Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой да е пътувал до Таджикистан?
Автор: Ния   
Дата:   09-09-09 14:02

Искам да отида частно за 2-3 дни до Душанбе, луда работа...ама така... Някой ако е минал през този ад, виза, пътуване, моля да сподели:)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: El_Fuego   
Дата:   09-09-09 14:11

Шефката ми пътува често в тази посока.
Самолетът е през Истанбул с прекачване, май е на Турските авиолинии. Виза мисля че може и на самата граница да си извадиш, но за това не съм съвсем сигурен.

Re:
Автор: djogata   
Дата:   09-09-09 14:18

За Таджикистан не мога да ти помогна, но преди известно време пътувах до Казахстан, там виза можеше и на самата граница да се извади - но аз имах покана от фирма-домакин, така че визата стана за 5 минути.

Също така, явно заради "доброто старо време", в Казахстан за българи беше по-смекчен режима на ползването на "миграционната карта" - една глупост, която страните от бившия СССР са измислили, за да тормозят гостите си.
На повечето чужденци слагаха един печат, а вторият печат трябваше да се сложи от някой полицейски участък там, където си се регистрирал. На мене като българин ми сложиха и двата печата още на границата.

Re:
Автор: vladimir666   
Дата:   09-09-09 14:23

охх, какви планинки има там

Re:
Автор: Ния   
Дата:   09-09-09 14:46

Благодаря ти El_Fuego! Ще пиша на лс.
djogata: Благодаря за инфото! Явно тази "миграционната карта" създава проблеми, че изчетох доста в нета за пътувания до там и често споменават някакъв документ, заради който аха да ги позатворят за малко и да нарушат безпроблемните ни дипломатически отношение;) но още не мога да се свържа точно да кажат за какво иде реч...
vladimir666: Има!:) ама ако и нещо като пътища имаха...

Re:
Дата:   09-09-09 14:47

Владимир666, даже не бих ги нарекъл "планинки", а грамадилища [smilie5]

Почти цялата територия на страната е заета от Памир, а също така има дялове от Тян-Шан и Хинду Куш [smilie5]

Re:
Дата:   09-09-09 14:58

Ния, предполагам, че точно "миграционната карта" е въпросният документ [smilie5]

Като съм ходил в Русия и в Казахстан, съм попълвал такова нещо. До Русия пътувах с руска авиокомпания, и те направо ни дадоха миграционни карти да си ги попълним в самолета. В Казахстан го попълних на летището.

В Русия малко преди да си тръгнем (на летището, чакайки обратния полет) дойдоха милиционерите и поискаха миграционни карти. Така че, ако нямахме, сигурно щяхме да си имаме проблеми. Абе, бюрокрации.

Затова гледай да си имаш такава карта, и да е попълнена правилно.

Най-идиотското е, че вместо да отменят тези истории в бившия СССР, напротив, въведоха ги и в "демократичните" държави - вече подобно нещо се иска за всички, посещаващи САЩ, а отскоро и Великобритания изисква същата миграционна карта за всички, идващи от страни не-членки на ЕС [smilie8]

А за "пътищата" в планините - там имат нещо, което го наричат "Памирската магистрала" - май с джипка си се минава що-годе [smilie5]

Re:
Автор: vladimir666   
Дата:   09-09-09 14:59

Има, има пътища тук там![smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/ksiq6188.JPG
http://lh4.ggpht.com/_8dNrIf16vsw/SKa3rRHsASI/AAAAAAAABbQ/Zvnxyr_HTyI/DMC_0196.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/rpif1659.JPG
http://midasiaexpedition.files.wordpress.com/2009/06/leninpeak2.jpg

djogata , май има и някое друго биленце от Каракорум!

[beer]

Re:
Автор: itilien   
Дата:   09-09-09 15:07

djogata, май като си посещавал фирмено и си останал с впечатлението, че всичко е лесно. Доколкото аз пък съм чел, визите за тия държави , завършващи на стан - Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и т.н, барабар с Русия, са едни от най-трудните визи. Бюрокрацията е потресаваща, трябват ти резервации за полети, покани от някого или от туристически агенции, понякога и специфично оформени покани, и т.н., а сроковете на пребиваване обикновено са обратнопропорционални на трудността - демек кратки. Доколкото знам за казахстан е 15 дни.

Публикацията е редактирана (09-09-09 15:09)

Re:
Дата:   09-09-09 15:34

Итилиен, да, посещавал съм фирмено, така че винаги е имало човек - домакин от другата държава (Русия, Казахстан), който да е наясно с местната бюрокрация и да уреди документите.
Така че и в двата случая при кандидатстването за виза имах специфична покана + резервация за нощувки и дадоха визи без проблем.
В Казахстан това даже стана в 5 сутринта на летището (полетите от Европа до Средна Азия по принцип тръгват следобяд, което при 6-7 часа време за полет + часовата разлика означава, че пристигаш там рано сутринта, ужасно недоспал).

Мисля си, че изискванията за частно посещение бяха да имаш някаква уговорка с туристическа агенция + резервация за нощувки

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   09-09-09 15:46

Попълвала съм миграционна карта и на границата между Чехия и Словакия.

Трябваше даже да отбележа в нея колко дни ще престоя в Чехия, а на връщане ми искаха да я покажа обратно. Бе даже със снимка. Бях останала един ден повече от обещаното на влизане.
[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Да, в много от азиатските страни има визи за гражданите на "демократични държави".
Визите са особено забележителни и лъскави.
[smilie3]

Re:
Дата:   09-09-09 16:04

Лалинда, да не би да си попълвала тази миграционна карта преди 9 Септември 1944[smilie18] [smilie18]

Щото не съм забелязал в Чехия и Словакия да ми искат миграционни карти [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.