Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Десетте най-неуместни артефакти
Автор: danbi   
Дата:   01-10-09 19:26

Интересни нещица намират археолозите...

http://www.epochtimes-bg.com/2006-01/2006-10-14_01.htm

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Kanonir   
Дата:   01-10-09 20:09

Мдаа, "новото е добре забравено старо"..
Данби тая година имах възможност да видя няколко оригинални танки от т.нар. "тибетски медицински атлас", на едната беше изобразено какво става когато яйцеклетката не се оплоди и какво когато бива оплодена... с почти всичките познати на съвременната медицина стадии през които впоследствие преминава плода...
Та "атласа" всъщност е илюстрация на един от основните в будизма медицински трактати "Синия берил" и е рисуван по заповед на регента на 5-я Далай лама, около 1100година. Същия този регент самият той лама-доктор (емчи-лама) междувпрочем се заема с нелеката задача по това време да обедини съществуващите дотогава медицински знания в тибетския будизъм и да ги изчисти от неточности, така че всъщност илюстрациите са на неща дето са се знаели векове преди това (тибетската медицина е ползвала китайски и основно индийски източници - но това е друга дълга тема)... Та пак в тоя атлас имаше показани процедури за кръвопускане, като основната им цел е преди самата операция да се "отдели лошата от чистата кръв", имаше отделна танка и с инструменти използвани за трапанации и източване на гной от телесни кухини и много други интересни неща...

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   01-10-09 20:35

А защо преводачът е решил, че трябва терминът да се преведе като неуместен?
[smilie11]

Re:
Дата:   01-10-09 20:39

ами като ти гледам уместните включвания във всяка тема отговора ще да е "щот е преводач кат тебе"!

Re:
Автор: mladenov   
Дата:   01-10-09 21:18

Kanonir
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: boink   
Дата:   01-10-09 21:46

интересна тема. естествено без мнения.

иначе има някой малко странни неща, като неандерталеца и тн. но топчетата от точка 10 са доста интересни.

и какво правим ако 3 от 10 са това което са? [smilie18]

Re:
Автор: mardraum   
Дата:   01-10-09 21:52

Доказа се отдавна че кристалните черепи са фалшификация от 30-те но има хора дето имат желания за мистерии или да доказват незнам какво си продължават да показват фалшификати и да изкарват пари от заблудата на хората.

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   01-10-09 22:03

ами неудобни и затова неуместни [cool] [smilie8] историята трябва да се пренапише [smilie8]

Re:
Автор: kaiser.soze   
Дата:   01-10-09 22:09

амиго? за какво, с какво и за кой неудобни?? само конспирации виждате..

аз съм по склонен да вярвам че съвременното човечество е на около 6000 години, така както казва библията. най-силният ми аргумент е появата на писменоста.как е възможно човек да е съществувал милиони години и едва преди 3-4 хиляди да се появи писменост.
та в тази връзка, мисля че тези находки, както и други, са фалшификати направени за пари, или са от друга човешка цивилизация, живяла преди нашата.

Re:
Дата:   01-10-09 22:12

kaiser.soze
Дата: 01-10-09 22:09

амиго? за какво, с какво и за кой неудобни?? само конспирации виждате..

аз съм по склонен да вярвам че съвременното човечество е на около 6000 години, така както казва библията. най-силният ми аргумент е появата на писменоста.как е възможно човек да е съществувал милиони години и едва преди 3-4 хиляди да се появи писменост.
та в тази връзка, мисля че тези находки, както и други, са фалшификати направени за пари, или са от друга човешка цивилизация, живяла преди нашата.

[smilie5] [smilie5] Ами виждаш ли... ти си склонен да ВЯРВАШ [ezik] [ezik] Аз пък не съм склонен да вярвам [smilie3] [smilie6] [smilie6] А конспирациите си съществуват и в това съм се убедил вече [smilie6] [smilie6]

Публикацията е редактирана (01-10-09 22:12)

Re:
Дата:   01-10-09 22:16

амиго, ай пак да те питам. не е толкова късно и смятам, че ще можеш да ми отговориш.
къде в тези артефакти виждаш конспирация.в какво точно се състои "конспирацията"

и най-важното: какво лично ТИ правиш (или не правиш) за да се противопоставиш на т.н. конспирация.

съвсем сериозни са ми въпросите.

Re:
Автор: navy   
Дата:   01-10-09 22:19

Булшити, за да има наивници, които да им се връзват... а други да правят пачка [smilie5]

Re:
Дата:   01-10-09 22:24

именно, от глупаци се печелят пари.

сега има един еленко [smilie18] някакви измислици за рептили преписал от интернет и ги публикувал в сайт [smilie18] големи глупости, ама хората се кефят.чел съм им форумите, и си казах, че рано или късно този ще пусне да продава нещо. така и стана, на пазара е електронната му книга, ще издава и още. ми като има наивници да купуват [smilie18]

Re:
Автор: boink   
Дата:   01-10-09 22:24

със сигурност от това че съм прочел линка никой не е направил пачка. [smilie3]

Re:
Автор: navy   
Дата:   01-10-09 22:34

боинк, много повърхностно мислиш [smilie7]

от това, че лично ти си прочел тази тема пак никой не е направил пачка... но я помисли малко [smilie5]

Re:
Дата:   01-10-09 22:34

Да, има и всякакви глупости и фалшификати, но защо на това, което не може да се обясни към момента, му казвате глупости? [cool] А такива "артефакти" има доста и едва ли всички са фалшификати. [cool] Явно доста хора скучаят и междувременно правят фалшификатчета, за да променят историята. [smilie3] [smilie5] Ако вземем всички писмени исторически паметници досега на древните култури, описнавщи животът към момента и преди това, ще видим, че има над какво да се замислим. [cool] И далеч не всичко може да се обясни с ирония. [cool] А пък да вярваш, че човечеството е само на 6000 години... [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5] Малко ми прилича на това да вярваш, че Земята е плоска [ezik] [ezik]

Re:
Автор: мара   
Дата:   01-10-09 23:00

е, доста е самонадеяно да си мислим, че сме единствени, че и най-умни...ако случайно не сме еднствени...[smilie5]

Re:
Автор: next_time   
Дата:   01-10-09 23:13

Най-голямото постижение на дявола е че е успял да убеди всички че не съществува, така е преебал и Бог който без дявол си е загубил смисъла, а след като няма смисъл да вярваш в Бог просто преставаш да вярваш а той престава да се занимава с теб, но .... дявола има за теб свои планове.

Световна конспирация .... глупости, но ... те си имат за теб свои планове.

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   01-10-09 23:17

амиго, кажи къде е конспирацията и как и се противопоставяш [cool]

съвременния човек мисля е на 6 хиляди години. преди него е имало други по-несъвършени люде които са изчезнали (extinct)

Re:
Дата:   01-10-09 23:22

В някои от древните писания пък пише, че преди тях е имало други, по-развити цивилизации [smilie3] [cool] Говори се за богове в летящи колесници, за подобие на ядрена война и т.н. [cool] Според някои учени сфинксът например е на 30 000 години поне - това даже и по НГ го казаха. [smilie3] [smilie5]
Конспирацията не може да се обясни с 2-3 изречения. Дори и цяла книга едва ли би могла подробно да я разкрие. [smilie8]

Re:
Дата:   01-10-09 23:27

да, може и по развити да е имало, които са изчезнали също, по една или друга причина..
млада ни е цивилизацията, не виждам как може да е на стотици хиляди години [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   01-10-09 23:29

Череп за мен абсолютно необясним - знам за него от доста време, а и за другите артефакти - само сфери не чувал досега... та мисълта ми е, че тоя череп има странни своиства и е напълно невъзможен като изработка.... А иначе батерии - пфу - ми това е съвсем прост уред, дето не само лесен е за правене, но може и случайно да бъде открит.

Re:
Дата:   01-10-09 23:29

В езотеричната литература пише доста странни на пръв поглед неща за произхода на човека. Не е задължително да им вярва човек, разбира се. [smilie8] За голямо съжаление много писмени паметници са били безвъзвратно унищожени от човеците-варвари, включително и от Ватикана, или са скрити на някое прохладно място. [smilie8]

Re:
Дата:   02-10-09 02:50

Мдам всичко е фалшификация и конспирация заради едната пачка! Някои даже не си играят хич на дребно - цели селища са фалшифицирали барабар с все артефактите само и само да не се вместват в известната ни история... Лепенски Вир примерно или пък Аркаим са едни такива крещящи примери!

Re:
Автор: danbi   
Дата:   02-10-09 09:38

"Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам "

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.