Автор: ka
Дата: 17-07-09 09:10
Много бодряшки се изказва Гаврийски, като истински комсомолец, както е тръгнал ще го вземат в БСП за следващите избори както направиха с Орешарски (кандидат кмет на Сините -> червен министър).
*
Междуфирмената задлъжнялост е огромен проблем. Вече почват фалити и кулата от карти може много лесно да се срути. Знам за фирми, които "застраховат" вземанията си, а застрахователи на вземания както се досещате са мутри. Клиентите (търговски обекти вериги) искат все по-дълги периоди на отложено плащане, за да платят на доставчика чак след като от своя страна реализират продукта към крайния потребител. Това изискване поставя паричните потоци на производителите пред сериозен проблем и при трудното набавяне на оборотен капитал междуфирмената задлъжнялост расте.
*
Банките майки не само, че не финансират Българските си операция, а напротив изискват от тях свеж ресурс. Не мога да твърдя, че е факт, но чух от познати, че пари физически пътуват (в камиони на палета) от София на запад.
*
Не съм от феновете на Бате Бойко, но му желая успех. Аз лично бих го посъветвал веднага да започне процедура за въвеждане на еврото като (паралелна на първо време) официална валута у нас.
|
|