Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за покупки на изплащане
Автор: abyser   
Дата:   16-09-09 22:32

Здравейте,
Обмисляйки закупуването на едно обективче, което финансово до месец няма да ми е проблем, изведнъж ме споходи великата идея, че няма да е лошо този период да се смали до 1-2 дни, т.е. преди задаващите се почивни дни.
С други думи - ако стане утре примерно - ще мога да го ползвам през почивните дни, а ако го купя след седмица-две - ще стои в чантата неопределено дълго време преди да имам повод да го ползвам (щото няма почивни дни и ходене насам-натам).

Че ме споходи гениалната идея да го купя на изплащане за 12 мес. Не че не мога да го платя в cache на момента, но не искам, горницата от изплащането (~100-тина лева) не я мисля засега [smilie25] и съм склонен да я пренебрегна.

Проблема ми е, че в момента изплащам друг подобен, Jet Credit май беше, остават ми още 3 от 12 вноски, като мес. вноска е 3 пъти по-висока от тази, която трябва да плащам по новата евентуално. Досега съм бил коректен, без да съм закъснявал или нещо подобно.
Направил съм си сметка, че където 120 още 3 месеца, там и 160 за тези още 3 месеца, след това по 40 - 9 мес., няма да ме съборят [smilie5]

Въпросът ми е дали някой от даващите на изплащане фирми (TBI, Jet Credit, Gumiz ([smilie8])...) ще се навият да ми ги отпуснат тия пари да си взема обективчето утре? Да знам дали да се разкарвам утре до някой магазин, дали да казвам, че в момента изплащам друг подобен кредит като ме разпитват...

Не съм мошеник и няма да има проблеми да си ги платя тези пари, които ще ми отпуснат да купя обектива. Много ми се иска да го купя утре, за да го ползвам през предстоящите празници, е това е.
Дайте акъл, плс.
Благодаря!
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: asahi   
Дата:   16-09-09 22:38

Заеби ги мошениците. Уговори си разсрочване директно с магазина. Примерно 50% + 5х10% - общо 6 месеца. И без това им залежава стоката.

Re:
Дата:   16-09-09 22:39

Вариант 2 - вземи го под наем. Едва ли ти трябва толкова често.

Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   16-09-09 22:41

Асахи - как става това разсрочване директно с магазина? Устно или писмено споразумение?

Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   16-09-09 22:44

Вземи си хубава кредитна карта от хубава банка.... Плащаш лихва от 12-15%, вместо 30 на тия педевреци от ТБИ и ЖЕТ.

Плюс това можеш да си плащаш по каквато схема искаш, само да си покриваш минималната вноска за месеца.

Публикацията е редактирана (16-09-09 22:45)

Re:
Дата:   16-09-09 22:47

С магазина както се разбереш. Може и да не стане, разбира се.

Re:
Дата:   16-09-09 22:48

asahi, аз 50% ги имам и на момента (т.е. и 100-те ги имам, но 50% мога да ги дам без да се замисля, no problem), ама не съм чувал за такъв вариант [smilie8] - 50% сега, другите (било то и 60-80%) на части, не са ли тези кредити за подобни решения?
Под наем не искам, щото съм решил да си го купя така или иначе - не е скъп/върхов модел и не го искам за нещо конкретно през тези дни, а принципно да го ползвам. Предстоящите почивни дни ми дават възможност евентуално да го ползвам и като нещо различно от тежест в чантата [smilie5] .
[beer]

sirkhann, въпросът не е до парите и процентите, а дали ще стане утре с някой кредитен ... хм, "мошеник" ... да се уреди работата. Въпрос за време, майната му колко % съм се набутал, няма време за кредитни карти и прочие далавери. Горницата съм я прежалил, след 2-3 седмици може и накуп да погася заема, np за това.

По-конкретно - проверките за този тип кредит (по време на одобрението, което принципно е кратко като време) дали те "хващат", че си още в задължение към друг подобен кредит? [smilie10]

Публикацията е редактирана (16-09-09 23:01)

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   17-09-09 10:05

Не мисля, че ще е проблем да ти одобрят тази покупка от Джет кредит. Ако сумите са такива, каквото казваш и имаш хубав доход. Сега нямаш време, но друг път, ако планираш да купуваш нещо на изплащане, провери и чрез потребителски заем от банка.

Re:
Автор: E-3   
Дата:   17-09-09 10:50

От павилиона обективче през Gumiz точно за 5 минути. Имат и промоция в момента. [smilie24]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   17-09-09 10:58

Ако не ти се занимава с ходене в банкови офиси, EuroLine ти одобряват издаването на карта доста бързо. В много от магазините дето продават техника.

Безкрайно по-удобно е от всякакви кредитни къщи, а е и по-изгодно. Може да пазариш каквото и когато искаш и да плащаш колкото и когато искаш.

Това, разбира се не само за EuroLine а за всяка кредитна карта. Не знам дали има други дето издават толкова бързо.

Не е проблем, че си в задължение към друг, но ти трябва да си правиш сметката да имаш пари! Май напоследък масовата минимална вноска е 5% от задълженията на месец.

Re:
Автор: neuromancer   
Дата:   17-09-09 18:53

кредитна карта бе. Няма да се научим ние българите. Купуваш сега, а парите ги плащаш след 1 месец - 40 дена без лихви, ако не можеш да платиш на куп, вече има лихви.

Re:
Дата:   17-09-09 20:28

Операцията премина успешно, благодаря на всички за съветите!
[beer]

Публикацията е редактирана (17-09-09 20:29)

Re:
Автор: solar_sea   
Дата:   17-09-09 20:34

abyser - какво решение взе ?

Re:
Дата:   17-09-09 20:38

solar_sea написа:

> abyser - какво решение взе ?

AF-S 35/1.8 [shtrak]
[smilie5]
Одобриха ме за Jet Credit при оставащи още 3 вноски по старо задължение. Много бързо и точно. Не съм недоволен.

Публикацията е редактирана (17-09-09 20:41)

Re:
Автор: imitev   
Дата:   17-09-09 21:57

После се чудим що всичко е сеч в бг.

Тия от джет кредит имат супер приятна брадва... Както и другите де...

Re:
Дата:   17-09-09 22:28

imitev, не знам за каква сеч става дума. При 12 вноски - 2 от вноските са за тях. И те доволни, и аз доволен - получавам парите на куп, за нула време и когато ми трябват.
При изплащането - сумата като цяло не я усещам. Нито съм малък, нито малоумен - мога да си направя сметката дали е ОК за мен и да реша, никой не ме кара на сила.

Питането в темата беше не дали това е ОК, а дали ще ми дадат 2-ри кредит преди да съм платил първия. Ми дадоха, сега се кефя. [smilie5]

Ако става въпрос за сеч, разни топлофикации, банки (дето могат да си променят процента когато им кефне), НЕК-ове/МЕК-ове и т.н. правят много по-голям сеч, без да те питат искаш или не искаш.
Преди няма и месец дадох за бог да прости 300 марки на топлофикация за "мощност" май беше. Щото тръбите към радиаторите са отрязани (до стената) от тях, последен етаж (т.е. не минават други тръби) и давам по мин. 250-280 лв. през зимните месеци за ел. енергия, щото се топля на ток.

Е за тези 300 лв много повече ме е яд, отколкото за 80-те, дето ще дам на Jet Credit.

Мисля, че темата е приключила [smilie25]

Re:
Автор: autosvet   
Дата:   18-09-09 00:49

Ако ще върнеш парите сравнително бързо по-добре работи с кредитна карта.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.