Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 От 2010 г. - само платено паркиране в центъра на София
Автор: slivenski   
Дата:   23-07-09 11:27

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2316211

Обърнете внимание на следните текстове:

"Той смята, че е възможно разширението да доведе до струпване на автомобили около входовете към зоната. Тогава може би ще бъде въведено платено паркиране и в този пояс на цена по-ниска от цената в зона „Център - както е в цяла Европа."

Какво следва от това - че ще се появи струпване и пред тази втора зона, с по-ниски цени за паркиране... Което ще доведе до:

"Ако се съгласи местната администрация, „Синя зона" може да бъде въведена и в „Младост" и „Люлин"."

Нали в тези квартали има метро? Нали там трябва да паркират хората, за да ползват метрото?

Излиза, че хем не можеш с кола в центъра, но ако избереш да ползваш метрото, пак ще трябва да плащаш, за да си оставиш колата в собствения си квартал или близо до мястото, където живееш, за да хванеш метрото до центъра...

Мухобойковска работа... Ми що не забранят колите в София изцяло и да си решат проблема по сталински. [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: От 2010 г. - само платено паркиране в центъра на София
Автор: Amigo   
Дата:   23-07-09 11:36

А може и у Филиповци [cool] С пожарникар и бодигард за премиер всичко може да се очаква[cool]

Марчело Доковски съобщава, че много подробната финансова ревизия, извършена в периода януари-март 2009 г., за начина, по който се придобиват и изразходват средствата от „Синя зона", е заключила, че няма нарушения в такива мащаби, за каквито са съобщили някои медии.

А в какви мащаби са нарушенията, ще стане ли ясно все пак?! [cool]

Автор: Vinsent   
Дата:   23-07-09 11:41

На апартамент се осигурява по едно место за паркиране по мостодомуване. Ако имате повече от една кола, става вече трудно! [smilie2]

Ако обаче имате повече от един апартамент на едно место ви е гот! [smile]

Публикацията е редактирана (23-07-09 11:43)

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   23-07-09 11:42

За мотор и кол`ло никой нищо не пише...

Автор: n1x0n   
Дата:   23-07-09 11:46

Нали в тези квартали има метро? Нали там трябва да паркират хората, за да ползват метрото?

На тебе пък кой ти е казал, че ще направят такава зона от целите квартали?!
Умрете да прочетете нещо недописано в някакъв тъп парацал - и после да се пените.

Трябва си синя зона в Младост и то на доста места! Защото ходещите на работа в района - пракират на ключови места /че им е най-удобно/ и си заебават колите там по цял ден, а човек, тръгнал на пазар - трябва да паркира на 500 м. от пазара и да влачи торби после.
И това не е единственият пример.

Дата:   23-07-09 11:48

Умрете да прочетете нещо недописано в някакъв тъп парацал - и после да се пените.

Е кво, нали трябва да се ядосваме за нещо? Иначе е бати скуката... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   23-07-09 11:48

така така,като n1x0n [smilie5] няма само ние да плащаме че си паркираме колите [smilie18]

Дата:   23-07-09 11:49

Ма недейте така в тази жега [smile] ще се пеним по хладно - сега глей Джъмбо кви позитивни теми пуска - пиене, разхлаждане...

Дата:   23-07-09 11:55

800 деня ли имат и те?! [smilie8] [smilie8]

Дата:   23-07-09 11:57

Аз им давам 50-60 деня... Толкова май им дава и ЕС, за да покажат, че наистина смятат да вършат нещо... [smilie8]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   23-07-09 12:04

бе те и да свъшат нещо българинът няма да признае, че са [smilie18] [smilie18] че отрича [smilie18]

Автор: tofo   
Дата:   23-07-09 12:06

slivenski, в грешка си. Не от 2010, а вече повече от една година е така...[smilie2]

Дата:   23-07-09 12:09

Аз не работя в центъра и не ме засяга много, а преди, като работех там, ходех с трамвая и метрото... Ама, все пак... Като гледам как Синята зона пъпли към кварталите, скоро може да стигне и до мен... [smilie10] [smilie10] [smilie23]

Дата:   23-07-09 12:10

В този постоянно набъбващ град тепърва ще се случват неща, които няма как да се харесат никому, но независимо от това ще трябва да бъдат направени.
Ако си мислите, че лондончани се кефят на еко-таксата... [smilie8]

Автор: tnt   
Дата:   23-07-09 12:12

Лейно ди Сливен, заповядай
https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/nziw5821.JPG
http://photos04.allegroimg.pl/photos/400x300/653/28/01/653280141_2

Re:
Автор: danbi   
Дата:   23-07-09 12:18

По-добре да се плаща и да има къде да спреш в центъра, отколкото сегашното абсурдно положение.

Друг е въпроса, че места за спиране и без това няма. Ако навсякъде е платено, това може да мотивира изграждането на паркинги, вместо на още жилищни кооперации и офиси.

Дата:   23-07-09 12:22

Та аз не разбрах в какъв размер са нарушенията?! [cool] [smilie8] И къде отиват паричките от тези нарушения? [smilie8]

Дата:   23-07-09 12:23

Не знам... [smilie8]

В редките случаи, когато ми се наложи да отида с кола до центъра, пак ми е трудно да намеря къде да паркирам, дори в Синя зона...

Но с такова маймунско разширяване - като увеличим зоната тука, те ще спират там, затова ще я увеличим и там, и те ще спират другаде, но ние ще я увеличим и там... [smilie23] [smilie21]

Дата:   23-07-09 12:25

Но с такова маймунско разширяване - като увеличим зоната тука, те ще спират там, затова ще я увеличим и там, и те ще спират другаде, но ние ще я увеличим и там...

Ти как предлагаш да бъде решен въпроса?
За да критикуваш - явно имаш своя позиция.

Дата:   23-07-09 12:30

Моята позиция е, че преди да бъдат построени буферни зони за паркиране /паркинзи/, което ще стане в близките една-две години според главния архитект на София, не трябва да се създават твърде големи неудобства на софиянци.
Не може да ти налагат ограничения, преди да са ти създали алтернативно решение.
Нали за това са там.
Ако аз ще им казвам какво да правят, да взема да се кандидатирам за общински съветник... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   23-07-09 12:34

Между другото, буферният паркинг на 4-ти километър на Цариградско шосе щял да има 3 000 места, май... Ако бъркам, нека някой ме поправи...
Какво са 3 000 места на фона на 1 000 000 автомобили в София?

Друго някакво решение е всички изоставени автомобили да бъдат репатрирани до автомобилни гробища... Само около нашия блок има поне 5-6 такива бараки, които само стоят и заемат места. В цяла София сигурно са десетки хиляди... Колко място би се освободило, а? [smilie8]

Публикацията е редактирана (23-07-09 12:35)

Дата:   23-07-09 12:44

Моята позиция е, че преди да бъдат построени буферни зони за паркиране /паркинзи/, което ще стане в близките една-две години според главния архитект на София, не трябва да се създават твърде големи неудобства на софиянци.

Това е според теб. А според мен, твърде големите неудобства са отдавна налице и трябва да се взимат решения незабавно.

Колкото до практиката ти на общински съветник: мисля, че ще започне с това как ще отидеш там с големите си идеи, а те ще ти се изсемят, защото тези идеи са плод на тотална неосведоменост за това как функционира този град.
Много ни се иска всичко да е просто и елегантно, както ние си го представяме, ама в център правен за 400 000 души и 100 000 автомобила - няма как да събереш милион човека и милион автомобила по елегантен начин.
Тепърва ще се налагат куп много непопулярни решения, за да се оправят нещата.

п.п.
А ограниченията без "алтернативно решение" съществуват и са практика във всяка една европейска столица доста отдавна.

Автор: Todd   
Дата:   23-07-09 12:45

Да направят паркирането 4 километра преди околвръстното !!!

Белким мирясате !!! [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Всъщност кво ли ме интересува - аз в София не ходя !!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: exo99   
Дата:   23-07-09 12:46

Това е - ще си карате автомобилчетата в сателитнике градчета като "Люлин", "Младост" и други подобни и няма да ми се пречкате в центърО !!![smile]

[beer]

Дата:   23-07-09 12:48

Много ни се иска всичко да е просто и елегантно, както ние си го представяме, ама в център правен за 400 000 души и 100 000 автомобила - няма как да събереш милион човека и милион автомобила по елегантен начин.

Тотална неосведоменост би имал някой, който е дошъл вчера в София. Аз живея тук от 20 години. Но това не е важно.

И центърът не е проектиран за 100 000 автомобили, а за 12 000 файтона... [smilie25] [smilie25] [smilie21]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.