Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Дайте идеи
Автор: Brida   
Дата:   04-08-09 10:39

Налице е следната ситуация - има няколко семейства от входа ни, които хвърлят безпардонно боклуци през балконите си. Не чистят. Не регистрират и забележките.
С половинката изчистихме на два пъти кочината, в която се беше превърнала задната част на блока.
Няколко дни по-късно първите нови шишета/памперси/превръзки/найлонови опаковки бяха налице.
Какъв законен/незаконен начин има да въздействаш на съседите си, за да не превръщат междублоковото ви пространство в най-мръсното в квартала (вярвайта ми, истина е).

Благодаря [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Дайте идеи
Автор: tnt   
Дата:   04-08-09 10:40

жалба в общината?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   04-08-09 10:41

Аз се сещам само за незаконни начини.

Ако знаеш кои са убавците дето фърлят събери им мръсотията и я изсипи пред входната врата. Ама качествено я изсипи.

Аз съм го правил това.

[smilie5]

Дата:   04-08-09 10:44

тнт, и аз за това си мислех... ама трябва да се поразровя из законите и правилата, че да знам на основание "кой член" се оплаквам...
Все пак, чувала съм, че и така може...
Ще взема да пробвам маа му [smilie8]

Автор: мара   
Дата:   04-08-09 10:45

нач...зимаш един дебел голям вестник. сереш едно дебело голямо лайно и загръщаш у вестника. така че отгоре да се получи засъкан, стърчащ фитил от вестник. курдисваш им го пред вратата, палиш вестника и звъниш. после бягаш,(ма все е хубаво да можеш и дас гледаш, де[smilie5] ) . някой излиза и в паниката си кат види горящото нещо, почва да го тъпче с крака... тва е. просто и ефикасно.

Дата:   04-08-09 10:46

Иво, много пъти се изкушавах да го направя, ама въпросните комшии са от отмъстителните... [smilie23] не знам каква беля бих си навлякла [smilie8]

Автор: Lalinda   
Дата:   04-08-09 10:47

Трябва да чистите всеки ден, мила!

С чистене на два пъти няма да стане, повярвай ми!

Аз така правя от няколко години насам и вече никой/никоя НЕ СМЕЕ да цапа.

Нужно да се изгради известен авторитет, но става само с постоянство.

Останаха единствено боклуците, довявани от вятъра от контейнерите по-нататък (понеже сме първи вход на пътя им), или от клошарите и пияниците, които се събират по пейките отсреща, но дамски превръзки, презервативи и консервни кутии отдавна няма.

Впрочем, напролет на събранието на входа помолих В ПРАВ ТЕКСТ съвходниците ни да не изхвърлят дамски превръзки и в кошчето във входа. Една от възрастните жени веднага възкликна: "Виктория*!" (*името е променено, но е това на внучката й) и оттогава дамски превръзки няма и в кошчето.

Поучителни надписи не помагат.

Но с труд всичко се постига.

Освен това, като чистите, не мислете за простотията и проклетията, просто си вършете работата. Може и без ръкавици, няма да хванете чума, от постоянното събиране се придобива имунитет.

Просто се мийте след това, може да използвате и вездесъщите мокри кърпи - продават се по левче до лев и петдесет парчето. Носете от тях в джоба си, ако пожелаете да съберете и боклука на спирката или по пътя от дома до нея или от нея до работата ви. Аз така правя.
[smilie24]

Мара, гениална си [smilie18]
(бтв, и лайна в листи от малка тетрадка събирахме) [smilie23]

Автор: Gruyu   

Сменяй комшиите, е струва пари, но си заслужава.

Дата:   04-08-09 10:50

Лалинда, от скоро сме в този вход и затова само 2 пъти сме го правили.
Иначе, харесва ми идеята за постоянството и... смятам да опитам. Мисля, че няма да ми писне бързо [smile]

Дата:   04-08-09 10:51

ся, без майтап-пусни една предварителна жалба в районното, че те заплашват и тормозят, задето си им направила забележка. поименно и персонално. и не се притеснявай, че ще излъжеш...така може да се задейства неква схема, инак-едва ли.

Автор: Lalinda   

Вижте сега, гледам тук, че никога не сте опитвали да постигнете нещо с добро.

Стига с тия лайна, лайна има навсякъде, освен какво, сами ли ще ги... произведете.

Не става и с искане на съдействие от общината.

Писах ви тук как от пет месеца се опитвам да получа съдействие от община Младост да постави кошчета на спирка 0553, и не става и не става.

Примирете се, че се иска постоянство, а не оплакване. Няма да стане веднага, просто се залавяйте да чистите.

Автор: НАСОО   

покани ги на гости и се напийте два три пъти..после ще им бъде съвестно и нема да хвърлят. Квото и друго направиш ще намерят как да ти го върнат. С комшии не трябва да се кара човек

Дата:   04-08-09 10:52

аз съм фен на законните начини.
Не ми е известно да трябва да се позоваваш на член в жалба до общината.
Принципно, като се подаде жалба до общината, те я завеждат и са длъжни да отговорят нещо. Какъв ще е отговорът е съвсем друг въпрос.
Имам един луд съсед на първия етаж /луд=освидетелстван, шизофрения/. Та той по едно време се забавляваше да подава жалби срещу всички останали в кооперацията, срещу всички, поединично, по няколко пъти и тн...
Хората от общината идваха след всяка жалба и ни отправяха предупреждения за всяко нещо, от което той се беше оплакал. На мен например ми казаха да не изтърсвам трохи от балкона си,... [smilie5] и че щяли да проверят и да предприемат мерки срещу мен и тн.
добре е да си провериш входящия номер на жалбата, за да можеш да я цитираш ако видиш, че няма резултат.

Дата:   04-08-09 10:53

НАСОО [smilie24]

Автор: c41   
Дата:   04-08-09 10:54

И при нас имаше един такъв. Една вечер яде, бърса сополи, после пак яде и пак бърса сополи.
Сега го гледам като види хартийка и я носи до кофата...[smilie24]

Автор: Todd   
Дата:   04-08-09 10:56

Застреляй ги деба и цървулите гнъсни ....

[smilie19]

Дата:   04-08-09 10:57

брида, ако има станеш заложник на простотията, пиейки с тях, не мога да те мисля...представяш ли си как свинята-съседка виси от сабахлем да си пиете заедно кафето и ти разказва за чалга-певици и турски сериали?! тогава насо ли че ти помага, а?![ezik]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   04-08-09 10:59

чай да се наспя и щи кажа https://photo-forum.net/joro/emoticons/674.gif

Дата:   04-08-09 11:00

Мара [smilie18]
Аз по принцип не приемам покани от комшии, нито отправям. Комшиите са си комшии... и толкова.
Пък НАСОО дава идеи [smilie3]

Дата:   04-08-09 11:00

Лалинда, не съм съгласна с теб... или поне не напълно. Казано честно, нямам време да се мотая из квартала и да събирам отпадъците от консуматорските страсти на дребните съквартални отрочета.

Градинките бяха чисти, с орязани храсти и изчистени гадости трупани от години. Отне ни /на 6-7 човека един 8часов работен ден. Чистото личеше точно 2 седмици.

От друга страна хлапетиите в махалата са мераклии : изнесли си масичка, носят си газирани напитки и хрупанки, паркират скутерчетата, играят карти и тн... не искам да ти описвам мизерията, в която са се заринали за 2-3 такива сбирчици....

Абсолютно ми липсва необходимия алтруизъм, за да чистя, та на "децата" да им е добре...няма да стане.

Една съседка пък си изнесла масичка, та да гледа в градинката разхождащите се песове и дечица и ДА ЛющИ И ПЛюЕ ТОКУ щО ИЗПЕчЕНИЯ СИ СЛЪНчОГЛЕД...
Мани ти постоянство за такива хора!

Дата:   04-08-09 11:05

тинто, лали има предвид, че постепенно ще се засрамят. това е верен подход, но изисква време и спокойствие, което средностатистическият работещ човек не притежава. особено ако има семейство и неколко дребни дечиня. даже и НЕ работещият не притежава, ма ако се заинати, хем заедно с децата си-тогава може. ма требе яка мотивация и железни нерви[smilie5]

Автор: mano   
Дата:   04-08-09 11:07

Сложи една камера някъде ако имаш възможност да снима въпросните тераси и да прави запис разбира се. След това, жалби в полицията и в каквито и други институции там си трябва като например ХЕИ. Ако не помогне отиваш в господари на ефира и им даваш записа от камерата. Е те ако не ги наврат в на кучето задника няма кой.

Дата:   04-08-09 11:10

нерви, Маро, не ми липсват...постепенно станаха дебели като корабни въжета... ма аз смисъл не намирам, нито добродушното желание у себе си да прая благинки на съседите си [smilie21]

Дата:   04-08-09 11:11

а бе нямаше ли някаква Общинска полиция по едно време?

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.