Автор: abyser
Дата: 25-09-09 20:09
Не си писал модела, може би е от значение
Аз имам опит с "OVERLOAD" грешката, дано и при теб да е нещо подобно и безобидно, което можеш и сам да си оправиш.
Моят модел е старичък, SA-AX530, имам го от 5-6 години.
Тази грешка сам си я предизвиках. Струваше ми се леко топъл отзад дори и при ниски мощности, дори и само е да "On", стъпалото си грее и на празен ход и това си е.
Вентилаторът се включваше при яко издуване, за пробите на което се извинявам на съседите . Това ме подразни още като го купих е реших да го предОбря - откачих перката от куплунга на платката и и подадох директно 12V - да върти постоянно, и без това е достатъчно безшумна.
Оказа се, че на рисийвъра това никак не се хареса и като го включих тръгна с надпис "OVERLOAD" Или го изписваше дори и при съвсем леко усилване, не помня вече . Съответно изключваше всички колони, естествено.
Че се принудих да му закача едно 2-ро вентилаторче на мястото на оригиналния, явно си търси някакъв товар и се шашка като няма такъв. Доколкото помня към този "паразитния" пак беше претенциозен - трябваше да му сложа перка със същата или близка консумация, не стана да го залъжа с фанче за охлаждане на чипсет, от най-малките
От тогава работи без проблеми и студено, и перката отзад духа нон-стоп. Онази вътре не я знам какво прави
Та съветът ми е да го отвориш и да видиш дали не се е откачил вентилаторът, дали не е изгорял примерно или нещо такова. Ако можеш да го откачиш и да му пуснеш от външен източник 12V да се убедиш, че е ок.
|
|