Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 3790 столичани участвали в пролетното чистене, засега
Автор: HP   
Дата:   06-04-09 15:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: 3790 столичани участвали в пролетното чистене, засега
Автор: neuromancer   
Дата:   06-04-09 15:06

Както казаха едни мои комшии по време на пролетно почистване: Аз в къщи не си чистя, ти ме караш отвън...

Автор: n1x0n   
Дата:   06-04-09 15:09

Стегнете се и си почистете града

Ти в кой град живееше?

Автор: tnt   
Дата:   06-04-09 15:09

[ezik] [ezik] [ezik] [smilie24]

Автор: ukk   
Дата:   06-04-09 15:38

Ми то кат' не си хАбиш времето да гледаш смешките на Ферари - какво друго остава, освен да ходиш да чистиш [ezik] [smilie18]

Всичко е в мотивацията: едно време е имало Сливи за Смет [smilie3], а сега предимно баби чистеха [smilie8]

Автор: Lalinda   
Дата:   06-04-09 16:08

Не забравяй, че аз чистя всеки ден и не признавам КАМПАНИЙНИ АКЦИИ.

Миналата пролет минах през шатрата в началото на Борисовата градина, за да питам към кого да се обърнем за извозване на едрогабаритни отпадъци, клони и строителни материали.

Двама активисти, ЛЮПЕЩИ СЕМКИ в шатрата, ми дадоха ПРИНТВАН СПИСЪК НА ФИРМИТЕ, УЧАСТВАЩИ В КАМПАНИЯТА и ми предложиха да си взема от тях ръкавици (от тези, с които си служат жените, докато си боядисват косите!!!) и черни пликове.

Казах им, че нямам нужда и ЧЕ САМА КУПУВАМ ПЛИКОВЕ ОТ СУПЕРМАРКЕТА, КАКТО И РЪКАВИЦИ, а те ПРОДЪЛЖАВАХА ДА ЛЮПЯТ СЕМКИ. Имаха и някакъв гигантски монитор, на който течаха РЕКЛАМИ за почистването...

Всичко това ми се стори доста ТЪПО и харчене на пари.

От няколко дни насам прилагам нова тактика, днес се обадих в Нова телевизия с предложение да направят репортаж за НЕСЪБИРАНЕТО НА ОТПАДЪЦИТЕ ОКОЛО ЕЗЕРЕТО ОТ СТРАНА НА ОБЩИНАТА.

Да не обвиняваме първо столичаните и селяните, а ОБЩИНАТА, КОЯТО ИЗОБЩО НЕ СЪБИРА ОТПАДЪЦИТЕ ОТ ТРИДЕСЕТТЕ КОШЧЕТА ОКОЛО ЕЗЕРОТО, ВЕЧЕ ШЕСТИ МЕСЕЦ!

Като питах инспекторите в общината защо е така, те ми казаха, че били ОСВОБОДИЛИ жената, която изпразвала кошчетата!

На забележката ми, че хората ходят там, за да ядат и пият, а не за да си почиват по пейките, те гледаха ВТРЕЩЕНО - което ме навежда на мисълта, че никога не са минавали улицата, която разделя Общината от територията на езерото...

Интересно... [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Смятам да поискам и среща с ОМБУДСМАНА.

Автор: Lalinda   
Дата:   06-04-09 16:12

Впрочем, в нашия квартал не е имало преброяване на почистващите - както каза нашият домоуправител, тук сме пак само ТРИМАТА ГЛУПАЦИ (единият, обаче, миналата година получи очен кръвоизлив).

Младежите от входа просто си слушаха... чалга, както обикновено...
[smilie18]

Всъщност, ние не чистихме (аз си чистя всеки ден и не се налага), само подрязахме сухите клони под балконите и отрязахме една стара върба, изсъхнала, по която непрекъснато се катереха деца и чупеха клоните й... Като уведомих общината, че ще режем клони, ми казаха, че не можело, те трябвало да ги режат, но аз им казах, че ще режем само сухи клони, но ИСКАМЕ ОБЩИНАТА ДА ГИ ИЗВОЗИ СЛЕД ТОВА... Да видим.

Автор: ejko   
Дата:   06-04-09 16:20

Някой знае ли от къде мога да си взема нещо подобно?
https://photo-forum.net/static/forum/2009-04/wlfp5779.JPG
http://www.drillspot.com/pimages/56/5694_300.jpg

В Щатите с такова събирах боклука и не ми беше гадно, а тук ми е малко неприятно с ръце, колкото и тъпо да звучи...:(((

Автор: kaiser.soze   
Дата:   06-04-09 16:21

хахаха, ejko, как му е името на български на този инструмент [smilie5]

Дата:   06-04-09 16:24

в ибей има за 11 паунда [smilie5] , да взема да ти пратя един ако нямат сървис до българия [smilie5]

Автор: elrisha   
Дата:   06-04-09 16:28

При нас чистиха също..от мнооооооого време не съм виждала градинката пред блока чиста[smilie8] Направи ми впечатление обаче,че бяха излезли по едно семейство от вход и то такива дето живеят тук от както се помнят, а не от новите "пришълци".
Аз пропуснах за жалост,че бях на Пита на бебето,но нищо не ми пречи да сляза през седмицата и да се разшетам.Гледам,че зад блока,където ни се води "терен" някой е зачистил лекичко и то само под балконите,все едно другата част от градинката не съществува.
За жалост нямаме никакъв подходящ инвентар във входа,та ще трябва да мъкна от вилата гребло,секачи и тем подобни,че да се оформи джунглата..
Та така...при нас "селяните" само цапат-не чистят!

Дата:   06-04-09 16:31

kaiser.soze, Trash Picker е, така че предполагам на български е "траш пикър", но Лалинда може да ме поправи за правописа[smile]

Дата:   06-04-09 16:37

ejko, на английски е литърпикър [ezik]
на знам тоето име на какъв език е [smilie5]

Дата:   06-04-09 16:53

Хаххахахах Litter не съм чувал за "отпадък" от гимназията, бчх забравил за тази дума. Сигурно си е litter picker, но в Щатите масово си му викат trash...! Мерси че подобри английския ми[beer]

Автор: equinox   
Дата:   06-04-09 16:54

https://photo-forum.net/static/forum/2009-04/zthz7516.JPG
http://www.ruseonline.info/smf/rousse/t283/?action=dlattach;attach=1405;image

https://photo-forum.net/static/forum/2009-04/yqyg9265.JPG
http://www.ruseonline.info/smf/rousse/t283/?action=dlattach;attach=1407;image

За съжаление в София това е част от пейзажа...

Автор: elrisha   
Дата:   06-04-09 16:56

да,наистина е грозно и жалко [smilie2]

после се засягаме като оприличават държавата ни на кенеф [smilie8]

Автор: equinox   
Дата:   06-04-09 17:06

Както каза един познат по повод на горните снимки:

По повод снимките - нормално е, когато едно общество се изчерпи откъм съдържание, да оставя след себе си повече опаковки.

Тези кесийки и кофички са неделима част от съвременния ни социум - изпразнени от съдържание, похабени и грозни, попаднали на грешното място и време, безцелно носени от вятъра и каляни от дъждовете, без собствена тежест и съдба, очакващи Денят на пълното си разложение.

Ако Левски беше още жив, сигурно щеше да забележи, че всички ние сме в боклука, но и боклука е в нас.
То такъв ни е и живота - да се чудиш да го изхвърлиш ли, да го пазиш или да го живееш. За съжаление доста наши сънародници си си изживяват живота, докато се колебаят между първите две опции

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.