Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Избори, правителство, икономика..
Автор: dephil   
Дата:   30-06-09 12:18

Ще се избиете за едните избори бе, хора!
Човек ще каже, ако "вашите" (който и както да си го разбира) не "спечелят" (който и както да си го разбира) - животите ви свършват след седмица, Пъклото ще се разтвори и ще ви глътне децата, страната, Всемира и старите ми кецове.
Лошо няма - на който му се вярва [smilie24]

Нека споделя, обаче, една мааалко по-различна позиция, предвид вървящите наоколо ожесточени дискусии на тема икономика, кризи, избори, пари и пр.

Икономиката на една държава е плод на доста правителства и на още повече избори.
Но е най-вече плод на ежедневните усилия на тези, които работят в нея. Или не работят.
Много често - ВЪПРЕКИ правителство, а понякога - и въпреки изборите.

Структурата на сегашната БГ-икономика е плод на Костов, правната рамка - на Костов и С-2, данъчната - на Орешарски (по времето на Костов и на сегашния кабинет).
С всичките им политически проблеми, малки, големи и ощо по-големи грешки, корупционни схеми, рапонски оливания и пр.

Но и много, много добри неща - Костов даде на българската икономика европейска основа и за 1ви път - съвременно дясно управление.
Тройната коалиция - продължи дясната политика му и направи едно от най-хубавите неща за България в последното десетилетие - свали данъците до 10%.
Грешките им ще ги свалят, но нека не забравяме и отричаме доброто. Щото иначе все ще започваме отначало и все ще сме изоставащи.

Ще завърша с две неща:
а) Все ми е едно кой за кого и защо ще гласува. Както и кой ще спечели - и сините, и червените, и Бойковите са десни формации към момента, стратегията на България е достатъчно стабилна, Европейските норми, стандарти и контрол са достатъчно в сила, за да предпазят странате от драматични глупости.
Година-две-три напред или назад е важно за отделния човек, не толкова важно за развитието на една държава и нейната икономика.
б) Спомнете си какво пише на Народното събрание. Уж всички го знаем, ама всички сме го забравили. Тази нация угасва бавно защото твърде много мрази себе си и желанието си да се разграничава и започва все отначало, е позабравила умението да се обединява и да изгражда заедно.

Избори, загуби, прегупирания, разрушения, проблеми има от времената на Древна Гърция.
Животът спрял ли е? Не.
Войни, кризи, стагнации, рецесии. Хората спряли ли сме да работим, произвеждаме и да вървим напред? Не.
Има ли по-голям страх от шубето? Пак не.

Нека всички, дето се караме не забравяме едно - може и да обичаме България по различни начини. Важното е - че я обичаме.

И може би е важно, да се научим да я обичаме заедно.

И така [beer]

Желая ви Безсмъртие! [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Избори, правителство, икономика..
Автор: Vinsent   
Дата:   30-06-09 12:49

dephil, въпреки някой неточности в разбора ти, позицията ти е правилна - да обичаме България!

Лошото е, не става въпрос само за икономическия тип управление - дясно/ляво/центриско!
Лошото е, че някои от управляващите откровено работят против България! [smilie23]
Лошото е, че повечето мераклии-политици, заслепени от алчност въобще не им пука за България! [smilie2]
Като резултат от горното сега сме на последно место в Европа, някъде на нивото на банановите републики! [smilie2]

Автор: explorer   
Дата:   30-06-09 12:57

На мен лично ми е все едно каква партия управлява, дали се мислят за леви или десни, дали са русофили или американофили. Обаче искам който краде, да влиза в затвора, а не в парламента. Не се опитвайте да ме убедите, че да се краде в такива мащаби е нормално и общоприето - всяко действие води до противодействие (3-ти закон на Нютон), и колкото повече крадат, толкова повече на мен ще ми се иска някой да организира забава на управлящите на стадиона и да им пусне няколко ленти.

Автор: japanese   
Дата:   30-06-09 13:02

dephil [smilie24] estestveno mnogo hora niama da razberat kakvo si kazal i ste zapochnat da si peiat tiahnata pesen

Публикацията е редактирана (30-06-09 13:05)

Автор: pmartinov   
Дата:   30-06-09 13:21

Всички обичат България !

Едни защото могат само да я крадът.

Други защото са готови всичките си сили да дадът за да я градят!

Как тези които я крадът ще я обичат заедно с тези които я градът.

Няма как да стане !

Битка за власт винаги е имало и ще има .

Но от това кой побеждава в изборите зависи дали една държава ще се краде безогледно или ще върви напред към Европа ,към цивилизования свят.

А законите са за всички ...

Но когато съдебната власт е корумпирана крадците остават ненаказани,а прокурорите строят курортни селища ...

Публикацията е редактирана (30-06-09 13:22)

Дата:   30-06-09 14:33

Всички искаме справедливост [smilie24]

Дори, като се замисля - сигурно и Мартинов е пич наживо, само дето като пуска тези апокалиптични линкове и малко ме пораздразва от време на време.

Ама - достатъчно неща ни тормозят, за да се тормозим и помежду, нали?
[beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   30-06-09 14:39

[smilie5]

Мисли за най-лошото и се радвай на хубавото ![smilie3]

[beer] [shtrak]

Автор: Lalinda   
Дата:   30-06-09 16:53

А защо трябва да обичаме точно... България?

За да оцелее във времето ли? Кой да оцелее, просто името й ли, територията ли, хората в нея ли? Или само природата й?

Разяснете.

Прочее, гарантирам ви, че още в деня на изборите, като се занижат разните партии на пресконференциите си, ще закаканижат, че именно ТЕ са спечелили изборите, независимо от изборните резултати. Точно като на всички предишни избори.

Днес по обяд слушах някакви разярени жители на село Александрово, Хасковско, които не искат да им гласуват, а репортерът, като им казваше, че ако не гласуват, ще ги управляват пак същите, воят стихваше.

Дали има някаква надежда да го прозрат?

Всички знаели кой купува гласове в селото им, ама не го били виждали да го прави, пък и се страхували да го назоват кой е.

И тия ли обичат България? Или пък им е все едно дали я обичат? Или обичат само салам и кашкавал, дето им липсвали?

Кандидат-депутат запълват дупки в Младост с бързовтвърдяващ се силикон, друга кандидат-депутатка обещава да развива инфраструктурата.

Чудя се народът наистина ли е наясно за какво гласува и за какво са тези избори? Пък и онези? Защо така популистки депутатите изземат ролята на местната власт? Наистина ли ни смятат за...?

Градят и крадат, аман от самообразоващи се писатели и мислители.
[smilie10]
[smilie10] [smilie10]

Автор: gorbi   
Дата:   30-06-09 17:44

Рядко чета нещо умно и свежо в този форум....
dephil:[smilie24]

.....винаги съм казвал, че проблемът на милия български народ е липсата на възпитание и образование (имаме си извинение - робства разни), съответно - традиция във формирането на ценности..... И когато си пето поколение плебс, а самочуствието ти е на патриций, то резултатът е жалката картинка на смешна и объркана нация, която по мое мнение представляваме в момента..... За което си имаме пак извинение - комунизмът ни направи "равни", та още не можем да разберем кой кой е...

Но съм оптимистичноп настроен де.... Само след две-три поколения всичко ще си дойде на мястото... Малчуганите които растат са съвсем друга порода.... [smilie24] И дано както казва Филип да обичат България, защото наистина това е важното.... [beer] [beer]

Автор: ejko   
Дата:   30-06-09 17:49

dephil [smilie24]

Автор: equinox   
Дата:   30-06-09 17:58

Грешките им ще ги свалят, но нека не забравяме и отричаме доброто. Щото иначе все ще започваме отначало и все ще сме изоставащи.

Никак не е ясно, че грешките им ще ги свалят. Като не гласуват хората сегашните ще си управляват во веки веков.

Ние не сме просто изоставащи, а най-изостаналите.

Войни, кризи, стагнации, рецесии. Хората спряли ли сме да работим, произвеждаме и да вървим напред? Не.

В дългосрочен план е така, но в краткосрочен всички ще сме мъртви. Много хора не са преживели войните и не са видели хубавото след тях.

Не ми допадат подобни мисли. Всичко е предопределено, статуквото е такова каквото е и няма какво да се направи. Живота си тече и всичко ще се намести от само себе си. Да ама не. Всяко едно постижение на човечеството иска борба и усилия. Нищо не пада ей така. Корупцията няма просто да изчезне, мафията няма в един хубав ден да се разпадне, политицте няма да се събудят една сутрин и да си кажат, ей нека бъдем честни и да си вършим работата.

Хубаво да обичаме България, но само това не стига.

Автор: gorbi   
Дата:   30-06-09 18:02

...то ние па как се борим, каква сме героична нация... ама се късаме да се боруим... За двайсе години демокрация един път излязохме по улиците 1997, и то защото и без това нямаше какво да се яде в домовете, не че нещо идеите толкоз ни подпалиха........

Автор: equinox   
Дата:   30-06-09 18:31

gorbi не винаги е било така. Борбата за църковна независимост, Обединението от 1885, спасяването на еврейте... можем или по-скоро можели сме. Сега сме големи мишоци.

Автор: dimi2007   
Дата:   30-06-09 19:16

....Колко ли е %-та на бълтарското от икономиката........!?!?!?

Автор: fonnayden   
Дата:   30-06-09 19:21

Не знам ама ми казаха че мн хора от Северна България ходят в Румъния и вземат 3 ПЪТИ по високи заплати от тук.как ще си го обясните. Явно е че парите тука в БГ вместо за заплати отиват за Джипове, недвижими имоти и какво ли не. Корупция до шия. Олигархия до шия. Да спрем пак да ни тъпчат.

Автор: boyanb   
Дата:   30-06-09 19:34

Автор: Lalinda
Дата: 30-06-09 16:53

А защо трябва да обичаме точно... България?

[smilie10] [smilie10]
[smilie23] [smilie23]

Автор: dtv   
Дата:   30-06-09 19:37

ееее, най-сетне един разумен човек [smile] или поне един изговорил (написал) го разумен човек
dephil [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

не срещнах нищо подобно, дори най-лек намек, във всичките теми дотук. в същото се опитах да убеждавам в една от тях, не успях така сбито и по същество и бързо се отказах, защото ми е поомръзнало да убеждавам неслушащи/нечуващи/невиждащи/твърдо убедени/крачещи в тесни пътечки [smile]

Дата:   30-06-09 20:12

Април прекарах две седмици в Шанхай, измежду другото, на едно от мероприятията - успях да поговоря с тамошния кмет, комунист (естествено!).

Какво ме впечатли силно, обаче.
Обясняваме си разни работи (по-скоро - той на мен, защото доста го разпитвах), аз не се сдържах и го заядох на тема, че скоро комунистите в Китай ще са по-капиталисти от американските си колеги, той ме погледна и ми отговори с това:

"Не е важно, дали една котка е бяла, или е черна - важното е дали я бива да лови мишки. Не е важно, дали една политика е лява, или дясна, дали е китайска, американска, руска, френска или германска. Важното е - дали тя е добра за Китай."

А ние на нашите котки им гледаме какво - дали са червени, дали са сини, зелени или жълти, а пък дали ги бива да ловят мишки... Това на малцина им пука.
Сигурно затова те и не го могат?

Автор: stzz   
Дата:   30-06-09 20:51

Спомнете си какво пише на Народното събрание. Уж всички го знаем, ама всички сме го забравили. Тази нация угасва бавно защото твърде много мрази себе си и желанието си да се разграничава и започва все отначало, е позабравила умението да се обединява и да изгражда заедно.

Ключовата фраза е мрази себе си,
и върху нея се гради комунистическата идеология.
(котките и мишките също са удачна метафора)
В този смисъл бих казал-за 45 години комунистическата идеология е нанесла много повече вреди, от десетократно по-дългото турско робство.
[smilie2] [smilie2] [smilie2]

п.п.бих предпочел да греша а dephil да е прав, ноооо......[smilie2]

Автор: jekopj   
Дата:   30-06-09 21:59

Добре е да мислим за България,но проблемът не е в нас-95% унизително бедните...проблемът ев ония 5% престъпно богати феодали.Вълкът и агнето няма да могат да се спогодат ми се струва...
Новобогаташите така са затънали в престъпни схеми,че не могат да си позволят един работещ и еднакъв за всички закон.Ще купуват гласове,съдии,прокурори,лекари и всичко за което се сетите и ще духнат от България,когато стане напечено.И ще изнесат и милионите си с тях,а тези милиони са дадени за България т.е. за нас.Този индивид дали мисли за България или за себе мисли,а?А само той ли е?Съберете парите на всички милиардери у нас и вижте за какво става дума...[smilie25]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   30-06-09 22:19

французойката се изака елегантно. пак. с леко и фино попръцкване.

Автор: Pulsar   
Дата:   30-06-09 22:21

dephil /

Ето така се прави политика!!! [smilie24] [smilie24] обаче иди го кажи това на нашите "бизнесмени"-политици.

Автор: ntonev   
Дата:   30-06-09 22:56

с едно съм съгласен - не трябва да се забравя доброто направено...,
но като цяло идеята звучи:

Бъдете доволни от това което се случва! То е малко и много бавно се случва, но е правилно и ние трябва да сме доволни и от него... [smilie11]

колко доволни точно трябва да сме докато ...?
1) Магистрала Тракия се строи 40+ години
2) през месец тънем в буклуци
3) родителите ни ( без бивши членове на ЦК) ЦЕЛОГОДИШНО са пред дилемата храна или платена сметка
...
...
...

всеки от вас може да продължи списъка, за който сме виновни всички ние - защото ВИНАГИ сме доволни ...

Ай сектир!

Автор: Acnapyxcku   
Дата:   01-07-09 00:21

После

Автор: bgprinter   
Дата:   01-07-09 02:59

"Не е важно, дали една котка е бяла, или е черна - важното е дали я бива да лови мишки. Не е важно, дали една политика е лява, или дясна, дали е китайска, американска, руска, френска или германска. Важното е - дали тя е добра за Китай." Това казал китаеца на dephil

Ако някой прочете какво попита Лалинда и комбинира това с казаното от китаеца има доста мегдан за размисъл.

Какво е Китай? Народът, или красивите планини, реки, територия? И кой е този който определя какво е Китай?

Това което е казал китаеца звучи много добре, но звучи многозначно. Някои, някога в името на нацията са затривали хора.

Накрая ще си позволя да цитирам един голям европейски мислител - "Когато казваме, че лехата цъфти, имаме предвид, че всяко едно цвете в нея цъфти"

Публикацията е редактирана (01-07-09 03:00)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.