Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 В САЩ забраняват Марк Твен ?
Автор: morello   
Дата:   25-08-09 17:45

Подозренията ми, че агресивните тъпанари все повече управляват света, са на път да се оправдаят. Един от най-хуманните писатели, осъждащ директно и индиректно расизма е под прицела на разни организации, заради факта, че е използвал думата "негър" в романите си. Нищо, че по негово време друга дума за тези хора не е имало... Тъпаците не вникват в съдържанието, а се хващат за думата.
http://www.haskovo.net/?MODULE=2&catid=14&newsid=34605

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ivodam   
Дата:   25-08-09 17:48

На това аз му казвам лицемерен пуританизъм, и тъдява се среща, не само оттатъка... [smilie2]

Re:
Автор: Vinsent   
Дата:   25-08-09 17:54

Т'ва е ногу успукуяващу - не само българските управници-философи са кретени! [smilie5]

Re:
Автор: tnt   
Дата:   25-08-09 17:54

не е истина! [smilie23]

Джо Милър - активист на афроамериканската общност в Ханибал с гордост заявява, че никога не е чел книгите на Твен. За сметка на това е за пълната забрана на неговите произведения. "Не съм чел Твен, но го осъждам."

Re:
Автор: valdo   
Дата:   25-08-09 17:57

Ся ше се намеси и църквата да го осъди [smilie8]

Re:
Автор: ivodam   
Дата:   25-08-09 17:59

След Марк Твен се гответе и за Джек Лондон...[smilie2] [smilie23] [smilie23]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   25-08-09 18:01

Мчи те всичките американски автори от 80 набор надолу са за банване в такъв случай.

Re:
Автор: RustyGun   
Дата:   25-08-09 18:02

Афроамериканец?! [smilie18] [smilie18] [smilie18] Нов най-кратък виц!

Re:
Автор: ALBIREO   
Дата:   25-08-09 18:04

Е т'ва е развита демокрация. [smilie3]

Re:
Автор: Todd   
Дата:   25-08-09 18:07

Ами да им дадем малко и мангали - та да си видят рахатлъка !!!

Глей как ша забранят "На всеки километър " заради циганската мечка ...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: BOriSoFF   
Дата:   25-08-09 18:10

Джек Лондон си го отнася отма, за това, че в сюжетите си изполва невинни животнки, които доста подло забърква в опасни ситуации. Често, нищо неподозиращите гадини дори са на косъм от смъртта! Как още не се е самосезирала никоя организация за защита на вивотинските права!

Re:
Дата:   25-08-09 18:11

Не е обикновен пуританизъм а безмозъчен пуританизъм. И е важно отношението, което се влага в думата. Едно е да викаш злобно на някого "мръсен нигър" , съвсем друго е да използваш думата "негър" вез да влагаш лоши чувства в нея. Всеки, който е чел романите на Марк Твен знае, че той изпитва добри чувства към негрите и осъжда расизма. Точно заради това в началото книгите му са забранявани в расистка Америка.

Re:
Дата:   25-08-09 18:12

Todd [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   25-08-09 18:24

"Хората, които населяват земята, принадлежат към един общ вид - Homo sapiens, който е разделен по някои общи признаци на по-малки единици, наречени раси. Човешката раса е голяма група от хора със сходни морфологични и физиологични особености, имащи общ произход, строго определена изходна територия и т.н.."

Баси, какво стана с расите - европеидни, монголоидни, негро-австралоидната???????[smilie11]

Това е някакъв невероятен кретенизъм с цел уеднаквяване на хората, вкарването им в общи коловози за по-лесно манипулиране! [smilie23]

Re:
Автор: b-w_devil   
Дата:   25-08-09 18:35

Споко, братя!
Тепърва ще гледаме чудесата на Чичо Сам!
Тепърва ще изпитаме върху собствените си гърбове СБЪДВАНЕТО на знаменития роман на Рей БРЕДБЪРИ "451 ПО ФАРЕНХАЙТ"...
Тепърва ще има клади на книги както е било в Третия райх, тепърва ще ги вадят и горят пред Публичните библиотеки, както е във "Фаренхайт"...

Вероятно тепърва ще има и бродещи Свободни Хора-Книги, кавито са описани във Финала на тази велика книга...
... А може би ще посегнат и на нея...
[smilie23]
[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/onkp2184.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/egba2231.JPG

http://www.newswe.com/imgs/37evr_knigi_v_ogon.jpg

Публикацията е редактирана (25-08-09 18:40)

Re:
Автор: gbdesign   
Дата:   25-08-09 18:36

Стига простотии. haskovo.net нито може да се смята за надежден източник на информация, нито пък е цитирал някакъв такъв. В САЩ има много повече свобода от където и да било.

Re:
Автор: emovla   
Дата:   25-08-09 18:37

Аз не бих вярвал толкова на сайт, започващ с haskovo [smilie18]

Re:
Автор: emovla   
Дата:   25-08-09 18:38

хаха изпревари ме :)

Re:
Дата:   25-08-09 19:11

Информацията я има на много места, не само в Хасково.нет, но и в Стандарт и другаде.

Re:
Автор: jekopj   
Дата:   25-08-09 19:51

...Ами,в такъв случай от дружеството за защита на животните ще забранят завинаги книгите на Джо Хънтър-един от най-прославените ловци на диви животни в Африка...по-скоро ми се струва партенка, тази /уж/ новина...[smilie25]

Re:
Автор: likeduh   
Дата:   25-08-09 19:57

w щатрите имало повече свободи откъдето и да е....мммммм...
бих казал най-полицейската държава...

един приятел има лафа:
"Махни им табелите в кенефите и цяла америка ще оди осрана..."

Re:
Автор: dobriquet   
Дата:   25-08-09 20:49

Сега и с книги на М.Твен ли да се запасяваме?
Луд свят...няма ли да ни удря комета, метеор или там каквото дойде, току виж после се пръкнало нещо по-интелигентно от човека.

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   25-08-09 20:51

Мда, България сигурно е осрана, защото няма табели по кенефите?

Re:
Автор: Kanonir   
Дата:   25-08-09 20:51

Скоро си мислех да нарека една разплута чернилка дет ми късаше нервите "нигритела нигра", па после кат вземе да ме съди да се окаже че съм и направил комплимент (ботаниците да кажат защо[smilie5] ) ама викам си няма да запомни точно какво съм и казал и ще нагазя и с двата крака в кИреча, затуй си я псуйнах усмихнато на български вместо да си правя "изискани" експерименти [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: 2nYo   
Дата:   25-08-09 20:57

Ха ! Т'ва като нащо цигани (Роми)[ezik]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.