Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Страдате ли от следотпускарска депресия?
Автор: Amigo   
Дата:   23-08-09 16:00

Това било нормално, както се оказва. [smilie8] [smilie5] [smilie8]

Всеки втори българин в депресия след отпуск
23 август 2009 / News.dir.bg

Първи ден след отпуска – нездрав сън, постоянно чувство, че ще се случи нещо лошо и огромна вътрешна съпротива да се продължат обичайните дейности.
Това са симптомите на следотпускарската депресия, която в последните години става все по-често срещана сред активно работещите, които не успяват да редуват равномерно натоварване с почивка.
“Няма точна статистика, но аз изхождам от моите наблюдения - около 90 процента от активното население у нас е изпадало в депресивни състояния. Би могло да се каже, че всеки втори би могъл да се върне от отпуската с депресия. На натоварените с много задачи в ежедневието им трябва седмица, десетина дни да се настроят на отпускарска вълна – докато са почивка отново ги търсят от работа и на практика се получава така, че това не е почивка. Когато чакат големия цикъл хората имат големи очаквания и когато има разминаване – човек не си е изпълнил плана – се връща стресиран“, обеснява психиатърът д-р Веселин Герев пред Ekipnews.bg.
Според изследване на шведския институт “Каролинска” психиката на човек в активна възраст се нуждае от поне четири седмици годишна почивка. Резултатите показват още, че ползвалите отпуск само две седмици за 12 месеца правят повече грешки и полагат усилия за справянето със задължения, които преди почивката са вършели с лекота. “Аз съветвам моите пациенти да използват най-вече единствения останал безплатен антидепресант – слънцето. Серотонин съдържат и бананите и шоколадите. Варианти за почивка има и в града, след работа – разходка в парка, например. Психиката е така настроена, че трябва да се редуват на всеки 2 часа 5 – 10 минути за почивка и на 5 дни работа – 2 почивни“, допълва специалистът.
При хората със стабилна психика стресът след отпуска отшумява до 4-5 дни за разлика от тези с хронична липса на почивка и особено по-възрастните. При тях адаптацията е по-трудна, а нервността може да се превърне в агресия. Според медиците по-малко застрашени от следотпускарска депресия са почивалите активно – на екскурзии на планина или в чужбина, отколкото прекаралите отпуската в леглото или на отрупаната с кулинарни изкушения маса.
[smilie8] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: danbi   
Дата:   23-08-09 16:08

Не.

Re:
Автор: zahar4e   
Дата:   23-08-09 16:09

Тц.

Re:
Дата:   23-08-09 16:09

Я дай рецептата бе, danbi [smilie5] [smilie5] що пък не?! [smilie11] [smilie8] аз стигнах до извода, че трябва да увелича отпуската си с още няколко седмици, за да намаля депресионния период [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: endlessdark   
Дата:   23-08-09 16:11

Ц АМИГО,НЕ СТРАДАМ....от месец си нямам бач[smile] :))))))
Но си мисля ,че беше лоша идеята да напусна бач да си взема палатка спален чувал и да се забия из дивотията-:)
Нагелганоло ме е след ваканционно преосмисляне на постъпките ми[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smile] [smile] [smile] [smile]

Re:
Автор: marchello   
Дата:   23-08-09 16:12

аз от вчера съм в отпуска. [smilie25]

ще кажа след истерията покрай мадона [smilie25] и нейните луди фенуви [smilie25]

врът, врът [smilie25] [smilie25]

Re:
Дата:   23-08-09 16:15

Ми щото.. аз никога нямам отпуска! Затуй, научил съм се всеки ден да е отпуска [smilie5]

Re:
Дата:   23-08-09 16:17

[smilie8] [smilie8] терапията на следотпускарската депресия е само една - още отпуска [smilie3] [smilie5] [smilie5] или нови готини колежки в работата [smilie5] [smilie5] ама това е казуистика [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: Vinsent   
Дата:   23-08-09 16:18

Аз съм в депресия преди отпуск! [ezik] [ezik] [ezik]

Публикацията е редактирана (23-08-09 16:21)

Re:
Дата:   23-08-09 16:19

виж сега, готини колежки в работата е кофти идея. щото винаги са повече от една.
пък когато жените имат да делят мъж... мислят за всичко ама не и за работа!

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   23-08-09 16:25

[smilie8] [smilie8] не знам за вас, ама аз след 5 седмици ваканция изобщо нямах чувството, че съм почивал [smilie2] [smilie2] [smilie8]
Винсенте, видя ли си Лс-тата бе [smilie6] [smilie6]

Re:
Автор: Vinsent   
Дата:   23-08-09 16:27

Да бре, Мигу, тази година само 2 месеца отпуска до сега - много съм депресиран, за нищо не ми се мисли! [smilie5]

Re:
Автор: мара   
Дата:   23-08-09 17:38

оф, и аз така...[smilie5] (с двата месеца отпуска)

Re:
Автор: tnt   
Дата:   23-08-09 18:27

от предотпускарска страдам аз [smilie2]

Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   23-08-09 18:29

вече 11 месеца....

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   23-08-09 21:32

Не мога да се оплача - зимната си отпуска прекарах в Лисабон, пролетната - в Дрома край Монтелимар, лятната - в Страната на баските и Турен...

Вечерите прекарвам в събиране на боклук край езерото, в продължение на час и половина-два, както се случи, а през уикендите пък сме на въздух в Тетевенския балкан - депресирани май са авторите на теми като "Лелко Лалка...".

И серотонин не ми липсва, нито пък сладолед и шоколад.
[ezik]

От хубави колежки пък хептен, ама хептен нямам нужда.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: vladimir666   
Дата:   23-08-09 21:36

Нямам депресия, защото нямах отпуска. Ще я ползвам, за да си начертая дипломната работа за края на септември. Ако успея, ако не успея ще ходя на планина![smilie7]

Re:
Дата:   23-08-09 21:39

[smilie8]

е, това не е ли гавра в първият ден от отпуската ми!? порязах се грандиозно и ме шиха[smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Re:
Дата:   23-08-09 21:40

[smilie10] [smilie10] въх, марчело, как бе [smilie11] [smilie8]

Re:
Дата:   23-08-09 21:41

кат рязах диня [smilie8] пък ножът вчера наточих ....

амигос, кажи къде да ми сменят превръзката като съм в софия [smilie8]

Re:
Дата:   23-08-09 21:45

ми във всяка частна клиника ще ти я сменят [smilie8] [smilie8] а предполагам че и в Пирогов [smilie8] ааа, заради една диня да изгубим президенте [smilie10] [smilie2] [smilie8] болки имаш ли? [smilie8]

Re:
Дата:   23-08-09 21:47

не, съвсем слабо боли [smilie8]

Re:
Дата:   23-08-09 21:48

ми мога да ти кажа да си вземеш тва-онва за по-бързо възстановяване на ЛС, ку искаш де [smilie8] [smilie8] щото аз смятам да съм в Бургас, ама няма да е преди вторник [smile]

Публикацията е редактирана (23-08-09 21:49)

Re:
Дата:   23-08-09 21:51

мерси, амигос. [thankyou] [thankyou] [thankyou]

утре ще ходя при моя дофтуру, че ми е малко стегната превръзката, него ще питам. [thankyou]

Ама кату съм в софия, ако припадам на стадиона щи звънна [smilie5]

Re:
Дата:   23-08-09 21:51

аз заминавам първо за варна, няма да се засечем. [smilie2]

предай поздрави на пачангата

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.