Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 изравнителните сметки за парно
Автор: stoyan_5   
Дата:   09-07-09 13:08

Изцяло жилището ни е отоплявано с климатици на ток.
С учудване и неудоволствие установих, че сметката ми за парно което не съм ползвал е 205 лв. общо за отоплителния сезон.
Отчетени са 6 точки, които са стотинки.
При обаждането ми в офиса на топлинния счетоводител, обясниха, че това са сметки за тръбите които преминават през жилището ми.
Дефакто всеки абонат плащал минимум това, и след това онова, което отчетат топломерите.
Дори да си свалиш радиаторите и т.н. пак толкова трябвало да платя.

Въпроса ми е как мога да не плащам тази сметка?
Искам да уточня, че тръбите на парното в кухнята и детската ни стая са винаги студени ... т.е. не са ни топлили никога.

Отговори на това съобщение
 Re: изравнителните сметки за парно
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   09-07-09 13:09

Реже тръбите!

Дата:   09-07-09 13:15

въпросът е много сериозен

Автор: n1x0n   
Дата:   09-07-09 13:16

"Въпроса ми е как мога да не плащам тази сметка?"

Ще я плащаш. Докато 2-3000 като теб не застанат пред парламента - все така ще бъде.

Дата:   09-07-09 13:22

Ако изпратя жалба и копие от сметката до бъдещият премиер ...
... дали има някакъв смисъл?

Автор: Insight   
Дата:   09-07-09 13:27

Принципно има някакъв начин, който е свързан със събиране на подписи от съседите.

Дата:   09-07-09 13:30

Естествено, той лично ще ги чете тия жалби по цял ден и ще взима отношение по всяка една от тях.[smilie3]

Следващата стъпка на ТЕЦ-овете е да спрат парното на цели входове, заради 1 неплатена сметка от някой абонат.
Този път няма да е като миналия им опит, защото този път държавата ще го узакони.

Дата:   09-07-09 13:31

Събиране на подписи от съседите имаше доскоро, но това е да си свалиш радиаторите ...
Обясниха ми, че вече и да си свалиш радиаторите се дължи такава сума ...

А самата сума зависедо от това колко хора ползват парно във входа ...

Вероятно са въвели някакъв лимит н горната граница за стойността на единица от отчетените точки ... и каквото остане го разпределят с коефициент за тръбите ...

Дата:   09-07-09 13:34

При положение, че ми взимат 205 лв. за нищо, подкрепям спирането на топлото за цели входове заради един неплатил, та дори и ако трябва да бъда аз този неплатил ...
Опасявам се, че ако не платя обаче, ще се натрупват и лихви ... и все някоща ще се наложи да платя тази сметка.
Като мине време вески ще каже, че не си платил, пък иди обяснявай, че не си и дължал ...

Дата:   09-07-09 13:39

При положение, че ми взимат 205 лв. за нищо, подкрепям спирането на топлото за цели входове заради един неплатил, та дори и ако трябва да бъда аз този неплатил ...

Значи подкрепяш злоупотребата с монополно положение и използването на държавата от частна фирма, за да се настроят гражданите едни срещу други.

И понеже хората пак няма да си платят - ще почнат да спират и тока - заради неплатено парно.

Дата:   09-07-09 13:41

Не подкрепям монопола ...

Просто не искам такива сметки да ми се взимат ...

... не е честно.

Миналата година тези сума възлизаше на около 50 лв., а сега доста е пораснала ...

Автор: slivenski   
Дата:   09-07-09 13:45

И понеже хората пак няма да си платят - ще почнат да спират и тока - заради неплатено парно.

И как ще накараш една частна компания, като ЧЕЗ или ЕОН, да спре услугата си и да понесе загуби, заради държавната компания Топлофикация? На какво основание? [smilie8]

Ако това се случи, аз вече наистина ще си събера куфарите... Деба и кирливата циганска държава... [smilie23] [smilie9]

Публикацията е редактирана (09-07-09 13:55)

Дата:   09-07-09 13:52

Единственият случай на човек осъдил Топлофикация, доколкото аз знам, беше с някакъв чичо, който първо подал заявление, че иска да си отреже тръбите и да си прекрати отношенията с тях, а след като му отказали с мотива "тези тръби не са ваши, а на Топлофикация" - ги беше осъдил 2000 лева за поражения от спукана тръба на парното - щото нали била тяхна... но това е по-скоро в раздел "куриози", отколкото сериозна практика.

Влез в сайта на Топлото, раздел документи и внимателно прочети какво безумие e документа : "Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от “Топлофикация София” АД на потрeбители в град София "
http://www.toplofikaciasofia.bg/dokumenti

Докато тези договори не станат индивидуални - със всяка кооперация или блок, с неустойки за ТЕЦ-а и прочие атрибути на един нормален договор - нещата няма да се оправят.

Дата:   09-07-09 13:54

slivenski - ако си млад, направо тръгвай!
Аз съм на 50 /е, без няколко дни/ и никъде няма да ме искат ...
Когато започна "демократизирането" бях на 29 години и вярвах, че всичко ще се оправи ...

Автор: asahi   
Дата:   09-07-09 14:07

Не защитавам монополиста. В момента живея в блок без ТЕЦ. През зимата е студено в неотоплените помещения. Сравнявал съм с блокове от същия порядък, но с ТЕЦ. В неотоплените помещения е осезателно по-топло.

Изводът е, че ако ти само си спреш парното продължаваш да консумираш топлина, която е справедливо да заплащаш. В твоите 205 лева вероятно влиза и топлата вода, която си консумирал.

Ако това положение не те устройва в предизборната кампания можеше да обсъдиш проблема с любимия ти кандидат-депутат. Сега също можеш.

Дата:   09-07-09 14:09

Топлата вода е отделно, за нея дължа доплащане в размер на 60 лв.

Дата:   09-07-09 14:12

И как ще накараш една частна компания, като ЧЕЗ или ЕОН, да спре услугата си и да понесе загуби, заради държавната компания Топлофикация? На какво основание?

Откога притискането на граждани в тази държава се нуждае от основание?!

А ТЕЦ и ЧЕЗ все някак ще се разберат - без парно се живее, ама без ток - не можеш. Ще изтрърпиш 2-3 дена и ще хукнеш да плащаш. За 2-3 дни ЧЕЗ няма да загуби кой знае какво, пък тия от Топлото все ще измислят как да ги компенсират - примерно ще ни надписват нас, за да топлят безплатно тях.

Re:
Автор: krist   
Дата:   09-07-09 14:18

И аз не защитавам монополиста, само да споделя - в предишното ми жилище не бях спрял парното, но и почти не съм пускал радиаторите и въпреки това имах всеки месец по 50 лв сметка.. НО, от двете минаващи през стаята тръби беше достатъчно да се отоплява дори и в най-студените дни с малки изключения, така че почти не ползвах и ток за отопление.. Сега в новото жилище това определено ми липсва, тъй като парно все още няма, а и не се очертава да има скоро май.. При теб защо са студени тръбите?

Автор: Insight   
Дата:   09-07-09 14:27

Не е само до тръбите, съседите ти отопляват и стените и пода ... друг е въпроса, че ти, ползвайки климатик, също даваш своя принос към общото отопление, което обаче няма как да се отчете.
А пък на топлофикация им е най-удобно да смятат, че нямаш принос, демек, щом не ползваш парно от тях, значи изобщо не се отопляваш.

Автор: explorer   
Дата:   09-07-09 14:51

Единственият начин е цялата кооперация да се откаже. Ти сам не можеш - крепостен селянин си им на Топлофикация до живот, колкото поискат - толкова ще плащаш. Ако не ти харесва - сменяй държавата.

Автор: slav4cho   
Дата:   09-07-09 14:55

моят съвет е да ги съдиш и да подаваш разни оплаквателни молби защото българинът трябва да се бори с монопола и с алчни задници които се чудят как да ни излъжат.онзи ден ме излъгаха на пазара и отидох да се разправям защото трябва да се научим да си търсим правата от разни алчни търговци

Re:
Дата:   09-07-09 15:12

krist написа:

.. При теб защо са студени тръбите?
------------------------------
При мен тръбите са студени в две помещения, тъй като съм на последен етаж, и вероятно нещо на тавана е спряно или не може да се обезвъздуши ситемата, та има въздух и той спира циркулацията ...

Автор: Lalinda   
Дата:   09-07-09 15:16

Така де, но няма как да обжалваш ФИЗИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ.

Няма пред кого.

Споменаваш за две студени тръби, а останалите топли ли са?

При нас като че ли се топлехме най-вече от тръбата в банята, която (банята) е между две от стаите...

Иначе и ние не пускаме радиаторите, но две от стаите ни гледат на юг и в тях при слънчево време е над 20.

Виж, когато бе газовата криза, стана толкова студено, че пръстите на ръцете ми веднага се напукаха... Е, тогав разбрах, че се топлим ИМЕННО ОТ ПРЕМИНАВАЩИТЕ ТРЪБИ.

У вас как беше по време на кризата?

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   09-07-09 15:54

Имаш ли парно в блока е по-добре да го използваш, отколкото да не го използваш.
И в двата случая плащаш, така че по-добре си го ползвай.

Автор: NeDDRaG   
Дата:   09-07-09 16:51

Ако топлата вода ти е от теца, то там също има разни загуби. А градмната инсталация се изчислява процентно на обема на апартамента. Това, че тръбите са студени, няма да помогне. Другото нещо, ако не ти е бил засичан водомера за топла вода а е писнан както дойде. Смятай по 6-7 лева за подгряване на кубик вода горе-долу, без загубите. А те се натрупват, ако има помпа, която върти водата за да е винаги топла и се начисляват към общите разходи.

Публикацията е редактирана (09-07-09 16:54)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.