Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сезонен съвет за коткофилите.
Автор: Императорът.   
Дата:   26-09-09 12:58

Всички знаем, че нашите мръкащи приятелчета, за злочестина, предразположени към туморите са... [smilie2] Само че сега е сезонът, в който можем да ги снабдим с най-могъщият природен антитуморен препарат. Може би знаете, че гроздето съдържа активни вещества, предпазващи от подобни образувания, а 80% поне от тези вещества са в семките. Току що стрих събраните семки към моментът и ще се постарая малко по малко да ги пробутвам на моята Мяу-мяу, съветвам ви и вас... а и самите вие не плюйте семките, а сдъвквайте и гълтайте ги, ако не ги събирате за котитата си... добре ще ви дойдат... [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: slivenski   
Дата:   26-09-09 13:00

Някъде бях чел, че котките са алергични към стафиди, т.е. към грозде, т.е. и към семките на гроздето, предполагам... [smilie8] [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: tantris   
Дата:   26-09-09 13:00

А апандисит?

Re:
Дата:   26-09-09 13:03

Най-добре се консултирай с ветеринар, преди да сториш нещо на добичето... [beer] [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: kali222   
Дата:   26-09-09 13:03

По-добре е да се добавя към храната малко масло от гроздови семки, отколкото самите семки да се дават на котетата, защото те не могат да ги дъвчат и ако ги поглъщат - така като са влезли, така си и излизат...

Re:
Автор: nastradin2   
Дата:   26-09-09 13:04

Едва ли ще навредят на котето, щом са стрити.Пък може и наистина да помогнат.[smilie8]

Re:
Дата:   26-09-09 13:06

kali222, че може ли да се намери такова масло някъде?

Re:
Дата:   26-09-09 13:09

10. Резултатите от последни изследвания показват, че стафидите и гроздето могат да предизвикат у животните бъбречна недостатъчност.

http://forum.dog.bg/10-t1975.html

Re:
Дата:   26-09-09 13:12

Предполагам, че в големите вериги супермаркети би трябвало да го има. Аз го използвам за готвене и салати. Освен, че е много полезно е и с много приятен лек плодов аромат, без да е така силен и специфичен като на зехтина.
Ако не се намира в супермаркетите, мисля, че би трябвало да го има в диетичните магазини.

Re:
Дата:   26-09-09 13:17

kali222, Благодаря! Не съм срещал, но може и да не съм го забелязал. Ще опитам все пак - може и да ми хареса[smile]

Re:
Дата:   26-09-09 13:20

Някои от скъпарските храни за котки съдържат масло от гроздови семки като здравословна и полезна добавка за животинките, но всеки може и сам да добавя малки количества към обичайната храна на котето.

Re:
Автор: tan4o   
Дата:   26-09-09 13:24

Има го по магазините,наредено до олиото,зехтина, маслото от тиквени семки и такова от гроздови!
Кастрацията също предпазва от туморни заболявания, знам че много от вас са против, но за котката е по-полезно да е кастрирана!

Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   26-09-09 13:35

Аз коткофоб ърм ...
... зрънце няма да й дам![smilie8]

Re:
Автор: tonyf   
Дата:   26-09-09 13:35

Истинско, студенопресовано масло от гроздови семки има тук-там по аптеките.

Импе, ти по-добре й давай винце да посръбва, винцето съдържа всичко най-полезно, пък и по-безопасно и весело ми се струва. Пържолка, кисната в мавруд...[smilie8]. И мишоци й трябват, мда...

[smilie5]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   26-09-09 13:43

nastradin2, винаги има в Пикадили, както казва tan4o на щанда с растителни мазнини.

Re:
Дата:   26-09-09 13:54

danbi, Явно не съм се заглеждал. А и не знаех, че има такова масло.

Re:
Дата:   26-09-09 13:59

Я - не знаех, че има такова масло... Давал и и миналата година семки - то се знае - стрити. Все мисля по-добре от масло - кой знае от какво го правят всъщност него... давам и основно, защото и давам при нужда Антикоткоразгонин, а той не е полезен.

Re:
Автор: Vinsent   
Дата:   26-09-09 14:02

Тук има 20-30 улични котки, дали си похапват от асмата на съседа? [smile] [smilie25] [smilie18]

Ако не го правят, значи не им е необходимо! [smile]

Re:
Дата:   26-09-09 14:15

Моята котка снощи яде хляб... Сама си поиска, въпреки че имаше храна за котки в паничката... Изяде половин филия... типов... [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Re:
Автор: JesusChristSuperStar   
Дата:   26-09-09 14:19

Абе ник 25 км от Ямбол, къде в стафидите семки бре? И не са алергични ами са им токсични и какаото също, но в по-големи количества, лук тоже, поне при кучетата [smilie7]

Re:
Автор: JesusChristSuperStar   
Дата:   26-09-09 14:21

всъщност какаото най-опасно за хищници [cool] познайте защо?

Re:
Автор: imitev   
Дата:   26-09-09 15:30

На моя сиамец нищо не съм му давал и нямаше тумор до 12тата си годишнина...

Почина от тромб в кръвоносен съд около стомаха...

Имп - откъде ги измисли тази работа с гроздето не те знам...

Котаците са хищници, стомахът им е пригоден да преработва месо, като на всички хищници. Не че не дъвчат трева, ама тя е по-скоро да разкара космите от стомаха им. Моя котак примерно обичаше да яде краставица, но процесът беше голям купон - челюстите и зъбите му не бяха пригодени за това - нито може да отхапе, нито да сдъвче като хората (котките).

Re:
Дата:   26-09-09 17:24

imitev, А пък моя сиамец обожаваше маслини[smile] Почина на 17 год. от старост.Много ми липсва пухкавият пикльо...[smile] [smilie2]

Re:
Дата:   30-09-09 14:06

Алергия - няма - вече и давам счукани семчички от гроздета - Мяу-мяу си ги възприема много добре - издълбавам едни по-едри късчета суха храна и набутвам ги вътре. [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Re:
Дата:   30-09-09 14:14

Мите, дай й направо една чаша мавруд да изпие[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.