Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Една седмица в Рим - какво да се види и снима , съвети за транспорта и кръчмите
Автор: exo99   
Дата:   16-07-09 03:44

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Една седмица в Рим - какво да се види и снима , съвети за транспорта и кръчмите
Дата:   16-07-09 03:58

Гледам в една друга тема Стоян_5 разпитва за Париж и получи доста напътствия и съвети.

Ще пътувам за една седмица / 8 дни / на едно мероприятие в Рим но ще бъда зает само първия ден и две от вечерите. Останалото време ми е свободно и ми се ще да разгледам нещата, които си заслужават.
Ще бъда с жена ми .
Ще бъда благодарен ако някой съфорумец, живеещ в Рим или имащ опит от посещенията си там, да сподели и някои битови подробности - каква карта да си купя за транспорт, къде са ресторантчетата, където може да се хапне вкусно но на поносима цена, кои музеи си заслужава да се посетят и т.н.

Като се върна ще кача снимки и ще споделя впечатления.

Известен проблем е, че ще бъдем настанени в хотел малко извън Рим - на около 15 километра, но имало безплатни совалки / рейсчета/ за гости на хотела на всеки кръгъл час. Хотелът се казва Sheraton Golf Hotel .

http://www.starwoodhotels.com/sheraton/property/overview/index.html?propertyID=931&localeoverwrite=

Ще съм благодарен на всички, които споделят мнение и опит. [smile]

Публикацията е редактирана (16-07-09 04:00)

Re: Една седмица в Рим - какво да се види и снима , съвети за транспорта и кръчмите
Дата:   16-07-09 04:09

http://www.starwoodhotels.com/sheraton/property/area/map.html?propertyID=931

Автор: sunnyshot   
Дата:   16-07-09 04:20

Чудесен град!

Кръчми - тези, в които ходят местните. ИЗБЯГВАЙ кръчмите в зоните на тур-операторите с американски туристи - като тези на Виа Венето, например. Цените са тройни, а качеството е даже по-кофти. Най-известни на виа Венето са Café de Paris и Harry's Bar, там е сниман филмът на Фелини La Dolce Vita.

Прекарай поне няколко часа около Спаниш степс (на български - испански стъпала,може би) и виа Кондоти.

И не пропускай да видиш музеите и църквите на Ватикана.

Имай чудесна ваканция [smilie24]

п.п. пази си джобовете от нашенските цигани дето са на бизнес командировка там [smile]

Дата:   16-07-09 04:30

хотелът ти е добър! Купи на жена си поне 5 чифта обувки в Рим! Аз винаги си купувам най-страхотните обувки в Италия [smilie5]

Колизеумът не го написах, щото всеки ходи там. И ако случайно ви остане време - вила Боргезе

Публикацията е редактирана (16-07-09 19:17)

Автор: Ламята   
Дата:   16-07-09 11:59

Симпатични ресторантчета и барчета има в Trastevere, съвсем близо е до центъра, ще го видиш на картата. За една седмица ще успееш всички площадчета да обиколиш [smile] , има карти с туристическите обекти на тях, ма не помня откъде ги взехме, сигурно ги има навсякъде.
[beer]

Дата:   16-07-09 13:55

Благодаря за препоръките [smile]
Давайте още [beer]

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   16-07-09 14:05

Не се качвай на Метрото!!!

Дата:   16-07-09 14:59

Е с какво да пътувам из града ?
Толкова ли е опасно ?
Бил съм доста пъти в Лондон, никога не съм имал каквито и да са проблеми в метрото там, а не мисля, че в Рим нещата са много по-различни от Лондон.
Ако можеш, сподели повече и най-вече каква е алтернативата?

[beer]

Автор: nik1   
Дата:   16-07-09 15:14

Карти с основните тур. обекти има безплатни в хотелите.
Взимаш една карта и се качваш на маршрутен тур. автобус - откъдето се качиш там слизаш след около два часа, като са те разходили по най-известните места и междувременно си отбелязал на картата местата които те интересуват.
След това - пеша
Оглеждай се в малките пресечки - пълно е с уютни местенца
Приятно

Автор: princess_Lia   
Дата:   16-07-09 15:15

Аз май се возих с някакви трамваи. Не съм имала особени проблеми с транспорта, метрото също не беше сложно, доста малко е, но май не беше за навсякъде. Някакъв спомен имам, че до Ватикана ходихме с градски автобус. Карта можеш да си вземеш от хотела, те ще ти обснят и как да стигнеш до където и да било. И доста ходене пеш из центъра, но все пак не толкова като в Париж. Моят хотел беше в споменати по-горе квартал Trastevere, всяка вечер вечеряхме там, супер е просто, ресторанти има всякакви.
Спомням си, че търсихме супермаркет, защото минералната вода из центъра на количките на амбулантните търговци беше на смайващата цена от 4 евро за едно малко шишенце от 500 мл.
Като цяло беше малко по-евтино от Париж, но доста по-скъпо от други части на Италия.
С кафето трябва да се внимава - поръчах си едно дълго, имаше около 1 пръст течност в чашата. Пиеш 2 и си горе на черешата. [smile]

Автор: tonyf   
Дата:   16-07-09 16:12

Ехо99, там не ти трябва много-много транспорт, навсякъде се ходи пеша, всичко е много концентрирано, в радиус до километър-два около центъра (Piazza Venezia с монумента на Виктор Емануил II) и на всяка крачка има какво да се види, няма празно [smile] . Хората са готини, ще ви упътят за всичко. Ако се уморите, най-добре е да се използват градските автобуси, мрежата им е много добра, не са претъпкани, може да оглеждаш града. На спирките има табели с маршрутите, билетчетата не са скъпи. От първия туристически център може да си вземеш безплатна голяма карта на централен Рим, мн е удобна, защото освен улиците, на нея подробно са изобразени в малък мащаб най-забележителните места, сгради, музеи и това ще ви ориентира мн лесно. Има и много добри пътеводители, 30-40 Е, със същата карта вътре и много иформация за забележителностите и историята. Общо взето, може да кръстосвате дни наред в центъра само пеша. Например от Колизеума до Ватикана пеша е около час разходка. Същото е пак от там до Вила Борджезе. Основното туристунгелско стъргало е по булевардите Via dei Fori Imperiali-Via del Corso до Piazza del Popolo и всичко наляво и надясно от тях. Corso e търговската им улица също така. Другият основен маршрут - Via dei Fori Imperiali-Corso Vittorio Emanuele II-Piazza San Pietro (Ватикан) и пак всичко отлява и отдясно по трасето [smile].

За хапване най-евтини и същевременно приятни ми се струват ресторанчетата в квартала до централната жп-гара (Termini) - Ако си с лице към нея - от дясната й страна навътре из уличките след нещо като бит пазар.
А в самия център са нормални кръчмите на Campo de'Fiori, площадът се намитра на Via del Pellegrino, близо до Corso Vittorio Emanuele II и Театъра на Помпей. През деня е пълен с цветя, а вечер с млади римляни и римлянки.
Ако пък ще хапвате на крак, има едно учудващо евтино за сентрален Рим магазинче-бистро-бакалия, имат си и пекарна за италиански вкуснотии, намира се точно където Via Muratte излиза на Фонтана Треви. До него има и две малки, много известни сладоледаджийници, така че и десертът е по италиански на фона на фонтана [smile] . Видях, че по-нагоре са те предупредили за цените на минералната вода - ей в това магазинче всичко е на нормални цени (в сравнение с останалите магазини из центъра [smilie5] .

А в петък вечер и събота вечер на Испанските стълби се събират момчета с китари и правят яки серенади и импровизирани концерти, нещо като кварталната атракция са, доста хора се събират. Обаче внимавай, мацките страшно си падат и понякога съм виждал ненадейно да получат импулс за кратко усамотение с някой романтичен китарист. Нали разбираш - канцони, аморе, ел маре, спагети и т.н. , но после всичко си продължава както си е било. [smilie5][smilie5] [smilie6]

Автор: Ламята   
Дата:   16-07-09 17:22

Ам, нищо му няма на метрото, според мен, ма из центъра верно пеша е най-гот ...И да, кафето е страхотно, и сладоледът на гореописаното място до Ди Треви ...[smile]

Автор: Luxor   
Дата:   16-07-09 17:29

тук ако не се изкъпеш вечерта, не знам ...

http://www.youtube.com/watch?v=_99e25pmd5c&feature=fvst

[smilie24]

Автор: dtv   
Дата:   16-07-09 17:30

нещо не ми се пише сега, но да, където и да попаднеш в Рим, няма да сбъркаш [smile] като за туристи и за толкова време - слушай tonyf
и дано не си от хората, които се изнервят от туристически тълпи, ако си - влизаш в най-неблагоприятният в това отношение сезон.но пък римляните ще са поопразнили, това ще ти е успокоението :)

ред. хехех Луксоре [smilie24] [smilie24] [smile]

а хотелът извън Рим ползвай като предимство, не като недостатък, отскочи и до крайбрежието [smilie24] [smile]

Публикацията е редактирана (16-07-09 18:24)

Дата:   16-07-09 18:36

пак ми се ходи в Рим https://photo-forum.net/joro/emoticons/1381.gif

виж дали отваряш тази карта от google maps с означени на нея интересни места.

Публикацията е редактирана (16-07-09 19:37)

Re:
Дата:   16-07-09 18:38

Не е опасно , а е 15 евра![smilie10]

Автор: cocoon   
Дата:   16-07-09 18:45

Trastevere е супер квартал - няма толкоз паплач, а е чудно, много хубава атмосфера [smile]
Ако ще ходиш в музеите на Ватикана, си отдели 1 цял ден!

Яжте сладолед задължително!!!

Дата:   17-07-09 01:24

[smile]

Дата:   17-07-09 01:24

[smile]

Автор: attempt   
Дата:   18-07-09 13:44

Може да направиш тур по стъпките на "Шестото клеймо" [smilie18] . Това в кръга на шегата, но защо не. За съжаление имах само три дни в Рим и за нищо не ми стигнаха. Повечето неща са ти казали, но мога да добавя това-онова. Ватиканския музей си заслужава, но отиди рано, че 4 часа не ти мърдат. Свети Петър като разгледаш можеш да се качиш на покрива, купува се билет обаче. Първо се качваш до една тераса отвътре дето се вижда катедралата отвисоко, а след това продължаваш да се изкачваш по едни тесни стъпълца, докато не излезеш на самия покрив и целият Рим е в краката ти. Заслужава си! На мен лично фонтана Треви е мястото, което ми стана любимо в Рим. Особено през нощта е страхотно. Пожелавам ти приятно прекарване и чудесни снимки!

Автор: christal   
Дата:   18-07-09 16:26

Задължително отидете в галерия Боргезе. Най-безумната сбирка на Лоренцо Бернини и страхотна колекция. Става само с предварителна резервация на сайта им, но е много лесно. Повече от два часа не може да се остане вътре и не се снима. [smile]

Re:
Дата:   18-07-09 17:01

Докато бях там , разбрах , че италианците не умеят да приготвят нито спагети , нито пица , нито сандвичи! По-гадна храна и по - постни сандвичи няма! Не че бях отишъл да ям , ама за една седмица направо.....не е истина! Тук като си поискаш сандвич , му слагат салатки , марулки , кетчупът и горчицата са безплатни.....Там такова нещо няма![smilie23]
Иначе италианките...има и хубави , но пък всички са изключително елегантни и поддържани![smilie24]

Re: Една седмица в Рим - какво да се види и снима , съвети за транспорта и кръчм
Автор: hotsnail   
Дата:   18-07-09 17:50

Ами те хората са казали. Според мен за Рим няма достатъчно дълго време. Една седмица е по-добре от моя опит 3 дни [smilie5]

влака от летището да центъра беше 15 евро. Метрото не беше толкова скъпо и е доста удобно от единия до другия край на центрланата част.

За Ватикана иди много рано сутрин, напирмер 8. Много са големи там опащките и тълпите. Ама е хубаво - не че ще успееш да възприемеш, това което виждаш - заради тълпата.

Ама в Рим е готино.

Най-добрата храна там е макдоналдс за когато ти трябват калории.

Иначе си струва да идете на *хубав* ресторант, но си приготви стабилна пачка поне 100 Евра на човек за да се отпуснеш, нахраниш пиинеш хубаво вино.

Наистина не си струва да мушкаш пици и спагети по туристическите ресторанти - по 20 30 евро на човек и излизаш гладен. Аз много се разочаровах - не че няма да го направите и вие [smilie18] [smilie18]

Дата:   19-07-09 05:21

ехехехе, сега пък италианците не можели да готвят [smilie5]

Вярно е, избягвай туристическите фаст фуд, няма да те очароват.

но в хотела си ще имаш закуска, най-вероятно бюфе с ядене на корем. Това ще те държи сит поне половин ден [smilie5]

във всяка саламджийница- магазин из града могат да ти направят сандвич на бакалска цена -с пършуто(изсушено месо), например, и всякакъв друг колбас, сиренета разни и хубав италиански хляб.

спомням си един закрит квартален пазар, около хотела, в който бях последния път. Там си купувахме череши и ягоди за десерт след джелатото (италианския сладолед) и еспресото, в почивките между бясното ходене.

А вечер предпочитахме рибни ресторанти, но специално търсехме такива, в които ходят местните.

Какво да снимаш? Всичко !!! [smilie5]
На ФФ рядко се виждат снимки от стария град и двореца на Палатин. Обаче има една вита стълба във Ватикана, на излизане от Cappella Sistina, която се появява доста често, много е популярна.
Снимай и портрета на св. Кирил (и Методий), изографисан на една колона пак във Ватикан.

И после разкажи кой вариант е работил за теб, може да е полезен на следващите туристи [smilie3]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.