Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Право куме в очите - Светослав Гаврийски пред "Банкеръ"
Автор: kkkolelo   
Дата:   16-07-09 23:05

Най после да чуя прямо и откровенно мнение на човек от "кухнята" срещу непрекъснатите апокалиптични писания за България повече от година. (с малки изключения)

Новите управляващи да върнат доверието във финансовата стабилност

.... Преди два дни се появи едно подобно, така наречено експертно мнение, според което България се нуждаела от 25 млрд. евро външно финансиране. Същия ден обаче друг външен доклад оповести, че България е добре и въобще не трябва да променя политиката си....

....Тук обаче искам да подчертая, че основната задача на новите управляващи е да възстановят доверието, което бе разрушено по време на предизборните говорения и декларации.

....Не мога да приема, че някакъв експерт на чуждестранна банка, която се е опитала да играе срещу българския Валутен борд, да ми дава компетентните си коментари за това какво ще става у нас... (Имам предвид небезизвестната "Данске банк".

Отговори на това съобщение
 Re: Право куме в очите - Светослав Гаврийски пред "Банкеръ"
Автор: Amigo   
Дата:   16-07-09 23:07

На такива информации въобще не трябва да се обръща внимание. Въобще не си заслужава да се говори за различните и многобройни външни анализи и експертни мнения по отношение на българската икономика и финанси.

[smilie24] ашколсун! [smilie5] [smilie5]

Не виждам защо трябва да се съобразявам със становища на анализатори работещи за институции, които затънаха с милиарди евро и долари и почти фалираха. Ами, като са им толкова добри експертите защо не предвидиха проблемите на собствените си банки. Време е да спрем да приемаме сериозно техните приказки.

[smilie25] [smilie25]

Автор: slivenski   
Дата:   16-07-09 23:20

Аз от финанси не разбирам, освен това, което чета по медиите, но винаги шестото ми чувство е казвало, че кризата, доколкото може да се случи във финансовата ни система, ще бъде привнесена изкуствено отвън, по-скоро в психологически план. [smilie8]

Автор: Amigo   
Дата:   16-07-09 23:23

няма как една световна криза да не се отрази на България [cool] десетки хиляди автомобили са върнати от лизингова продажба от миналата година до сега например [cool] застой в строителната дейност, в купуването и продажбата на жилища и т.н. [smilie8] [smilie8]

Автор: equinox   
Дата:   16-07-09 23:27

slivenski няма такова нещо като "изкуствено" привнасяне. Ние сме част от света и икономиката ни зависи от това какво се случва другъде. В това няма нищо изкуствено.

Дата:   16-07-09 23:30

Автор: equinox
Дата: 16-07-09 23:27

slivenski няма такова нещо като "изкуствено" привнасяне. Ние сме част от света и икономиката ни зависи от това какво се случва другъде. В това няма нищо изкуствено.
-----------------------------------

ОК

Автор: ka   
Дата:   17-07-09 09:10

Много бодряшки се изказва Гаврийски, като истински комсомолец, както е тръгнал ще го вземат в БСП за следващите избори както направиха с Орешарски (кандидат кмет на Сините -> червен министър).
*
Междуфирмената задлъжнялост е огромен проблем. Вече почват фалити и кулата от карти може много лесно да се срути. Знам за фирми, които "застраховат" вземанията си, а застрахователи на вземания както се досещате са мутри. Клиентите (търговски обекти вериги) искат все по-дълги периоди на отложено плащане, за да платят на доставчика чак след като от своя страна реализират продукта към крайния потребител. Това изискване поставя паричните потоци на производителите пред сериозен проблем и при трудното набавяне на оборотен капитал междуфирмената задлъжнялост расте.
*
Банките майки не само, че не финансират Българските си операция, а напротив изискват от тях свеж ресурс. Не мога да твърдя, че е факт, но чух от познати, че пари физически пътуват (в камиони на палета) от София на запад.
*
Не съм от феновете на Бате Бойко, но му желая успех. Аз лично бих го посъветвал веднага да започне процедура за въвеждане на еврото като (паралелна на първо време) официална валута у нас.

Автор: kkkolelo   
Дата:   17-07-09 09:51

Светослав Гаврийски:

През 1997 г. става министър на финансите в служебното правителство на Стефан Софиянски и подготвя документите за въвеждане на валутен борд [smilie3] .

През юли 1997 г. 38-то Народно събрание го избра за управител на Българската народна банка [smilie3] . Ръководи провеждането на паричната реформа и въвждането и поддържането на валутния борд [smilie3] . Дванадесет години (от 1992 до 2003 г.), е представител на България в Международния валутен фонд. Води и участва в преговорите с Парижкия и Лондонския клуб.

През 2005 г. партия Демократи за силна България (ДСБ) издига кандидатурата му за кмет на София на частичните местни избори.

Прави му чест на Светослав Гаврийски, че се изказва по този начин (а ако съдим от биогр. справка би трябвало да говори за апокалипсис). Не като Кольо Парамов, който за едната сензация миналата есен и в ТВ СКАТ зад едно бюрце [smilie5] се беше сврял - те май сроковете на неговите предсказания минаха.
Не че няма криза, ама най са вътре тарикатите, дето все търсят "мекото на хляба" и бързо забогатяване. Прим. преди 2-3 години при борсова цена на акцията на ВАМО - Варна около 30 лв, в края на една сесия в извънборсова сделка 6 физ. и юрид. лица купиха пакета на мажоритаря за 80 лв на акция ... Събориха завода с намерение да правят МОЛ или нам си кво и вече повече от година терена си е празен и едва ли ще си избият парите скоро...

Re:
Автор: danbi   
Дата:   17-07-09 10:08

kkkolelo [smilie24]

Amigo, абе туй дето го твърдиш за десетки хиляди автомобили са върнати от лизингова продажба от миналата година до сега например за България ли се отнася?

Дата:   17-07-09 10:32

Не съм от феновете на Бате Бойко, но му желая успех. Аз лично бих го посъветвал веднага да започне процедура за въвеждане на еврото като (паралелна на първо време) официална валута у нас.

И аз така. [smilie24]

Приемането ни в ЕС беше политическо решение. Ние все още не отговаряме на критериите за членство по много показатели.

Защо и въвеждането на еврото като паралелна валута, до изпълнение на останалия един мисля, от пет, критерий за евро зоната - този за инфлацията, да не е политическо решение, в името на икономическата стабилност на България. [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.