Автор: abyser
Дата: 16-09-09 22:32
Здравейте,
Обмисляйки закупуването на едно обективче, което финансово до месец няма да ми е проблем, изведнъж ме споходи великата идея, че няма да е лошо този период да се смали до 1-2 дни, т.е. преди задаващите се почивни дни.
С други думи - ако стане утре примерно - ще мога да го ползвам през почивните дни, а ако го купя след седмица-две - ще стои в чантата неопределено дълго време преди да имам повод да го ползвам (щото няма почивни дни и ходене насам-натам).
Че ме споходи гениалната идея да го купя на изплащане за 12 мес. Не че не мога да го платя в cache на момента, но не искам, горницата от изплащането (~100-тина лева) не я мисля засега и съм склонен да я пренебрегна.
Проблема ми е, че в момента изплащам друг подобен, Jet Credit май беше, остават ми още 3 от 12 вноски, като мес. вноска е 3 пъти по-висока от тази, която трябва да плащам по новата евентуално. Досега съм бил коректен, без да съм закъснявал или нещо подобно.
Направил съм си сметка, че където 120 още 3 месеца, там и 160 за тези още 3 месеца, след това по 40 - 9 мес., няма да ме съборят
Въпросът ми е дали някой от даващите на изплащане фирми (TBI, Jet Credit, Gumiz ( )...) ще се навият да ми ги отпуснат тия пари да си взема обективчето утре? Да знам дали да се разкарвам утре до някой магазин, дали да казвам, че в момента изплащам друг подобен кредит като ме разпитват...
Не съм мошеник и няма да има проблеми да си ги платя тези пари, които ще ми отпуснат да купя обектива. Много ми се иска да го купя утре, за да го ползвам през предстоящите празници, е това е.
Дайте акъл, плс.
Благодаря!
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|