Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Прее*а ми се Technics-а! Моля за помощ!
Автор: YVR   
Дата:   25-09-09 16:17

Благодаря предварително!

Имам някакъв ресивър,който в един момент спря да действа! Уж всичко си е ок, като го включа,само дето не ще да свири,ами на место туй ми показва някакви надписи - "OVERLOAD" ; "SWITCH OFF POWER"! Не разбирам! Ако някой знае,ще съм благодарен да ме посъветва!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: IvcheTo   
Дата:   25-09-09 16:30

почни с преглед на възмоните проблеми - последователно
1: - сложи му вентлатор да му духа ( причина - може неговитя да не работи или да не го детектва ,че работи)
2: - махни всички колони от него и го пусни пак - може някоя от колоните да дала на късо / или да си навързал неправилно колоните и да си увеличил или намалил омажа -
3: - намери една малка дупчица на която пише РЕСЕТ - повечето ресйвъри имат такава.
4: - разкачи всичко дето си накачил там - декове , ЦД, компщтър - всичко - разкачи го и прегледай кабелите
- има голяма вероятност компщтъра да му пуска по-високо ниво и да му сработват защити - за да не изгори предусилвателчето му ...

сподели до къде си стигнал :)

Re:
Автор: Todd   
Дата:   25-09-09 16:43

SVI 3205 - към 120лв без работата [smilie19]

[smilie5]

Или в по-лошият случай RSN3305 ....[smilie2]

Re:
Дата:   25-09-09 16:44

Усилвателя си бачкаше! Изклщчих го вечерта и на следващия ден просто не пожела да тръгне! Отворих го, почистих от прах и подобни и пробвах да го пусна пак без да има включени неща в него! Безрезултатно! Случвало ми се е и по рано веднъж, от прегряване, обаче после си свиреше! А сега целия съм го разкачил и пак не ще, въпреки че е напълно студен! Не знам каква може да е причината, даже и захранващия кабел смених и пак не ще!

Re:
Автор: d256h   
Дата:   25-09-09 16:48

Май си го претоварил по ток и защитата не е успяла да сработи достатъчно бързо...

Провери, какво пише по форумите за такъв проблем чрез чичо Гугъл и ако не се ориентираш търси сервиз.. аз знам един, ама ще ти го посоча, ако счетеш за необходимо!

Re:
Дата:   25-09-09 16:51

По принцип кога е преебано стъпалото Техникса пише ERROR 61 .

Но и "OVERLOAD" също е претоварване така че ...

[smilie7]

ред.

забравих - я му разкачи колоните и ги пробвай една по една .Ако пише Овърлоад и без тях - бегай в сервиз.

Публикацията е редактирана (25-09-09 16:53)

Re:
Дата:   25-09-09 16:56

Направо бегам в сервиза! Няма колони, няма нищо по него, само захранващ кабел има и пак същото си показва! :(!

Re:
Дата:   25-09-09 16:58

на горнобански път съм! Каде мога да намеря сервиз в Сф по това време, който да ми свърши работа? Да взема направо да го нося!

Re:
Дата:   25-09-09 17:05

Петък , пет часа , ден на майстора ........

Сложно !!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: nastradin2   
Дата:   25-09-09 18:33

Колегата ми е радио-телевизионен техник, но живее в Перник и сигурно си е тръгнал вече...Ако искаш мога да му звънна да го питам.

Re:
Автор: mitkostoimenov   
Дата:   25-09-09 18:49

Ако си изгорил крайното стъпало, по-добре си вземи някакъв друг усилвател, като гледаш да не е интегрален тоя път. Тоя можеш да го разпродадеш на части. Ето едно место, където се намират хубави неща за малко пари. http://www.ljclub.net/

Re:
Автор: abyser   
Дата:   25-09-09 20:09

Не си писал модела, може би е от значение [smilie8]
Аз имам опит с "OVERLOAD" грешката, дано и при теб да е нещо подобно и безобидно, което можеш и сам да си оправиш.
Моят модел е старичък, SA-AX530, имам го от 5-6 години.
Тази грешка сам си я предизвиках. Струваше ми се леко топъл отзад дори и при ниски мощности, дори и само е да "On", стъпалото си грее и на празен ход и това си е.
Вентилаторът се включваше при яко издуване, за пробите на което се извинявам на съседите [smilie25] . Това ме подразни още като го купих е реших да го предОбря - откачих перката от куплунга на платката и и подадох директно 12V - да върти постоянно, и без това е достатъчно безшумна.
Оказа се, че на рисийвъра това никак не се хареса и като го включих тръгна с надпис "OVERLOAD" [smilie10] Или го изписваше дори и при съвсем леко усилване, не помня вече[smilie8] . Съответно изключваше всички колони, естествено.
Че се принудих да му закача едно 2-ро вентилаторче на мястото на оригиналния, явно си търси някакъв товар и се шашка като няма такъв. Доколкото помня към този "паразитния" пак беше претенциозен - трябваше да му сложа перка със същата или близка консумация, не стана да го залъжа с фанче за охлаждане на чипсет, от най-малките [smilie18]
От тогава работи без проблеми и студено, и перката отзад духа нон-стоп. Онази вътре не я знам какво прави [smilie5]

Та съветът ми е да го отвориш и да видиш дали не се е откачил вентилаторът, дали не е изгорял примерно или нещо такова. Ако можеш да го откачиш и да му пуснеш от външен източник 12V да се убедиш, че е ок.

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   25-09-09 20:14

При нас, тоест на детелината за Дружба в Младост, има ПАН сервиз. Ремонтирали са ми там фотоапарата, преди да ми го откраднат.

Ако не намериш кой да ти помогне, готова съм да посреднича с когото трябва.
[smilie24]
Но пак ще се наложи да дойдеш чак насам, до Дружба.

Re:
Дата:   25-09-09 21:52

Посочи марка и модел!!!

Явно проблемът е сериозен, щом дава грешка и без колони.
Имаш късо в изхода.

Overload имаш най-често при късо съедениние в колоните и ресивърът/усилвателят обикновено изпада в режим стендбай.

Re:
Дата:   25-09-09 22:31

Lalinda, не шашкай положението с тези "!!!" [smilie3] И с тези прибързани изводи от обща култура за късо в изхода. Съвременните рисийвъри са сложно нещо, с много логики и защити и трудно може проблемът да бъде решен само от описанието му дори и от специалист (каквито не сме повечето тук).

Тук http://forums.audioholics.com/forums/archive/index.php/t-280.html е описан подобен проблем като решението е почти това, което съм написал по-горе. Питай патило, дет се вика.
Ай наздраве!
[beer]

Re:
Автор: d256h   
Дата:   25-09-09 23:06

Сервиза на Динакорд, на Искарско шосе 7, поправя Техникс, поне професионалната апаратура. Охраната на бариерата ще те упъти, къде точно се намира!

Re:
Автор: mitkostoimenov   
Дата:   25-09-09 23:34

Преди години на един ресивър Ямаха изгорих(собственоръчно и случайно)единия канал. След замяна на всичко изгоряло и включване към захранването усилвателя не искаше да изкара звук и изключваше. Оставих го да пренощува на стендбай и на другия ден засвири. Вече 6-7 години минаха от тогава. П.С. Дано да се разминеш тънко.[smilie24]

Re:
Дата:   25-09-09 23:40

Аз обаче съм специалист, душко abyser, а за вас не ме е и грижа.
Имам си и диплома.
Не съм графичен дизайнер.
[ezik]

Добре, че ме светнА колко сложни са съвременните "ресийвъри".

Може и студена спойка да е.
[ezik] [ezik] [ezik]

Гледайте си кефа и си пийте бирата.

Re:
Дата:   25-09-09 23:57

Имах предвид специалист не по "лаладжийство" [smilie3] Диплома си имай, не ти пречи.

Re:
Дата:   26-09-09 11:35

Биско, слушкай кака си Лалка, душко!!!...[smilie5]
Тя има диплома за ШТУКАТУР,издадена от Съветския Съюз!!! А ти знайш ли, че штукатурите са най-добрите поправячи на усилватели, а!!! Като ги подпукат с маламашката - направо, като нови ги правят!!![smilie18]

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   26-09-09 11:43

бе тая Лалка много странна личност?? Оня ден разправя че когато учила нямало друго освен лампи и затова била абсолютно компетентна и пълен експерт по тях, са изведнъж има диплома и ще оправя усилватели[smilie10] Някои каза ли й че не са лампови. Или тя още не е разбрала че има други.

Re:
Дата:   26-09-09 11:47

КАКА ЛАЛКА - ПРЕЗИДЕНТ!!![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: danvan16   
Дата:   26-09-09 11:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: burningice   
Дата:   26-09-09 12:00

Имах подобен проблем с краен транзисторен усилвател на Philips. Изключваше защитата при работа и без товар. Оказа се, че крайната комплементарна двойка малко е изгоряла.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.