Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 НЕкои размисли относно фототехноманиащината
Автор: mihajlov2   
Дата:   14-03-09 18:02

Натъкнах се на руски език на следните извадки от дневник[smilie18]
(Извинявам се за превода)
Януари. Снимах котката си със сапунера. Ужасно.Ще се наложи да си купя DSLR.Посъветваха ме за Никон Д300.Сега ще видят.
Февруари.Разбрах, че китовата оптика абсолютно не ме устройва. Никаква звънтяща рязкост, нито размиване, пък и бокето - някакво нервно. Снимах котката, мустаците са неясни, съвсем мазно по краищата.
Март. Купих Никон 17-5/2.8.Остър като бръснач. Снимах котката, вижда се всяко косъмче от мустаците. Сега ще видят.
Април. С кропка снимат глупаците. Купих си Никон Д700 - сега снимам котката на тъмно при ИСО 25600. Наложи се да сменя 17-55 с 24-70.
Април. Диапазонът на фокусни разстояния не ми е достатъчен. Котката се крие върху гардероба. Купих си 14-24 и 70-200 на 2.8. Сега снимам котки по съседните покриви.
Юни. Разбрах, защо истинските фотографи снимат с праймове. Купих си 85/1.4 Снимах котката - мустаците са на фокус, останалото приятно размито. Сега ще видят.
Юли. Прочетох на форума, че съвременната оптика няма художествен рисунък. Купих стари ръчнофокусни 50/1.2 и 85/2.0 Опитах се да хвана котката на фокус, но не се дав мръсницата.
Август. На фотофорума оплюха моята котка. Хоризонтт бил крив. Купих си карбонв статив Манфрото с либела. Сега ще видят.
Септември. Каквото и да си приказваме, няма истниска пластика в цифровите фотографии. Купих си професионалн лентов Никон Ф6. Любувам се на благородното лентово зърно. Само дето ме дразни котешкат козина н скановете.
Октомври. Във фотолабораторията затриха лентата с новите фтографии на котката ми. Купих си увеличител Durst, котката се научи да живее при червената светлина на Аладиновия фенер.
Ноември. Мъдростта идва с опита. Продадох всичките Никонски боклуци на някакъв новак, заедно със специален шкаф за съхранение на оптиката. Купих си Лайка М7. Ето това е истински рисунък. Само котката се опитва да излезе непрекъснато от кадър, опитвам се да се науча да отчитам паралакса.
Декември. Разбрах какъв глупак съм бил. Продадох Лайката, купих си Хаселблад ( отначало мислех да взема Броника, но си казах - стига толкова компромиси)За да купя цифров задник, се опитах да продам няколко снимки на котката, но на фотостока не ги харесаха. Наложи се диа си продам колата. За цифров задник не ми стигнаха парите, но пък сега си имам студийно осветление.
Януари. Хасито е тежко - падна върху котката, сега тя пълзи по бавно на три лапи, по-удобно е да я снимам. Пък и снимките се получават по-драматични.
Февруари. Най-накрая! Получи се. Хасито си лежи в шкафа, а котката я снимам с Холга-пинхол. Получих прекрасни отзиви на anti_photo, но кой знае защо всички смятат, че това е автопортрет.
Март. Ура! Само съжалявам за котката.Донесох днес в къщи карданна камера 4х5", хоказах я на котката, я тя измяука жално, допълзя до перваза и се хвърли от 16-тия етаж.Слязох долу и за спомен заснех кървавите парцали с мобилен телефон. За експеримент публикувах снимката на фотосайта, а тя стана снимка на деня! Сега разбирам, че ако бях заснел котката от 16-тия етаж през клоните с телеобектив, щеше да е много по-яко.Пак ще трябва да се купи DSLR. И чифт котки. Всичко тепърва започва!

Отговори на това съобщение
 Re: НЕкои размисли относно фототехноманиащината
Автор: charlyb   
Дата:   14-03-09 18:15

[smilie24] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: georgi969   
Дата:   14-03-09 18:16

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дай линк към оригинала.

Дата:   14-03-09 20:34

Ето и линк към оригинала:
http://wwwboards.auto.ru/retro/365374.html[

Публикацията е редактирана (14-03-09 20:35)

Автор: Нели   
Дата:   14-03-09 20:43

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: docenta   
Дата:   14-03-09 21:17

Кърти мивки

Автор: exo99   
Дата:   14-03-09 21:35

[beer]

Публикацията е редактирана (15-03-09 01:28)

Автор: didesignbg   
Дата:   14-03-09 22:04

exo99, купи си котка[smilie18]

Автор: exile   
Дата:   14-03-09 22:09

ехо99, защо да се спираш - хобито е прекрасно, пък и доста рентабилно [beer]
Аз пък се кефя на хора, които ценят техниката като такава, дори без да я ползват.
Мен ме кефи апаратът като апарат сам по себе си, това да имаш нещо от зората на слр-ите примерно, да го държиш, да ги видиш как работи е страхотно нещо... Усещаш пътят, който е извървян, цениш и новата техника повече, даже това колекциониране е доста по-антиконсуматорско, отколкото да продаваш и купуваш непрекъснато тела и да сменяш пластмаса за същата пластмаса, ама две години по-нова.... в някакъв смисъл поне.

Автор: apollo   
Дата:   14-03-09 22:17

exo99 [smilie24] [smilie3]

... мдамммм ...

[beer]

Публикацията е редактирана (14-03-09 22:18)

Автор: asahi   
Дата:   14-03-09 22:48

Стоев ще ти подари едно Хари.

Автор: SLR   
Дата:   14-03-09 22:51

Това някой Форумец ше да го е писал, а руснаците са го откраднали и превели[smilie10] [smilie5] [smilie18]

[beer] [beer] [beer]

Автор: Нели   
Дата:   14-03-09 23:09

SLR, някой редовен наш клиент [smilie18]

Публикацията е редактирана (14-03-09 23:09)

Дата:   14-03-09 23:43

Виждам, че ви харесал фотографският опус[smilie18]
Какво да се прави, според мен всички в тоя форум приличаме малко или повече на лирическия герой[smilie18]
И аз изобщо не съм безгрешен - след два телеметрични апарата и три SLR-ра преминах през седем цифрови сапунера, от които три - "турбодизел", а сега съм с втори DSLR[smilie5]
А освен това от чиста маниащина си пазя и два Lomo Compact Auto. И увеличителят ми, който прашасва от 15 години, не е Durst, а Крокус[smilie18]

Автор: Lalinda   
Дата:   14-03-09 23:59

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!

Продължавам да си снимам с лента, а най-сполучливите ми кадри изобщо са правени със Зенита ми...
[smilie24]

Това е единственият апарат, купен лично от мен през 1986 г. от Гостиный двор в Ленинград, със спестена стипендия и половина - струваше астрономическите 185 руб.!

Имам и Никон, който ми подариха, след като ми откраднаха Канона, също лентов, и също подарък...

Със спестените пари от излишна техника обиколих половината свят... Пък вие си снимайте и си експериментирайте...
[ezik]

Автор: Amigo   
Дата:   15-03-09 00:03

Лалинда, кои точно са най-сполучливите ти кадри, за да им се насладим? [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5]
exo99, както казаха, време е да си вземеш котка [smilie18] [smilie18] ако не помага, вземи 2 [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Amigo   
Дата:   15-03-09 00:07

А като се замисля аз съм само с едно Никонче и няколко обективчета [smilie2] [smilie8] Че даже и котка нямам [smilie5] [smilie5]

Автор: Lalinda   
Дата:   15-03-09 00:13

P.-S.:
Ако ще го публикуваш още някъде:
Лестные не означава прекрасни, а ласкателни.

Пък и все още казваме "във форума", а не "на форума".

Чифт котки също звучи по руски, по-просто е да кажеш две, няма лошо.

Мога да поправя и останалите грешки, струва си.

Автор: riddick   
Дата:   15-03-09 03:44

Язък за котките[shtrak]

Автор: bobihot   
Дата:   15-03-09 03:52

Продавам чифт котки, ефтино...
Мн са футогенични![ezik] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.