми издадоха чисто новичък за 1 лв. а с актовете се оправя жената, нали е адвокат... ходи по съдилищата, какво прави незнам, но е факт, че нямам нито един лев глоби и нито една отнета точка.[thankyou]

Публикацията е редактирана (30-10-09 20:29)

Re:
Автор: chill   
Дата:   30-10-09 20:50

Карам си с умерено спазване на правилника (да речем 5-10 км превишенa скорост), пари на катаджиите НЕ ДАВАМ, имам два акта (които съм си платил), единия за превишена скорост (76км/ч на Яворов), вторият от 2005, неправилен ляв завой по Лъвов мост, оттогава нищо. [thankyou]

Re:
Автор: samara   
Дата:   30-10-09 20:51

уф, мартинис [smilie21] ... я виж къде ходи жената прочее [smilie5]
... имаче мойта е от тия с разглобяването, колата де, адаптивни биксенони, ама нови [smilie8] ... като гумите де [ezik] [smilie18] [beer]

Публикацията е редактирана (30-10-09 20:52)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.