Автор: Lalinda
Дата: 06-04-09 16:08
Не забравяй, че аз чистя всеки ден и не признавам КАМПАНИЙНИ АКЦИИ.
Миналата пролет минах през шатрата в началото на Борисовата градина, за да питам към кого да се обърнем за извозване на едрогабаритни отпадъци, клони и строителни материали.
Двама активисти, ЛЮПЕЩИ СЕМКИ в шатрата, ми дадоха ПРИНТВАН СПИСЪК НА ФИРМИТЕ, УЧАСТВАЩИ В КАМПАНИЯТА и ми предложиха да си взема от тях ръкавици (от тези, с които си служат жените, докато си боядисват косите!!!) и черни пликове.
Казах им, че нямам нужда и ЧЕ САМА КУПУВАМ ПЛИКОВЕ ОТ СУПЕРМАРКЕТА, КАКТО И РЪКАВИЦИ, а те ПРОДЪЛЖАВАХА ДА ЛЮПЯТ СЕМКИ. Имаха и някакъв гигантски монитор, на който течаха РЕКЛАМИ за почистването...
Всичко това ми се стори доста ТЪПО и харчене на пари.
От няколко дни насам прилагам нова тактика, днес се обадих в Нова телевизия с предложение да направят репортаж за НЕСЪБИРАНЕТО НА ОТПАДЪЦИТЕ ОКОЛО ЕЗЕРЕТО ОТ СТРАНА НА ОБЩИНАТА.
Да не обвиняваме първо столичаните и селяните, а ОБЩИНАТА, КОЯТО ИЗОБЩО НЕ СЪБИРА ОТПАДЪЦИТЕ ОТ ТРИДЕСЕТТЕ КОШЧЕТА ОКОЛО ЕЗЕРОТО, ВЕЧЕ ШЕСТИ МЕСЕЦ!
Като питах инспекторите в общината защо е така, те ми казаха, че били ОСВОБОДИЛИ жената, която изпразвала кошчетата!
На забележката ми, че хората ходят там, за да ядат и пият, а не за да си почиват по пейките, те гледаха ВТРЕЩЕНО - което ме навежда на мисълта, че никога не са минавали улицата, която разделя Общината от територията на езерото...
Интересно...
Смятам да поискам и среща с ОМБУДСМАНА.
|
|