Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За силата на духа...
Автор: mladenov   
Дата:   28-09-09 09:09

Не знам на колко хора и, до колко ще им е интересно това което искам да споделя,но все пак ще го направя! [smile]
Вчера отидох да снимам на състезание по триатлон,тук в Аризона.Беше ми интересно,защото бях снимал същото състезание преди две години и исках да видя дали пак ще видя образи подобни на тези които срещнах предишният път! Имаше много интересни индивиди-млади и стари,хора в средна възраст,както и деца! Но ме впечатлиха тези двама мъже! Гледам ги и си мисля...Колко от нас,ако не дай Боже се озоват в подобно положение,ще имат силата да продължат напред,без да изпаднат в депресия или отчаяние! Няма значение къде живее...в Америка или в България...или където или да е по Света!

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/zhkq9035.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/181/l_1254117063_IMG_0079.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/wnze4887.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/170/a_1254117092_IMG_0178.JPG

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   28-09-09 09:11

[smilie24] има и една американка, която е без ръце и дете е отгледала и всичко прави сама - направо невероятно [smilie24] тук преди време имаше подобна тема и за един български фотограф от Смолян [smilie8]

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   28-09-09 10:07

Това е нещо достойно за уважение. Малко са хората с подобна сила на духа. Като слушам как хора дето са здрави и прави постоянно мрънкат и се оплакват....

[smilie24]

Re:
Автор: pmartinov   
Дата:   28-09-09 10:25

Само можем да се учим от тях...

[smilie24]

Re:
Автор: the_drug   
Дата:   28-09-09 11:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: мара   
Дата:   28-09-09 11:32

мда...за жалост и the_drug е прав. една протеза кат горната е непосилна за повечето български инвалиди...или за всички. и с количктата е така...доходите им са мизерни.
и все пак, познавам хора, които и тук се справят[smilie24] [smilie24] [smilie24]
евала! аз и под снимките съм го казала, де[smilie24]

Re:
Дата:   28-09-09 11:41

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: TheBossBG   
Дата:   28-09-09 18:14

Трябва ли да ги наричаме инвалиди? Инвалид означава невалиден. А тези хора определено не са такива, колкото и държавата да се опитва да го направи. На всичкото отгоре и нищо не прави за да им е по-лесен живота. Някой от вас да е видял автобус с платформа за колички? Има трамваи, но дали киселата ватманка ще слезне за да помага при качването/слизането?(тук вече не опираме до държава, а до възпитание, до желание да помогнеш на другия)Направиха се някави "скосени" бордюри колкото да отбият номера. Погледнете ги на Университета! На 2 -3 метра встрани от "зебрата". Където живея е училището за незрящи. Направиха един тротоар от Ломско до последната спирка на 85 и толкова. А от другата страна? Кал и ями!!! Но кметът викна медиите за да отразят 50те метра бордюрче. Лицемерници!!!

the_drug, имах една съседка, жената по рождение е с ръка, която е малко под лакъта(10-15 см чуканче). И 60 години ходи на ТЕЛК да доказва, че не и е пораснала. Явно докторите я имат за гущер или някакъв друг вид животно с регенеративни свойства [smilie9] Ето това е отношението на държавата. Нарича ги инвалиди(невалидни) и ги кара да доказват, че не са им поранали нови крайници. А в същото време всеки ден гледам какви коли спират на "инвалидните" места пред НХГ. Е, леля Вили със сигурност няма да си купи такава и през следващите 3-4 живота. Ако ще не от закуски, ами и от обяди и вечери да спестява.

Re:
Автор: tantris   
Дата:   28-09-09 18:24

Тази страст към живота, да опознаеш света, излиза , че определяме като дух. И май е това. И какъв по-добър пример от тези хора!

Re:
Автор: next_time   
Дата:   28-09-09 18:28

Няма значение как ги наричаме а как се отнасяме към тях.За съжление както ги наричаме така се и отнасяме.Автоматичното им преименуване на "хора в неравностоино положение" не променя апЦелютно нищо.

Re:
Автор: TheBossBG   
Дата:   28-09-09 21:48

Напротив! Точно това целят с това преименуване. Отново им се натвърдва, че те не са като нас и да си седят в мишите дупки, където ги е натикала нехаещата държава. Неравностойни друг път! Едни от най-светлите умове на човечеството са хора с увреждания. Но понеже на нас ни е по-лесно да освободим ума си от тях и техните проблеми измисляме термини като "инвалиди"(т.е. невалидни), "хора в неравностойно положение". Нужно ли е ежедневно да им напомняме, че заради безхаберието на обществото, част от което сме и ние с вас, болшинството от тези хора не могат дори и от къщи да излязат? Сила на духа? ДА! Тези хора имат повече сила на духа и от онзи американец, който тича с протеза, доставена му от милозливото американско правителство(което, между впрочем, някой лобист е убедил да раздава "безплатни" протези на ветераните).

Re:
Автор: kaiser.soze   
Дата:   28-09-09 22:03

и аз като шефа и като дрогата.

като се установих в ук, също ми направи впеч. колко много такива хора има.а то е защото има условия да са навън.

от няколко години има закон всички общест. сгр. да имат достъп за колички. то не , че преди нямаше, ама сега е законно осигурено.
тротоарите за скосени навссякъде.
за думата инвалид и аз съм [smilie23]

Re:
Дата:   28-09-09 22:18

Re:
Автор: mladenov   
Дата:   28-09-09 22:32

TheBossBG не виждам какво лошо има в думата "инвалид"!!! Вярно че аз не съм такъв,нито пък някой от моето семейство,но смятам че в тази дума няма нищо обидно!Ако човек е решил ,да приеме състоянието в която се намира като обида,наказание или проклятие(има и такива хора,говорил съм с тях),както и да го наречеш,той все ще е засегнат!Тук в САЩ е популярно да се наричат "physically challenged"Преведено буквално означава "физически предизвикани"!!!Това по-добре ли е?

Публикацията е редактирана (28-09-09 23:07)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.