Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Счупен живачен термометър
Автор: slivenski   
Дата:   12-10-09 21:13

Тука нали има спецЯлисти по всичко, та да питам...

Строших един термометър... Събрах където видях живачните капчици... Отворих джама... Пуснах абсорбатора...

Чета по разни форуми, че трябвало да се ръси сяра и не знам си какво...

Толкова ли е опасно? Може ли да се отрови човек и какви са признаците евентуално? Какво може да увреди живакът в организма на човек?

Ами пломбите? Нали и те имат живачна амалгама?

[smilie8] [smilie8] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   12-10-09 21:14

светена вода не забравяй да наръсиш [smilie8]

Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   12-10-09 21:14

[smilie8]

Re:
Дата:   12-10-09 21:15

Slivenski ако не постваш в период от 15-20 мин. ще викнем линейка споко, само си кажи адреса [smilie18]

Re:
Дата:   12-10-09 21:16

Подигравайте се вие... Мен кучета ме яли, ама на котето, ако му стане нещо? [smilie2]

Re:
Автор: iPonche   
Дата:   12-10-09 21:17

При жените е по-опасно, често в следствие на живачно отравяне децата, които се раждат са аутисти. По-опасно е да си махнеш стара пломба с живак, отколкото да стоиш с нея, ако естествено няма проблем.

Re:
Автор: djogata   
Дата:   12-10-09 21:18

Може ако видиш още капчици, да ги докоснеш с медна тел - ставала амалгама. Това със сярата май е така - наистина се ръси - ние като ученици счупихме един живачен термометър в клас и дойдоха някакви със сяра и медна тел. Бяхме умерено доволни от случката, тъй като се получи един час почивка [smilie5]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   12-10-09 21:18

Лео, никой не се подиграва! Не трябва да се диша докато се събира живака...после си ОК

Re:
Автор: prutskov   
Дата:   12-10-09 21:19

кофти са изпаренията ...

живака - трудно се събира - пробвай със средата на хляб - намачкана и направена на руло - търкаляй там - да е сигурно.

дръж - да се проветри - поне 1 ден (ако нямаш останал живак)

няма да питам - що имаш такъв термометър - ти си знаеш ...

успех!

Re:
Дата:   12-10-09 21:19

Не трябва да се диша докато се събира живака

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Значи съм отровен вече... сега какво да правя? [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   12-10-09 21:20

ако си събрал капчиците проветри добре, ако можеш остави отворено за през нощта и всичко е ток. Само за справка - в една амалгамена пломба се слага живак колкото в термометъра, отделно зъболекарите добавят понякога допълнително за да догонят гъстотата и я размесват на ръка за да го поеме, пък още ни един не е умрял от това. И аз съм трошил като малък един два термометъра [beer]

Re:
Дата:   12-10-09 21:20

Сега си сипи една голяма ракия, ако имаш жена - знаеш и накрая една цигарка... [smilie25]

Re:
Автор: marchello   
Дата:   12-10-09 21:21

викай Гражданска защита!

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   12-10-09 21:22

а светлини виждаш ли вече?! [smilie11] [smilie8] [smilie5] [smilie5] тунели ?[smilie8] [smilie5]

Публикацията е редактирана (12-10-09 21:23)

Re:
Дата:   12-10-09 21:22

И аз съм трошил като малък... Жив съм още... Въпросът е дали се натрупва нещо... Ще оставя отворено тази нощ... [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: marchello   
Дата:   12-10-09 21:23

Ако счупите термометър

Когато опасният метал плъзне по пода, не се паникьосвайте. Съберете капчиците с пипета с гумен накрайник. Малките капки живак най-добре се почистват с лейкопласт, влажна тоалетна хартия или дъвка. Събраният живак и счупеният термометър се поставят в стъклен затворен съд. Трябва да се залеят със сяра на прах от аптеката или манганов разтвор. След това може да се изхвърлят.
Мястото, върху което е бил разсипан живакът се посипва със сяра или брашно. След това се измита внимателно, а събраното се поставя отново в затворен съд. После измийте мястото с воден разтвор на сода и сапун или с разтвор на манган. Помещението трябва да съхне в продължение на два дни. След това изчистете мястото още веднъж със сапунен разтвор. Така вече опасността от отровния живак е ликвидирана.

Re:
Автор: georgi969   
Дата:   12-10-09 21:23

Сяра на прах!

Re:
Дата:   12-10-09 21:25

Ох... Все от нещо ще се мре... Майната му... [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: georgi969   
Дата:   12-10-09 21:31

Чувал съм,че след химическо отравяне,трябва да се пие алкохол.Много алкохол.[smilie8]
Не знам дали е вярно.[smilie21] [smilie21]

Re:
Дата:   12-10-09 21:32

гражданска ако ходят за всеки термометър [smilie18] Живака не е толкова летлив за да се отровиш за некви 10-20 минути или час при положение че имаш около 1-2гр на 50-100кубика въздух. В университета в лабораториите по физика и процеси и апарати имаше сигурно 50кила живак по различните апаратури пък някои от преподавателите бяха изкарали по 40години стаж в таз обстановка. Отделно мине не мине некои идиот студент пусне по силно налягане и изтласка живака от манометъра в събирателната купа или нещо подобно и после даскалите го прехвърляха на ръка. Имаше една яка установка, вече съм забравил каква - която в основата си имаше стъклена чаша с кило живак който го отделяше от нас само слой от 1см вода. Даже един приятел идиот бъркаше с разни железни раути вътре да нерви единия даскал.

Амалгамените пломби са опасни първите няколко седмици докато излезе излишния живак който е необходим за да е по пластична пломбата и да приеме по лесно необходимата форма. После вече е все едно. Но все пак хората дишат толкова буклуци особено в град като СФ, пият мляко и ядат храни от животни гледани около града където тревите акумулират толко тежки метали, че един термометър е най-малкия проблем

Публикацията е редактирана (12-10-09 21:34)

Re:
Дата:   12-10-09 21:35

Автор: georgi969
Дата: 12-10-09 21:31

Чувал съм,че след химическо отравяне,трябва да се пие алкохол.Много алкохол.
Не знам дали е вярно

и аз, след упражнения пиехме бири като за последно и то с даскалите. Сега се замислям че за 6години студенство съм си изпил дажбата за следващите 60

Re:
Автор: Pehata   
Дата:   12-10-09 21:41

Ох, божеее, кви ли не глупости са писани тука.
Реакцията със сярата протича бавно, така че не можеш да очакваш мигновен резултат, но е вярно че се ръси. Събрания живак го поставяш в някакво шишенце с вода - за да не се изпарява. Ако вече не си го изхвърлил на боклука, което ще да е голяма грешка. Иначе се събира трудно. Много хубаво проветрение на стаята докто почнат да се разхождат белите мечки. И това че еди кой си пипал живак и после го дишал и глътнал и нищо му нямало са пълни глупости.

Re:
Дата:   12-10-09 21:45

Е добре де, какво може да ми стане? Трябва ли да ходя на лекар? [smilie8] [smilie21] [smilie21]

Re:
Дата:   12-10-09 21:47

аде чети де - нали това викам че не се изпарява толкова бързо че да го издишаш на момента. Да пипаш живак не значи да го дишаш. Опасно е вдишването. Самия факт че виждаш капчиците и те не намаляват видимо е доказателство че живака не сублимира както на тебе ти се върти у главата. Е ако оставиш отворено шише живак в стаята в която живееш с течение на времето ще се отровиш но тука иде реч за един термометър за бога. И да познавах един човек цял живот чиновник, никога не се докосвал до някакви отрови, тежки метали и др. а един ден умря на близо 60г както си беше на раута.

Re:
Автор: kaiser.soze   
Дата:   12-10-09 21:54

сливенски, обади се на някаква служба. едно време се казваше " гражданска защита"

действай редник Сливенски! [smilie5]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.