Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бърз преход към Windows 7 или истината за Виста
Автор: asahi   
Дата:   17-10-09 10:51

Всички анализи отчитат бърз преход към Windows 7

16 Октомври 2009, 13:17
Източник: TechNews.bg

Корпоративните потребители ще преминат по-бързо към Windows 7, отколкото направиха това с предходните версии на системата, прогнозират анализатори от Jefferies & Company. В момента под управлението на Windows XP и Vista работят над 740 милиона компютри. Всяка година се добавят около 247 милиона нови или модернизирани РС. Според Jefferies & Company, 263 милиона машини ще преминат към Windows 7 в първата година на новата ОС. Следващата година ще бъдат добавени още 301 милиона, а на третата - 336 милиона.

Обикновено компаниите започват прехода към нова операционна система след 1-2 години от нейното излизане. Това време е необходимо за тестване и планиране на миграцията. При Windows 7 обаче процесът ще протече по-бързо, твърди Jefferies & Company. Към настоящия момент около 70% от корпоративните РС работят под управление на XP. Много компании се отказаха да мигрират към Vista в очакване на Windows 7. Освен това се предполага, че Microsoft, производители на софтуер и хардуер ще започнат да намаляват или напълно да прекратят поддръжката на Windows XP. В допълнение, срокът на програмата Windows Downgrade, която позволява при покупка на нова ОС потребителят да премине към предходната версия, ще изтече през април 2010 година.

Всичките тези фактори ще доведат до ускорен преход към Windows 7. Най-сериозна спънка за миграцията пък е необходимостта от подобряване на компютърния парк. Голяма част от корпоративните PС в момента не отговарят на изискванията на Windows 7. Налице са и някои усложнения при прехода от XP към новата ОС, отбелязва Jefferies & Company.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   17-10-09 11:09

Aз съм си на ХР

Re:
Автор: tonal   
Дата:   17-10-09 11:19

сегашния парк едва се справя с XP SP3, и новите офисни пакети, повечето компютри са PIV 1.6-2 ГХ с до 512МБ-1ГБ рам , което е минимум. В големите фирми копютър се сменя едва когато получи дупка в процесора пробойна в дъното.

Re:
Автор: h_bio   
Дата:   17-10-09 11:21

XP-SP3. Всичко останало е от лукавия[smilie5]

Re:
Автор: christal   
Дата:   17-10-09 11:22

Как е като бързина тази система?
Аз с XP64 напрао летя [smilie24]

Re:
Автор: bobihot   
Дата:   17-10-09 11:32

До колкото знам ХР64 няма общо с ХР като вътрешна архитектура. Като бързина е бръз.[smilie6]
И е стабилен. Ако те устройва ХР64 си стой- по-добър е от ХР. За сравнение към В7 незнам- 64 бит версията е по-тромава.[beer] [shtrak]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   17-10-09 12:36

Впрочем, патили твърдят, че е твърде неразумно да се мигрира от Vista на Windows 7 с 'upgrade'. Работело по-бавно и от Vista след това.. Т.е. правилния път е, всичко в кофата и наново [smilie5]

Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   17-10-09 13:10

ех що ли нямам тез проблеми с мака [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: bobihot   
Дата:   17-10-09 13:18

на мака му откриха супер вирус- изтрива сичко?[smilie6] [smilie11]

Re:
Автор: gbdesign   
Дата:   17-10-09 16:03

Уиндоус 7 си е Виста с поразбутани защити и по-добра реклама....най-вече реклама. Един месец се мъчих с РК1 версията и съм супер разочарован. Вируси се закачаха от всякъде и редовно отказваше да ме пусне навън от локалната мрежа. Основно правило при майкрософските ОС-и е изчакване на поне СП1, за да влязът в що-годе работещо състояние. Макар че на времето НТ 4, почна да работи прилично, чак след сървис пак 6. Виста си е добре направена ОС, стига да разполагате с достатъчно мощен компютър за да я върти.

Re:
Автор: ivodam   
Дата:   17-10-09 16:11

Качих преди няколко дни Седмицата 64, последното, което излезе в Замундата, и засега съм много доволен. Работи видимо по-бързо от Виста 64, която имах преди това. Изключително много ме кефи наличието на виртуалната машина, чрез която си пускам ХР режим, когато ми е необходимо - например Вистата не ми разпознаваше принтера и скенера, че са по-старички вече и се налагаше да рестартирам и да поддържам две системи на компа и т.н.

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   18-10-09 17:25

добре де, ква е истината в края на краищата [smilie8] че направо ъпгрейд на 7 върху вистата е гювеч ли?! [smilie11] [smilie8]

Re:
Автор: netizen   
Дата:   18-10-09 18:16

по бърза е от Виста и ХП - факт, обаче нищо не е където очакваш да бъде [smilie23] много е променен интерфейса, липсва класик старт меню, липсва QuickLaunch ... направих няколко опита да я харесам тази ОС, но за сега си оставам на Виста [beer]

Re:
Автор: Тед   
Дата:   18-10-09 18:19

Винаги е било така, Амиго.
Чистата работа най-добре. Иначе все нещо се омазва и не е както трябва.
Вин7 поддържа ли turbo cache memory както Виста?
Моята Виста 32 Business license ще направи 2 г. и половина. Никаква преинсталация до момента. Вирус не може още да е килне.

Клетото ХП вируси разни му разказваха играта.
За Service Packs винаги трябва да ги чакаме с нетърпение.

Ако сте си купили laptop или Виста след юни месец 2009 - free може да преминете към Вин 7 - има процедура чрез нет-а как става.

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   18-10-09 18:21

Басимус, значи ще си стоя на вистата [smilie8] [smilie8] Ама как се държи Виста Home? [smilie8]

Re:
Дата:   18-10-09 18:29

От Виста Business, преди SP1, само DNS cache и правеше парчета, но после го оправиха.
CPU 9300 6mb, 4 GB RAM, 2 GB turbo cache memory на Т61 laptop - върви без никакви проблеми с всички красоти, ленти и прочие.
Имаше лек проблем преди време и с BDA drivers но го fix-наха. Все пак е ново решение.

Тази допълнителна памет (турбо кеш) помага на ОС да работи с големи по размери файлове и да не "върти" харда, когато липсва свободна памет.

Re:
Дата:   18-10-09 18:53

Иначе като Update от 08.2009 виж горе-долу какво обновяват:
https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/uqzo8712.JPG
http://img213.imageshack.us/img213/3190/winupdate.jpg

Най-често ъпдейти: Malicious, security and junk mail filters.

Понякога ти детектва хардуер и ти предлага driver ...но след пробата ...не разчитай много.

Re:
Автор: endlessdark   
Дата:   18-10-09 20:20

От седмица със 7-цата,супер е!!!

Re:
Автор: Пешо   
Дата:   18-10-09 20:32

Аз съм с Виста поради простата причина, че XP познава само до 3 Гб рам А аз съм с 8.

Следващия компютър ще е мак. Но до тогава ще се мъча с бозата.

Re: Бърз преход към Windows 7 или истината за Виста
Автор: vankostrong   
Дата:   18-10-09 23:12

хех аз карам и с двата ;)
XP-то ми е на стария Хдд 160гб
а Windows 7 на ново хардче 500гб ;)

Windows 7 по ми харесва
1 много по добра визия и удобен за работа
2 добре работи с хардуера

отварям с Фотошопа RAW фаил за по малко от секунда под Windows 7 [smile]

Re:
Дата:   18-10-09 23:18

Пешо, има чуден ХР64 битов, дето ще ти вижда всичката РАМ. Все едно да се оплакваш, че 32-битовата Виста не ти вижда рамта.

От 6 години насрано ХР не съм имал. Преинсталирам при смяна на лаптопа или дъното на домашното десктоп ПЦ.

Re:
Автор: ivodam   
Дата:   18-10-09 23:44

Amigo: Ако ще слагаш 7-мицата, формат на диска, където ти е системата, горещо ти го препоръчвам.

ПП. Има си QuickLaunch, как да няма:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/plzt7988.JPG
http://store1.data.bg/tornado/Win7/win7.jpg

Публикацията е редактирана (19-10-09 00:11)

Re:
Автор: netizen   
Дата:   19-10-09 09:00

ivodam: това не е точно QuickLaunch , няма как да сложиш 15 програми примерно

Re:
Дата:   19-10-09 09:56

Щом няма QuickLaunch ще чакаме Осмицата. Дано там има.[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.